سبک امپرسیونیسم چیست؟
سبک هنری امپرسیونیسم (Impressionnisme) در واپسین دهه های سده ۱۹ میلادی (میان سالهای ۱۸۷۰–۱۸۸۰) به عنوان حرکتی در نقاشی آغاز شد که در اصل مبتنی بر نور شکل گرفت و نور را به عنوان مادر رنگ ها تعریف کرد. با توجه به نوع کار در امپرسیونیسم ،به زودی هنرهای دیگر همچون موسیقی، مجسمه سازی و… را تحت تأثیر قرار داد. بنیادگذاران مکتب امپرسیونیسم با هدف نقض هنر رسمی شکل گرفتند. آنها از ارائه اشکال با خطوط محیطی واضح سر باز زدند و از روال رنگ آمیزی به پیروی از عرف و طبیعت سرپیچی کردند. استفاده از رنگهای خالص و شفاف با ضرب قلمهای مستقل و تا حدی سریع از ویژگیهای بارز آثار نقاشی امپرسیونیسم است. نظریه رسمی امپرسیونیسم بر این اصل نهاده شده بود که رنگها به جای آنکه بر روی جعبه رنگ با هم ترکیب شوند باید به طور خالص روی پرده نقاشی ریخته شوند. هنرمندان مکتب امپرسیونیسم در مورد به تصویر درآوردن پیکره آدمی به نحوی پذیرفتنی و باورپذیر که از دیرباز مشکل ترین بخش هنر نقاشی بود بیتوجه بودند و گویی میلی به کوشش در این خصوص نداشتند، یا نمیخواستند فضای قابل قبولی ایجاد کنند که ارزش نام هنر را داشته باشد. نام این جنبش از نام یک نقاشی از کلود مونه به نام دریافتگری، طلوع خورشید (به فرانسوی: Impression, soleil levant) گرفته شدهاست. نام امپرسیونیسم را نقادی به نام لویی لِروی در یک نقد هجوآمیز ساخت. امپرسیونیسم همچنین نام نهضتی در موسیقی نیز شد.
بنیانگذار سبک امپرسیونیسم کیست؟
وسکار-کلود مونه (به فرانسوی: Oscar-Claude Monet) متولد ۱۴ نوامبر ۱۸۴۰ در شهر پاریس کشور فرانسه، بنیانگذار نقاشی دریافتگری (امپرسیونیسم) فرانسوی بود. اصطلاح امپرسیونیسم از یک از نقاشیهای او با عنوان دریافتی از طلوع آفتاب گرفته شده است.

دریافتی از طلوع آفتاب
روش کار در سبک امپرسیونیسم
در سبک امپرسیونیسم، نقاشان از ضربات شکسته و کوتاه قلم موی آغشته به رنگ های خالص و نامخلوط به جای ترکیبهای ظریف رنگها استفاده میکنند. مثلاً، به جای ترکیب رنگهای ابی و زرد برای تولید سبز آنها دو رنگ آبی و زرد را مخلوط نشده بروی بوم قرار میدهند تا رنگ ها حس رنگ سبز را در نظر بیننده به وجود بیاورد. آنها در نقاشی صحنههای زندگی مدرن، به جای نمایش جزئیات، تأثیرات کلی و واضح را نشان میدهند.
امپرسیونیسم در سینما
نمونه هایی از سبک امپرسیونیسم

سبک امپرسیونیسم

سبک امپرسیونیسم

سبک امپرسیونیسم