بیوگرافی داریوش کاردان
داریوش کاردان متولد سال ۱۳۳۵ در شهر ابهر، دارای مدرک دیپلم ریاضی فیزیک و فارغ التحصیل مقطع لیسانس در رشته کامپیوتر، مجری، گوینده، دوبلر، کارگردان، بازیگر و طنزپرداز ایرانی است. داریوش کاردان از جمله هنرمندان و مجریان صریح با لحنی انتقادی است که این ویژگی او در اجراهای رادیویی و تلویزیونی کاردان نمود داشته و بخشی از شهرت و محبوبیت او در جامعه ناشی از همین خصوصیت اخلاقی اوست. داریوش کاردان فعالیت هنری خود را در رادیو و تلویزیون پس از پیروزی انقلاب و با گویندگی شروع کرد و تا سال ۱۳۵۹ به صورت پراکنده و از طریق نوشتن با رادیو تلویزیون همکاری داشت تا اینکه در سال ۵۹ افسر وظیفه شد و تا سال ۱۳۶۱ در جبهه حضور یافت. کاردان در زمان خدمت سربازی فرمانده دسته تانک بود و در عملیات فتح المبین، شکست محاصرهٔ آبادان و آزادی خرمشهر شرکت کرد. داریوش کاردان پس از بازگشت از جبهه و اتمام دوران خدمت، بیشتر با تلویزیون و البته به صورت خاص تر با شبکه ۲ همکاری داشت و در زمان مرگ آیت الله خمینی، کاردان به مدت ۴۰ شب در صدا و سیما ماند و به اجرای برنامههای مختلف رادیویی پرداخت و بابت این فعالیت پولی دریافت نکرد. داریوش کاردان هنرمندی است که در حوزه های مختلفی نظیر دوبلاژ و نویسندگی و کارگردانی فعالیت داشته و تجربه اندوخته است. داریوش کاردان از سال ۱۳۶۸ به مدت ۵ سال برنامهٔ عصرانه را به صورت زنده در رادیو اجرا کرد که شخصیت رادیویی «استاد خرناس» هم در این برنامه متولد شد. استاد خرناس شاعری با سبک و سیاق بهلول بود که اتفاقات دوران خودش را نقد میکرد و داریوش کاردان در دهه شصت جرات کرد در لباس «استاد خرناس» با مسئولان سیاسی کشور ایران، در رادیو شوخی کند.
داریوش کاردان و همسرش
داریوش کاردان : «در وهله اول اینکه کارهای خدا را به خودش بسپاریم و با تمام وجود به او ایمان بیاوریم و به او اعتماد کنیم. باید دیگران را دوست داشته باشیم تا از آنها عشق بگیریم. آرامش یعنی بودن در کنار خانواده و عشق ورزیدن به دوستان و مردم کشور، چیزهای دیگر کشک است باور کنید! ارزشمندترین چیزی که در این دنیا دارم همین سلامت نسبی ای که دارم و آرامش، دو نعمت بزرگ و مهم هستند. همین طور یک همسر خوب دارم. همسرم برای من خیلی ارزشمند است.»
عکس های داریوش کاردان در نقش های مختلف و با گریم های فوق العاده

عکس داریوش کاردان در نقش منجم باشی(تبریز در مه)

عکس داریوش کاردان در نقش میرزای قمی(تبریز در مه)

عکس داریوش کاردان در نقش حاج ابراهیم خان کلانتر(تبریز در مه)

عکس داریوش کاردان در نقش گدای مسکین(تبریز در مه)

