بیوگرافی حاج مهدی رسولی مداح آذری زبان
حاج مهدی رسولی با نام کامل عقیل مهدی رسولی مداح آذری زبان ایرانی، متولد ۱۲ مرداد ۱۳۶۷ در زنجان و فارغ التحصیل رشته مهندسى عمران از دانشگاه ﺳﺮاﺳﺮی زنجان در مقطع کارشناسی ، ﻣﺪﯾریت اﻣﻮر ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ در مقطع کارشناسی و رﺷﺘﻪ ﻋﻠﻮم ﻗﺮآن و ﺣﺪیث در ﻣﻘﻄﻊ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ ارﺷﺪ از داﻧﺸﮕﺎه دارالحدیث است.حاج مهدی رسولی که محرم ها بیشتر در حسینیه اعظم زنجان حضور دارد، فرزند شهید می باشد و در یک خانواده کاملا مذهبی و انقلابی بزرگ شده است و در حال حاضر متاهل هست و یک فرزند پسر به نام محمد جواد دارد.
حاج مهدی رسولی : «نوکرى به اهل بیت (ع) براى هر بچه شیعه باعث افتخار است و من هم دوست داشتم از این افتخاربى نصیب نباشم. تقریبا از ۱۰ سالگى در هیاتى به طور ثابت مداحى مى کردم و اولین مداحى رسمى من شعرى در مورد دفاع مقدس در مسجد جامع بود که این موضوع متقارن با شب عاشورا شد. این را هم بگویم که همراهى بزرگانى چون حاج سیدیوسف شبیرى زمینه را براى من بیشتر مهیا کرد. شاید از کودکى و بهتر بگویم از طفولیت، پدرم را در کنار خود نداشتم. چون ایشان در سال ۶۹ شهید شده بودند. پدرم در زمان جنگ تحمیلی مسئول ستاد تیپ ۳۶ انصار بودن و من تقریباً دو سال و نیم داشتم که در آبان ۶۹ ابوی در کردستان به شهادت رسید. عصر روز شهادت پدر هم برادر کوچکتر من، آقا محمد به دنیا اومد و همون روز دوباره یک خانواده سه نفره شدیم. مادرم، هم براى ما پدر بود و هم مادر. ایشان براى من و برادرم زحمات زیادى کشیدند و مشوق اصلى من بود، حتى الان هم در همه زمینه ها یار و یاور من است. ان شاء الله خداوند مادرم را با حضرت زهرا (س) محشور کند، اما دعاى خیر پدرم را همیشه و همه جا احساس مى کنم و مى دانم که وقتى نفسم در راه سید الشهدا (ع) صرف مى شود او بسیار خوشحال است و همیشه و همه جا تشویقم مى کند و در آن جلسه اى که مى خوانم حضور دارد.»
حاج مهدی رسولی : «به واسطه نگاه محبتی که حاجیه خانم مادر بنده به جلسات امام حسین (ع) داشتند، از همان دوران کودکی من رو به مجالس روضه می بردند و یکی از افتخارات من این است که اولین روضه ها را از حاج علی اصغر آقای زنجانی شنیدم. در سال ۷۸ و دوران راهنمایی چون در مدرسه شاهد درس میخوندیم با جمعی از فرزندان شهدا و ایثارگران هیئتی به اسم علی اصغر، وارثان شهدا رو تشکیل دادیم که همان باعث ورود ما به عرصه مداحی شد.
حاج مهدی رسولی : «اولین نوحه ای که در حسینیه اعظم زنجان خواندم یک نوحه عربی بود «تبعناک فی قلبنا یا امیر تبعناک یا فخرنا یا حسین» که کاملاً برخاسته از ادبیات و گفتمان عاشورا بود و جایگاه خوبی رو هم بین مردم باز کرد. من آقا میثم مطیعی رو از زمانی که در اردوهای راهیان نور شرکت می کردیم، به صورت دورادور میشناختم و باهاشون ارتباط داشتم که البته خیلی کم بود. اما بعد از مطرح شدن ایشان در کشور چون نگاه های ما به هم نزدیک بود و اینکه من اخلاق، سلیقه و افق فکری آقای مطیعی رو می پسندم و قلباً دوستشون دارم، آشنایی و همکاری ما بیشتر شد. به قول عرفا جذبه عرفانی ما رو به ایشان نزدیک کرد.»
حاج مهدی رسولی : «در سال ۸۸ با خانواده ای مذهبی از سادات و انقلابیون که از دوستان پدر بودن، وصلت کردیم و الحمدالله مدتی هست که خدا به ما یه فرزند به نام آقا محمد جواد داده که اسم ابوی رو هم براش انتخاب کردیم.»

عکس حاج مهدی رسولی و فرزندش محمد جواد
حاج مهدی رسولی : «به نظر من مداح کسى است که نقش خود را به خوبى ایفا کرده و سفیر برگزیده اى براى اهل بیت (ع) باشد.با شعر “ما سینه زن هائیم و دائم دم بگیریم اى کاش با سربند یا زهرا بمیریم” انس عجیبی دارم. وقتى مردم با من شور مى گیرند و دستهاى هزاران نفر به بالا مى رود احساس مى کنم این دست ها مانند هزاران عَلمى است که به یاد عَلم زمین زده شده در کربلا به آسمان بلند مى شود و این حس غریب مردم، مداح را به تلاطم مى اندازد. به جوان ها توصیه مى کنم که از اهل بیت جدا نشوند، چون این ها مانند چراغى، راه هدایت و سعادت را به ما نشان مى دهند.
و حرف آخر اینکه بزرگترین افتخارم مداحى براى سید الشهدا (ع) است و تنها یک چیز مى خواهم: یک وقت زخانه ات جوابم نکنى … با لفظ برو خانه خرابم نکنى… »