بیوگرافی فرهاد رشیدی
فرهاد رشیدی پسر داوود رشیدی و احترام السادات برومند است. فرهاد متولد ۳۱ مرداد سال ۱۳۴۱ در سوییس ، دانشمند ایرانی- سویسی است. فرهاد رشیدی پسر داود رشیدی هنرپیشه و کارگردان نام آشنای ایرانی، سه ماه بیشتر نداشت که خانواده ی رشیدی تصمیم گرفتند به ایران برگردند. به همین دلیل فرهاد رشیدی دوران ابتدایی را در دبستان ماریکا (شاهدخت فرحناز) تمام کرد و سپس در دبیرستان رازی در تهران تحصیل کرد و در سال ۱۳۵۹ دیپلم گرفت. فرهاد رشیدی پس از اخذ مدرک دیپلم خود، در همان سال ۵۹ به لوزان در سوییس رفت و تحصیلات خود را در رشته مهندسی برق شروع کرد. فرهاد در سال ۱۳۶۵ فوق لیسانس و در سال ۱۳۷۰ مدرک دکترای خود را در رشته برق از “انستیتوی تکنولوژی فدرال سوییس” دریافت کرد.
فرهاد رشیدی برنده جایزه مدال بلوندل فرانسه
پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۳ پروفسور فرهاد رشیدی حائری استاد ایرانی الاصل دانشگاه پلی تکنیک لوزان سوییس برنده جایزه مدال بلوندل فرانسه شد.(مدال بلوندل به افتخار آندره اوژن بلوندل مهندس فرانسوی و فیزیکدان است که مخترع نوسان نگار الکترو مکانیکی و یک سیستم واحدهای نورسنجی برای اندازهگیری است). این مدال هر سال از طرف انجمن برق و الکترونیک، تکنولوژی اطلاعات و مخابرات فرانسه به افراد شاخص در این زمینه ها اهدا میشود. فرهاد رشیدی این جایزه را به خاطر تحقیقاتش در تعیین خواص الکترومغناطیسی رعد و برق و ارائه مدلهایی برای دشارژ ابرها دریافت کرد. مدلهای ارائه شده توسط وی با استقبال جامعه علمی مواجه گردیده و مورد استفاده بسیار زیادی قرار گرفته است. از جمله برنده های پیشین این مدال میتوان به پروفسور ایوز روکارد، برنده نوبل فیزیک در سال ۱۹۷۰ اشاره کرد. پروفسور فرهاد رشیدی در سال ۲۰۰۵ جایزه دستاوردهای تکنیکی را نیز دریافت کرده است. فرهاد رشیدی بر خلاف پدر، مادر ، خواهر و خاله هایش وارد عرصه هنر نشده و به دنیای علم روی آورده در حوزه سیستمهای نیرو به تحصیل پرداخت. فرهاد که متولد سوییس بود در سال ۵۹ و بعد از گرفتم مدرک دیپلم خود، به شهر لوزان سوییس رفت و تحصیلات خود را در رشته مهندسی برق شروع کرد. فرهاد رشیدی در سال ۱۳۶۵ فوق لیسانس و در سال ۱۳۷۰ درجه دکترای خود را در این رشته از انستیتوی تکنولوژی فدرال سوییس دریافت کرد.

