بیوگرافی فاطمه معتمدآریا بازیگر
فاطمه معتمدآریا که با نام سیمین نیز او را میشناسیم، متولد ۷ آبان ماه سال ۱۳۴۰ در تهران، بازیگر سینما، تلویزیون و تاتر ایران است. پدر فاطمه معتمدآریا فرمانده ایستگاه آتشنشانی محله دزاشیب شمیران بود و وی در خانواده ای خاص پرورش یافته است. بانو معتمد آریا در سال ۱۳۵۸ از دانشسرای هنر فارغ التحصیل شد؛ در حالیکه همزمان با تحصیل در گروه تئاتر دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا هم بازی می کرد و این روند پس از فارغ التحصیلی هم ادامه یافت تا اینکه در سال ۱۳۶۰ با عروسک گردانی در مجموعه مدرسه موش ها شروع به فعالیت در تلویزیون کرد و به دنبال آن در سال ۱۳۶۲ در “محله برو بیا” در قاب تلویزیون دیده شد و سرانجام با فیلم “جدال” در سال ۱۳۶۴ وارد سینمای حرفه ای شد.

از موفق ترین کارهای تیمی که معتمد آریا در آن حضور داشته است، همکاری وی با ایرج طهماسب و حمید جبلی است که فیلم هایی نظیر “کلاه قرمزی و پسرخاله”، “کلاه قرمزی و سروناز” و همچنین “دختر شیرینی فروش” و “زیر درخت هلو” را با یکدیگر بازی کردند و جالب اینکه تمام این فیلم ها از موفق ترین فیلم های سینمایی ایران و حتی از موفق ترین کارهای گروهی فاطمه معتمد آریا بوده است.

فاطمه معتمدآریا و همسرش احمد حامد
فاطمه معتمدآریا در ابتدای آغاز فعالیت های هنری خود؛ یعنی سال ۱۳۶۰؛ زمانیکه فقط ۲۰ سال سن داشت با آقای احمد حامد ازدواج کرد. حاصل ازدواج فاطمه معتمد آریا و همسرش یک فرزند پسر به نام نریمان است. اما آنچه در مورد ازدواج بانو معتمدآریا جالب توجه است؛ خواستگاری کردن ایشان از همسرشان است.

ماجرای خواستگاری فاطمه معتمدآریا از همسرش احمد حامد
فاطمه معتمدآریا : «زمانی که احمد تازه از سوئد آمده بود، می گفتند خیلی باسواده، من هم گفتم ببینم چقدر سواد داره و مقداری راجع به سینما و ادبیات با هم حرف زدیم. این رابطه شکل گرفت و مدتی ادامه داشت تا اینکه دو ماه بعد به احمد گفتم با من ازدواج می کنی؟ گفت باید برگردم سوئد، گفتم ولش کن حالا بیا یکسال با هم زندگی کنیم لااقل کمیته ما را نمی گیرد اگر نخواستی بعد از یکسال جدا می شویم، احمد گفت فکر خوبیست و به این صورت زن و شوهر شدیم!»

ممنوع التصویری معتمدآریا
فاطمه معتمدآریا در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ در جشنواره کن با مچ بند سبز و بدون حجاب اسلامی حضور پیدا کرد که این جریان باعث ممنوع التصویر شدن وی شد و او تا زمستان سال ۱۳۹۲ یعنی به مدت سه سال ممنوع التصویر بود و در زمان ۲ فیلم قصه ها و پریناز که مجوز نمایش گرفتند؛ معتمدآریا اعلام کرد که شعور و درک بالای مسئولان فرهنگی دولت یازدهم ایران قابل احترام است.
ممنوع الخروجی و ممنوع الکاری معتمدآریا
فاطمه معتمدآریا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از میرحسین موسوی حمایت کرد و در فیلم تبلیغاتی او کنار زهرا رهنورد حاضر شد و متعاقب با آن در مهر ماه سال ۸۸ ممنوع الخروج شد. وی در مصاحبه ای در جشنواره فیلم فجر گفت که چهار سال ممنوع الکار بوده است.