عکس داریوش کاردان در نقش حسین قلی خان بادکوبه ای(تبریز در مه)
دیدار داریوش کاردان (امیرعباس هویدا در معمای شاه) و هویدا!
داریوش کاردان : «زمانی که در دانشگاه تحصیل میکردم نیز امیرعباس هویدا برای بازدید به دانشگاه ما آمده بود در آنجا با او برخورد رخ به رخ داشتم، او حتی با من حرف هم زده بودم، دست آقای خلج هم درد نکند با گریم بسیار زیبایی که انجام دادند فکر میکنم از لحاظ چهره هم تا حدود زیادی به هویدا نزدیک شدم. یکسری مسائل تاریخی و سیاسی مطرح است که در آن دوران اصلا به آنها توجه نمیکردم یعنی فضا طوری نبود که فردی مثل من راجع به هویدا تحقیق کند و در واقع دغدغه من نبود. اگر هم از او چیزی در خاطرم مانده منظور حرکات و سکناتش است. اما بعدها در مطالعاتی که داشتم با شخصیت، نوع رفتار و نوع سیاست گذاری های او آشنا شدم، برایم خیلی جالب بود که در حکومتی مثل حکومت محمدرضا پهلوی چگونه یک نفر میتواند ۱۳ سال نخست وزیر باشد.
داریوش کاردان : «شخصیتی که از هویدا در ذهن من بود در واقع نخستوزیری بود که همیشه نشریه توفیق با او شوخی میکرد، کاریکاتورش را میکشید و دربارهاش شعر طنز میگفت. یک سریال تاریخی نمیتواند صد درصد مبتنی بر واقعیات باشد، به هر حال وقتی یک واقعه تاریخی به صورت سریال ساخته میشود باید کمی دراماتیزه شود و برای جذابیت و جذب مخاطب تغییراتی در آن اعمال شود. بسیاری از افرادی که این سریالها را میبینند در آن زمان یا نبودند یا مانند من دغدغهشان نبوده و یا حتی تصورات عجیب و غریبی دارند، اما به هر حال واقعیت تاریخی باید گفته شود و از کسانی که این سریال را میبینند خواهش میکنم که حتی اگر تصور میکنند که صحنهای از سریال منطبق بر واقعیت نیست ابتدا مطالعه کنند و این منطبق بودن و نبودن بر واقعیت را تحقیق کنند و صرف اینکه از فلانی خوششان میآید یا بدشان میآید به یک سریال تاریخی نگاه نکنند.»

عکس داریوش کاردان در نقش هویدا(معمای شاه)
دلخوری داریوش کاردان از مهران مدیری
داریوش کاردان : «خوشحالم که تاکنون توانستهام بیش از ۷۰ نفر را به عالم بازیگری به ویژه حوزهی طنز وارد کنم و ناراحتم از اینکه بعضیها در برنامههای نوروزی اعلام میکنند که دارند به تلویزیون برمیگردند و «نوروز ۷۲» را هم به نام خودشان تمام میکنند چون مردم ما به خندیدن نیاز دارند من را به عنوان یک بازیگر طنز به یاد دارند در حالی که من نقشهای جدی زیادی ایفا کردهام. البته ایرادی ندارد، خوشحالم که در برههای از تاریخ توانستهام مردم را چه در تلویزیون و چه در رادیو بخندانم و حتی خوشحالم که تاکنون بیش از ۷۰ نفر را به عالم بازیگری وارد کردم. اما ناراحتم از اینکه بعضیها در برنامههای ویژه نوروزی بیان میکنند که دارند به تلویزیون برمیگردند و حتی «نوروز ۷۲» را هم به اسم خودشان تمام میکنند در حالی که بازیشان از آنجا شروع شده بود اما انگار که اصلا ما در آنجا نبودیم، با خدا بیامرز مهرداد خسروی کارگردانی مشترک «نوروز ۷۲» را بر عهده داشتیم، او دستش از این دنیا کوتاه است و حداقل باید حق او ادا میشد.
داریوش کاردان : «بعضی وقتها از این بیمهریها زیاد میبینیم که به حساب ناپختگیشان میگذاریم، اگرچه حتی مویشان هم سفیده شده باشد. مهران مدیری نوروز ۹۳ در ویژه برنامه نوروزی تلویزیون حاضر شد و اعلام کرد که پس از شش سال به تلویزیون بازمیگردد. او در این گفت و گو توضیحاتی را درباره فعالیتهایش در حوزه طنز بیان و به نحوه ورودش به تلویزیون با برنامههای «نوروز ۷۲» و «ساعت خوش» اشاره کرد.