عکس فرهاد رشیدی و همسرش مژگان
فرهاد رشیدی در آزمایشگاه سیستمهای نیرو در انستیتوی تکنولوژی فدرال سوئیس تا سال ۱۳۷۵مشغول به فعالیت بود و چندین فعالیت کوتاه مدت در دانشگاه فلوریدا و ناسا مرکز فضائی کندی داشت. در سال ۱۳۷۶به بخش آزمایشگاه پژوهشهای رعد و برق در دانشگاه تورانتو در کانادا پیوست و از اردیبهشت سال ۱۳۷۷تا -۱۳۷۸ باای ام سی مونتنا در سوئیس مشغول به کار بود. در حال حاضر او با عنوان پروفسور و مدیر آزمایشگاهای ام سی در انستیتوی تکنولوژی فدرال در شهر لوزان در سوئیس مشغول فعالیت میباشد. تحقیقات مورد علاقه او شامل الکترومغناطیس رعد و برق، همسازی الکترو مغناطیسی، کاربرد الکترو مغناطیسی نیرو بالا برای جمعآوری و پاکسازی میادین مین گذاری شده، و زمان معکوسی الکترومغناطیسی میباشد. او با همکاری با پروفسور سی.آ. نوچی در دانشگاه بولوین، مدلهائی برای ارزیابی و اندازهگیری پرتوهای الکترومغناطیسی رعد و برق ایجاد کردهاند که در مهندسی وسائل مربوط به رعد و برق از آنها به طور گستردهای استفاده میشود. از مهمترین کمکهای او ایجاد مدلی برای توضیح تعامل بین میدان الکترومغناطیسی برانگیخته و کابل انتقال الکتریسیته میباشد. دکتر فرهاد رشیدی در اقدامات کاست (همکاریهای اروپا در علوم و تکنولوژی) در مورد فیزیک و اثرات فلاش رعد و برق از سال ۱۳۸۴تا سال ۱۳۸۸به سمت معاون رئیس آن، در سال ۱۳۸۷به سمت رئیس سمپوزیوم بینالمللی الکترمغناطیس اروپا خدمت کرد. او همچنین بین سالهای ۱۳۸۷تا ۱۳۹۳مدیر کنفرانس بینالمللی برای حفاظت از رعد و برق بود. دکتر رشیدی بین سالهای ۱۳۹۲تا ۱۳۹۴سر دبیر انتشارات مؤسسه آی.ای.ای.ای. در بارهٔ ترکنشهای همساز الکترومغناطیسی بود. او در حال حاضر مدیر کمیتهٔ ملی سوئیس – اتحادیه بینالمللی علوم رادیو میباشد و همچنین سخنران متشخص و سرشناس انجمن سازگاری الکترومغناطیسی آی.ای.ای.ای. میباشد.
مدل رشیدی
این مدل که به نام مدل رشیدی شناخته میشود، به طور گستردهای در مقالات مربوط به ارزیابی میدانهای تولید شده در اختلالات کابلهای الکترومغناطیس استفاده میشود. از اقدامات دیگر قابل توجه او تنظیمات ابزارهایی در برج سانتیز در سوئیس برای اندازهگیری جریان برق تولید شده از رعد و برق میباشد. این پروژه به وسیله پروفسور رشیدی، پروفسور ام. روبنستاین و پروفسور ام. پااولون آغاز شد و منجر به ایجاد این ابزار شد. پس از شروع کار این ابزار در سال ۱۳۸۹تا کنون بیش از صدها فلاش رعد و برق که به این برج اسابت کرده ثبت شدهاند و این برج ایستگاه مهندسین و محققینی میباشد که در پژوهشهای مربوط به رعد و برق و حفاظت از آن مشغول به تحقیقات میباشند.
دادههای جمعآوری شده وسیعترین مقدار داده هائی میباشد که تا کنون از فلاشهای رعد و برق و جریانهای الکتریسته در آنها به دست آورده شده. از اقدامات دیگر پروفسور رشیدی ایجاد مدل امواج کامل خطوط انتقال برق میباشد (که با همکاری با دکتر سرجی تچنکو) انجام گرفت. مشارکت دیگر او استفاده از تکنیک زمان معکوسی الکترومغناطیسی برای مکان یابی رعد و برق و اختلالات حاصل از آن در شبکههای نیروی برق میباشد (که با همکاری پروفسور مارکوس روبنستاین و پروفسور ماریو پااولون صورت گرفت)
در موج باز بخوانیم:
- بیوگرافی حمید هیراد
- بیوگرافی آزاده پورمختار
- بیوگرافی سحر ولدبیگی
- بیوگرافی محمدرضا گلزار
- بیوگرافی امیر کیان عبدی
- بیوگرافی لیلا زارع و همسرش
- بیوگرافی شهربانو در پس از باران
- بیوگرافی آزیتا حاجیان و همسرش
- بیوگرافی علیرام نورایی و همسرش
- بیوگرافی نیکی محرابی و همسرش
- بیوگرافی سپیده خداوردی و همسرش
- بیوگرافی مه لقا باقری و همسرش جواد عزتی
- بیوگرافی مجتبی پیرزاده و همسرش فرزانه تفرشی
2 دیدگاه
الهام خانشدی
با سلام
چه کیفی کردم از خواندن بیوگرافی آقای فرهاد رشیدی و مفتخرم به این دانشمند ایرانی ، روح پدر ایشان شاد که چنین مردی را تربیت نموده که باعث افتخار ایران و ایرانی است ، و همچنین سرکار خانم ها مرضیه برومند ، احترام برومند ، لیلی رشیدی گل ، انشاالله همیشه سلامت و پایدار باشند.
ناشناس
چه جالب