دکتر مهدی زارع استاد و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، متولد ۱۸ شهریور ۱۳۴۷ است. از سال ۱۳۷۰ با پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندس زلزله همکاری داشته است. دکتر مهدی زارع رتبه علمی ” استاد ” را داراست. دکتر مهدی زارع دارای لیسانس و فوق لیسانس زمین شناسی و دکترای زلزله شناسی از دانشگاه گرونبل فرانسه است.
اینستاگرام دکتر مهدی زارع: http://instagram.com/mehdi.zare.iran



تحصیلات
هابیلیتاسیون HDR در هدایت پژوهش، دانشگاه استراسبورگ ، فرانسه، ۱۳۹۶
دکتری: زلزله شناسی مهندسی، ۱۳۷۷، دانشگاه گرونبل، فرانسه
عنوان رساله دکترا: مطالعه جنبش شدید زمین در ایران از کاتالوگ تا قانونهای کاهندگی
فوق لیسانس: زمین شناسی مهندسی، ۱۳۷۳، دانشگاه تربیت مدرس، ایرانعنوان پایان نامه: بررسی اثر ساختگاه در زلزله۳۱ خرداد منجیل
لیسانس: زمین شناسی با رتبه اول ۱۳۶۹، دانشگاه تهران، ایران
مسئولیتهای علمی و اجرایی:
– دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
– رییس کمیته مخاطرات طبیعی انجمن مخاطره شناسی ایران
– عضو هیات مدیره انجمن ژئوفیزیک ایران
همسر دکتر مهدی زارع و فرزندان
دکتر زارعی اوخر دهه ۷۰ بعد از بازگشت به ایران با همسرش ازدواج کرد، که ثمره آن یک پسر ۱۵ ساله بنام ایمان و یک دختر ۱۷ ساله به نام ایران می باشد.


«هابیلیتاسیون» همچنان بالاترین درجه کیفیت علمی در طول فرایند آزمون دانشگاهی و امور پژوهشی در کشورهای اروپایی به شمار میرود و هم اکنون در فرانسه این درجه علمی، معتبرترین و بالاترین درجه دیپلم علمی آکادمیک است. مبنای دریافت درجه هابیلیتاسیون، «هدایت پژوهشی»، «داشتن سابقه پژوهش مستقل پس از دریافت درجه دکتری»، «هدایت دانشجویان تحصیلات تکمیلی» و «نوشتن تزی» که شامل مروری بر مجموعه پژوهشهای با کیفیت بالای بینالمللی انجامشده بعد از دریافت درجه دکتری است.
دکتر مهدی زارع مدرک کارشناسی خود را در رشته زمینشناسی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۹ دریافت کرد و در سال ۱۳۷۳ در مقطع کارشناسی ارشد رشته «زمینشناسی مهندسی» از دانشگاه تربیت مدرس دانش آموخته شد.
وی در سال ۱۳۷۴ با کسب بورسیه دولت فرانسه، در دوره دکتری مشغول به تحصیل شد و دکترای تخصصی خود را در رشته «زلزلهشناسی مهندسی (ژئومکانیک)» از دانشگاه «گرونبل» فرانسه در سال ۱۳۷۷ دریافت کرد.
نخستین پژوهش در سطح رساله دکتری بر روی دادههای شتاب نگاری زلزلههای ایران و ارائه نخستین مدلهای کاهندگی جنبش زمین در ایران از جمله تحقیقات وی در این حوزه است.
این عضو هیأت علمی و استاد تمام پایه ۲۶ در پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله موفق به دریافت درجه «هابیلیتاسیون» در هدایت پژوهش با تخصص تحلیل خطر زلزله در منطقه خاورمیانه شد.
عنوانهای پژوهشهای تخصصی که در تز هابیلیتاسیون دکتر زارع مورد تأکید قرار گرفت، به این شرح است:
– تصحیح و توسعه کاتالوگ لرزهخیزی ایران و خاورمیانه، پژوهش بر روی بزرگای بیشینه در پهنههای مختلف لرزه زمینساختی ایران
– ارائه نقشه جدید پهنهبندی خطر زلزله در ایران و ارائه چالشهای آنالیز خطر
– بازنگری نقشههای پهنهبندی خطر زلزله در ایران
– ارزیابی خطر و ریسک زلزله در پهنههای شهری و پر جمعیت ایران
علاوه بر آن در سال ۱۳۹۶ وی توانست از تز هابیلیتاسیون در دانشکده و رصدخانه علوم زمین دانشگاه استراسبورگ فرانسه دفاع کند. هیأت ژوری دریافت این درجه علمی متشکل از پروفسور «بروستل» از آلمان، پروفسور «زولو» از ایتالیا، پروفسور «مگی» و پروفسور «بارد» از فرانسه بودند.