عکس داریوش کاردان در کودکی

عکس داریوش کاردان در نقش حاج آقا توسلی(سقوط یک فرشته)
افسردگی جامعه از دید داریوش کاردان

عکس داریوش کاردان در نقش میرزاآقاخان نوری(سالهای مشروطه)

عکس داریوش کاردان در نقش جوانشیر در کلاه پهلوی)
از فعالیت های داریوش کاردان میتوان به موارد درخشان زیر اشاره کرد:
- برنامه تلویزیونی نوروز ۷۲ (کاری مشترک با خسروی) ، نویسندگی و سردبیری نشریه «زائر» ویزه حجاج ، برنامه ۳۹ ، برنامه طنز رادیویی آینه (که از سال ۷۴، صبحهای ۵ شنبه از رادیو تهران پخش میشد .) ، «بخش صورتی» رادیو پیام (که مشکلات رانندگی و… را بیان میکرد از ابتکارات او در برنامه رادیو پیام بود.) ، نویسندگی در روزنامه جام جم از آغاز انتشار ، نویسندگی در صفحات «نیشخند» مجله همشهری ، در سال ۷۷، اجرا و نویسندگی و بازیگری در برنامه طنز «عصرانه» را از سر گرفت که عصر ۵ شنبهها از رادیو تهران و بعدها رادیو ایران پخش میشد. ، اجرای برنامه جنجالی و جذاب «صندلی داغ» شبکه دو (سال ۸۴)، داریوش کاردان مجموعه طنز «شبکه سه و نیم» را در شبکه سه به راه انداخت و نویسندگی و کارگردانی و بازیگری در آن را به عهده داشت. (برنامهای که داستان شبکه خصوصی ای به ریاست استاد خرناس را نمایش میداد که به برنامههای صدا و سیما و اوضاع سیاست نگاهی منتقدانه داشت.)، مجری برنامه «نقد اول» -که سریالهای پخش شده از شبکه یک را نقد و تحلیل میکرد.، دوبله برنامه دیدنیها ، دوبله سریال جنگجویان کوهستان، دوبله دوقلو های افسانه ای ، دوبله این خانه دور است، دوبله جنگ سرد، دوبله آتیه، پس از مدتها دوری از دوبله، چند فیلم را در مجموعه «سینما و ماوراء» دوبله کرد.، کاردان مجری مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر بود.، در سال۸۶، نویسنده ستون «خرّ و پُف» روزنامه تهران امروز و ستون «عصرانه» روزنامه همشهری چاپ سوم (شنبه و سه شنبه) بود.در سال ۸۸ بود که پس از مدتها دوری از رادیو، بار دیگر برنامه عصرانه را آغاز کرد. نویسندگی و سردبیری و بازیگری و اجرای برنامه «عصرانه» عصرهای ۵ شنبه در رادیو ایران را از سر گرفت. برنامه اقتصادی هامار (مجری)، مسابقه جهان ۸۷ (مجری)، ماه من سلام برنامه ویژه ماه رمضان (مجری)، برنامه ۱۰ در۲۰(ویژه انتخابات سال ۱۳۸۸) مجری ، مسابقه ثانیه ها، بازی جدی خود را از یکی از مجموعه تاترهای طنز چخوف (شبکه ۴) آغاز کرد.ایفای نقش در نقش مسعود طبیب-پدر غیاث الدین جمشید کاشانی- در سال ۸۸ در سریال تلویزیونی «نردبام آسمان» به کارگردانی محمدحسین لطیفی، بازی در نقش میرزا اقاخان نوری در سریال «سالهای مشروطه» به کارگردانی محمدرضا ورزی، ایفای نقش در کلاه پهلوی (به کارگردانی ضیاءالدین درّی در نقش جوانشیر)، ایفای نقش در معمای شاه در نقش امیرعباس هویدا،ایفای نقش در بیقرار به کارگردانی فلورا سام
ادامه فعالیت و ساخت مجموعه ای طنز توسط داریوش کاردان