جریان دادگاه فاطمه معتمدآریا
دی ماه ۱۳۹۰ دادسرای زندان اوین وی را احضار کرده و حکم دادگاه انقلاب درباره فعالیتهای او بعد از جنبش سبز به او ابلاغ شد. که به دلیل دیدار از خانواده سهراب اعرابی و بازی در فیلم تبلیغاتی میرحسین موسوی و همچنین حمایت از جنبش سبز پس از انتخابات؛ گفته شد که وی را به پرداخت جریمه نقدی محکوم کردند.
همچنین بخوانید : ماجرای پیرزن خطاب کردن فاطمه معتمدآریا از طرف کیهان!
نظر فاطمه معتمدآریا در مورد بنفشه آفریقایی
فاطمه معتمدآریا : «وقتی فیلم نامه را خواندم دیدم شخصیت زنی است که با درایت و جسارت و خیلی ثابت قدم کاری نا متعارف را انجام میدهد، این را تقریبا هیچ وقت در هیچ شخصیتی در فیلمهای ایرانی ندیده بودم. برای همین مصمم شدم در این نقش حضور داشته باشم البته فیلم نامه چیزهایی داشت که شاید خیلی با ذهنیت من نمیخواند که با خانم زندی راجع به آنها صحبت کردیم. در نهایت سناریو همان چیزی شد که فیلم را ساختند و به نظرم جذاب بود.»

نظر فاطمه معتمدآریا در مورد فیلم جان دار
فاطمه معتمدآریا : «من هشت ماه گفتم نه و کارگردانها هشت ماه تلاش کردند که رأی من را مثبت کنند و در نهایت آنها بردند و مهم ترین مسئله ام هم فیلم نامه بود. اتفاقا «جاندار» هم موضوع خوبی بود که به نظر من پرداخت فیلم نامهاش خیلی انرژی برده بود. نویسندهها انرژی شان را صرف یک موضوع خاص و هدفمند به همراه تعدادی خرده قصه کرده بودند. فکر میکردم که باید ساده تر باشد و موضوع اصلی و رنگ آمیزی ای از قصه های کنارش کافی خواهد بود که در نهایت پس از مدت ها بحث و گفتگو، کارگردان ها که نویسنده های فیلم نامه هم هستند، به این نظر نزدیک شدند.»

نظر فاطمه معتمدآریا در مورد بزرگداشتی که در جشنواره فیلم فجر سال ۹۷ برای او برگزار شد
فاطمه معتمدآریا : «نمیخواهم به کسی که به من محبت و توجه کرده، بیاحترامی کنم و ممنونم از همه، به خصوص دوستان و همکاران و همه کسانی که با حرف های دلنشین واقعا مفتخر و شرمندهام کردند، ولی خیلی سال است که همه جوره در مورد سینما و من که جزئی از این سینما بودم بیانصافی و توهین شده و هر کس از هرجا و به هر شکلی که توانسته آن را مورد هجوم قرار داده است؛ ضعف هایش را بزرگ و موفقیت ها و افتخارات بسیار بزرگش را حقیر و گاه سیاه نشان دادهاند.»

فاطمه معتمدآریا : «انتظار و بزرگداشت این است که زمانی که سینما مورد حمله قرار میگیرد، وقتی تیغ تیز حمله غیرسینمایی ها به طرف سینما میآید، وزارت ارشاد اولین جایی باشد که جلویش را بگیرد؛ وزارت ارشادی که حواسش به یک تار موی بازیگر تا فلان جمله در فیلم هاست باید پشت سینما بایستد و اصلا وظیفه اش این است که به اتکای همه افتخاراتی که سینما برای این سرزمین به دست آورده، پشتیبان آن باشد. متأسفانه این حمایت از سینما در وزارت ارشاد بهعنوان متولیان سینما، آنگونه که شایسته این سینماست نبوده است.»
فعالیت فاطمه معتمدآریا در فضای مجازی
فاطمه معتمدآریا با ۴۵۴ هزار نفر دنبال کننده در اینستاگرام فعالیت خوبی دارد. البته وی در سیاست هم همیشه حرفی برای گفتن دارد.

