حسامالدین آشنا کیست؟
حسامالدین آشنا متولد سال ۱۳۴۳ در شهر تهران سیاستمداری است که از ۱۶ سالگی فعالیت خود را آغاز کرده است. وی دارای مدرک “کارشناسی ارشد معارف اسلامی و تبلیغ” و “دکتری معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات“ از دانشگاه امام صادق است و از شاگردان آیت الله مهدوی کنی بوده است. وی که در سالهای اخیر لباس روحانیت به تن نمیکند، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک، مشاور رئیسجمهور در امور فرهنگی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با درجه دانشیار و استاد دانشکده “معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات” دانشگاه امام صادق است. حسامالدین آشنا در سن ۱۶ سالگی به سپاه پاسداران شهرکرد پیوست و در ۱۷ سالگی کارمند رادیو اهواز شد و به نویسندگی و اجرای برنامههای رادیویی مشغول شد. آشنا در سال ۱۳۶۷ با دختر قربانعلی دری نجفآبادی ازدواج کرد و خطبه عقد حسامالدین آشنا و همسرش را آیتالله سید علی خامنهای خواند.
پست تلگرامی حسام الدین آشنا خطاب به اصولگرایان – ۲۸ تیر ۱۳۹۶
آشنا خطاب به اصولگرایان: «از خود بپرسید اینبار احتمالا چه چیزی را خواهید باخت؟» حسام الدین آشنا، مشاور رئیسجمهور ایران در امور فرهنگی در کانال تلگرامی خود نوشت: «در سال ۹۱ گفتید رأی نخواهد آورد ولی در سال ۹۲ ریاست جمهوری را باختید، در سال ۹۲ گفتید باید مثل مُرسی یکساله شود ولی در سال ۹۴ مجلس و خبرگان را باختید، در سال ۹۵ گفتید باید یکدورهای شود ولی در سال ۹۶ ریاست جمهوری و شوراها را با هم باختید. قبل از این که دوره جدیدی از تخریب و تنش را آغاز کنید لختی تأمل کنید و از خود بپرسید اینبار احتمالا چه چیزی را خواهید باخت؟»
خبرساز شدن حسام الدین آشنا
در تاریخ ۱۱ تیرماه ۹۶ تصویری از حسامالدین آشنا در فضای مجازی منتشر شد که در حاشیه مراسم یادبود همسر آیت الله علمالهدی، او در حال بوسیدن دست احمد جنتی بود. این اقدام مورد انتقاد و بحث در فضای رسانهای شد.
توضیح حسام الدین آشنا در مورد بوسیدن دست آیت الله جنتی
مشاور رئیس جمهور در کانال تلگرامی خود نوشت: بارها دست آیت الله خزعلی، آیت الله مهدوی کنی،آیت الله علم الهدی،دکتر معتمد نژاد، دکتر محسنیان راد و دیگر استادانم را هم بوسیده ام؛به این بوسه ها افتخار می کنم ولی این به معنای تبعیت محض از آنان نیست.