آدرس پیج اینستاگرام فاطمه معتمدآریا بازیگر
https://www.instagram.com/fatemehmotamedarya
کارنامه هنری فاطمه معتمدآریا در مجموعه های تلویزیونی
- آشپزباشی ۱۳۸۸
- زیر تیغ ۱۳۸۵
- بازپرس وارد میشود ۱۳۷۱
- گل پامچال ۱۳۷۰
- آرایشگاه زیبا ۱۳۶۹
- کارهای عروسکی
- خونه مادربزرگه سریال
- مدرسه موشها ۱۳۶۳ سریال
- زاغچه کنجکاو ۱۳۶۴
- شهر موشها ۱۳۶۴
- سریال خاله قورباغه ۱۳۶۴
- کلاهقرمزی
کارنامه هنری فاطمه معتمدآریا در آثار سینمایی
- جان دار ۱۳۹۷
- آباجان ۱۳۹۵
- برف سرخ ۱۳۹۵
- در سکوت ۱۳۹۴
- نبات محصول ۲۰۱۴ میلادی- جمهوری آذربایجان
- یحیی سکوت نکرد ۱۳۹۳
- بهمن ۱۳۹۲
- قصهها ۱۳۹۰
- اینجا بدون من ۱۳۸۹
- پریناز ۱۳۸۹
- می زاک ۱۳۸۷
- شیرین ۱۳۸۶
- نیلوفر ۱۳۸۶
- خواب زمستانی ۱۳۸۶
- صد سال به این سالها ۱۳۸۶
- خواب لیلا ۱۳۸۵
- تقاطع ۱۳۸۴
- زیر درخت هلو ۱۳۸۴
- کارگران مشغول کارند ۱۳۸۴
- یک بوس کوچولو ۱۳۸۳
- گیلانه ۱۳۸۳
- آبادان ۱۳۸۱
- به من نگاه کن ۱۳۸۱
- کلاه قرمزی و سروناز ۱۳۸۱
- دختر شیرینی فروش ۱۳۸۰
- عینک دودی ۱۳۷۹
- یکی بود یکی نبود ۱۳۷۸
- عشق + ۲ ۱۳۷۷
- مرد عوضی ۱۳۷۷
- مهر مادری ۱۳۷۶
- مرد آفتابی ۱۳۷۴
- زندگی ۱۳۷۴
- روسری آبی ۱۳۷۳
- کلاه قرمزی و پسرخاله ۱۳۷۳
- سفر ۱۳۷۳
- همسر ۱۳۷۲
- یکبار برای همیشه ۱۳۷۱
- هنرپیشه ۱۳۷۱
- مسافران ۱۳۷۰
- ناصرالدین شاه آکتور سینما ۱۳۷۰
- ریحانه ۱۳۶۸
- برهوت ۱۳۶۷
- ستاره و الماس ۱۳۶۷
- یاد و دیدار ۱۳۶۶
- محموله ۱۳۶۶
- جهیزیهای برای رباب ۱۳۶۶
- گمشدگان ۱۳۶۶
- تحفهها ۱۳۶۶
- جدال ۱۳۶۴
کارنامه هنری فاطمه معتمدآریا در نمایش
- تونل ۱۳۹۴
- ننه دلاور و فرزندان او ۱۳۹۳
- نامههایی به تب ۱۳۹۰
- ترمینال ۱۳۸۸
- ریچاردسوم ۱۳۷۸
- آتش افروزان ۱۳۶۹
- یک سال تئاتر بداهه واحد نمایش ۱۳۶۰
- یک جفت کفش برای زهرا ۱۳۶۰
- دایره گچی قفقازی ۱۳۵۹
- خرده بورژواها ۱۳۵۹
- آهو ۱۳۵۸
- طوقی ۱۳۵۵
- کرم کتاب ۱۳۵۵
- سری نمایشهای کودکان کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان ۱۳۵۴– ۱۳۵۸
در موج باز بخوانیم :
- بیوگرافی پرویز پرستویی و همسرش
- بیوگرافی فرشته صدرعرفایی و همسرش
- بیوگرافی آتیلا پسیانی و همسرش فاطمه نقوی
- بیوگرافی نسرین نکیسا و همسرش سلیمان تاش
- بیوگرافی مسعود رایگان و همسرش رویا تیموریان
- بیوگرافی افسانه بایگان و همسرش مصطفی شایسته
- بیوگرافی رضا کیانیان و همسرش هایده قراچه داغی
- بیوگرافی فاطمه گودرزی و همسرش عبدالرضا گنجی
1 دیدگاه
محبوبه.شمال
سلام
همیشه فاطمه معتمد اریا رو با فاطمه گودرزی اشتباه میگیرم ای کاش یه اسم هنری دیگه واسی خودشون میزاشتن ….ای کاش
محبوبه.شمال