عکس بوسه حسام الدین آشنا بر دست آیت الله جنتی
واکنش حسام الدین آشنا به ادعای احتمال همکاری وی با سعید جلیلی در انتخابات ۹۲
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی عضو جبهه پایداری در مصاحبه با مجله مثلث گفته بود : «من یک روایتی شنیدم که {آشنا} دوره قبل انتخابات ریاستجمهوری مردد بود که با جلیلی کار کند یا روحانی. یعنی رفاقتی با آقای جلیلی داشته و پیش او رفت و ملاقاتی با هم انجام داشتند اما به توافق نرسید بعد رفت از آقای روحانی حمایت کرد”.» حسام الدین آشنا در واکنش به انتشار این خبر گفت : بنده این روایت را تکذیب و تحلیل پیش و پس آن را تقبیح می کنم. و خدمت ایشان و دوستانشان روایتی از پیامبر گرامی اسلام را تقدیم می کنم :
” قال رسول الله صلى الله علیه وسلم : ( کفى بالمرء کذبا أن یحدث بکل ما سمع ) ”
همکاری های حسام الدین آشنا و دکتر حسن روحانی
اولین همکاری حسام الدین آشنا و دکتر روحانی به سال ۱۳۷۷ و در جریان رفع حصر حسینعلی منتظری بر میگردد. حسامالدین آشنا در جریان انتخابات ریاست جمهوری عضو هسته مرکزی ستاد انتخاباتی حسن روحانی و مشاور و تحلیلگر مناظرات وی بود. آشنا در اولین سفر حسن روحانی به نیویورکبرای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ از همراهان وی بود. وی نماینده تامالاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور است. وی همچنین به همراه عبدالرضا رحمانیفضلی نماینده رئیسجمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما میباشد. پس از آنکه در ۳۰ مهرماه ۱۳۹۳، محمود نیلی احمدآبادی طی نامهای توسط رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی گردید،موجی در مجلس برای مخالفت با وی شکل گرفت که در ۶ آبان ۱۳۹۳، با واکنش حسام الدین آشنا همراه گردید. او در صفحه شخصی فیس بوک خود با اشاره به جلسه فردای رای اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت نوشت: «نمایندگان محترم مجلس فردا انتخابی راه گشا را در پیش رو دارند؛ این عزیزان میتوانند: میانِ رفتن زیر بار سلطه گفتمانی اقلیت مطلق پایداری و استقلال مجلس از افراط گرایان یکی را انتخاب کنند. میان راهبرد همراهی یا عدم همراهی قوا یکی را انتخاب کنند. میان خواسته دانشگاهیان و خواستههای باج خواهان یکی را انتخاب کنند. آقای دکتر نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری نه اهل فتنه است نه بی تجربه و نه ناشناخته او یک جرم بیشتر ندارد دانشگاه را برای دانشگاهیان میخواهد نه برای سیاستمداران.» این اظهارات آشنا با واکنش شدید نمایندگان مجلس مواجه گردید و نهایتاً مجلس به نیلی احمدآبادی رأی اعتماد نداد.
حسامالدین آشنا در جریان انتخابات ریاست جمهوری عضو هسته مرکزی ستاد انتخاباتی حسن روحانی و مشاور و تحلیلگر مناظرات وی بود. فردی که گفته میشود طراح رنگ و تصویر ساز «کلید» بوده و نقش قابل توجهی در حضور رسانهای روحانی در جریان مناظرات ایفا کرد. این استاد ارتباطات دانشگاه سالهاست که سابقه فعالیت در فضای مجازی و شبکه اجتماعی «فیسبوک» و «گوگل پلاس» را دارد. آشنا پس از پیروزی روحانی در انتخابات به فعالیتهای فیسبوکی خود شدت بخشید و در صفحه خود موضوعات مختلفی را به نظرخواهی گذاشت. ازجمله این موضوعات نظرخواهی از اعضای فیسبوک دربارهٔ کابینه دولت یازدهم بود.
کتابهای حسام الدین آشنا
- از سیاست تا فرهنگ: سیاستهای فرهنگی دولت در ایران (۱۳۲۰–۱۳۰۴)، حسامالدین آشنا، ناشر: سروش
- خشونت و فرهنگ: اسناد محرمانه کشف حجاب، ناشر: سازمان اسناد ملی ایران، ۱۳۷۱
- ارتباطات جهانی و سیاست خارجی، ایتان گیلبوآ، حسام الدین آشنا (مترجم)، محمدصادق اسماعیلی (مترجم)، ناشر: دانشگاه امام صادق
- دیپلماسی عمومی راهبردی و سیاست خارجی آمریکا (گسترش نفوذ)، یارول مانهایم، حسام الدین آشنا (مترجم)، محمدصادق اسماعیلی (مترجم)، ناشر: دانشگاه امام صادق
- درآمدی بر قدرت هوشمند مطالعاتی برای جمهوری اسلامی ایران، حسامالدین آشنا، ناشر: مؤسسه آموزش و تحقیقاتی صنایع دفاعی
- جهانی شدن و جهان اسلام، گروه مؤلفان، ناشر: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی