روش تمیز کردن مبل پارچه ای با جوش شیرین
تمیز کردن مبل پارچه ای در خانه کار سختی نیست و یکی از متداول ترین روش های آن استفاده از جوش شیرین (به صورت تنها یا با ترکیب مواد دیگر) است. اما پیش از آنکه روش تمیز کردن مبل پارچه ای با جوش شیرین را آموزش دهیم لازم است نکات مهم در خصوص تمیز کردن مبل پارچه ای بدانید. مهم ترین نکته شناخت پارچه ی مبل است. به این معنا که در زمان خرید از فروشنده جنس پارچه را پرسیده باشید و اگر شوینده ای به آن پارچه آسیب خواهد رساند را بدانید. اما از آنجاییکه بیشتر ما در زمان خرید توضیحات فروشنده را می شنویم اما بعدا فراموش می کنیم، بهتر است برچسب چسبانده شده روی مبل (معمولا در در کنار مبل) را مطالعه کنید. در این برچسب ها بایدها و نبایدهای شستشوی مبل را می نویسند.
نکته مهم دیگر برای تمیز کردن مبل پارچه ای این است که حتما همیشه، هر نوعی از مواد شوینده که قصد کار تمیز کردن مبل با آن را دارید، در قسمت کوچکی از مبل و در بخشی از مبل که به راحتی قابل رویت نیست، ماده شوینده را بزنید و واکنش پارچه را ببینید. اگر رنگ پارچه رفت، پارچه به حالت نسبتا سوخته، ریش ریش یا هر حالتی که حالت اولیه آن را تغییر می دهد در آمد، آن ماده شوینده برای پارچه مبل شما مناسب نیست و نباید به هیچ عنوان با پارچه مبل شما برخورد کند.چرا که اگر این ریسک را بکنید، نه تنها مبل تمیز نخواهد شد بلکه حالا باید کلا پارچه مبل را عوض کنید!
پرکاربردترین اصطلاحاتی که در نوشتن برچسب های مبل ها رایج است که به مفهوم هر یک اشاره می کنیم :
- W : این حرف ابتدای حرف آب به انگلیسی (Water) است و معنی آن این است که فقط باید مبل را با آب خالی بشویی و هر ماده ی دیگری باعث از بین رفتن پارچه مبل شما خواهد شد!
- S : حرف S کدی است که نشان دهنده “solvent clean” است. در این نوع از مبل ها شما باید از محلول های پاک کننده خشک (dry clean) برای تمیز کردن مبل خود استفاده کنید و آب اصلا برای مبل شما مناسب نیست!
- WS : دو حرف S و W در کنار هم نشان دهنده معنی “solvent or wet” هستند، یعنی برای این نوع پارچه های مبل، شما می توانید هم از روش های با آب و هم روش محلول های پاک کننده (خشک) استفاده کنید.
- F : حرف F مخفف “foam clean” است یعنی فقط با محلول های پاک کننده ای که به صورت فوم هستند می توانید مبل را تمیز کنید.
- E یا N : کدهای رزو شده برای مبل های چرمی هستند که قوانین تمیز کردن آنها با مبل های پارچه ای کاملا متفاوت است.
- X : مبل هایی با برچسب x یعنی دارای پارچه هایی به شدت حساس هستند و اصلا با هیچ کدام از روش های بالا نباید تمیز شوند. تنها راه تمیز کردن آنها کشیدن یک برس بسیار نرم و لطیف روی آنها و با استفاده از جاروبرقی با درجه کم وکیوم کردن و با احتیاط است. به همین علت باید در خرید مبل دقت کنید که پارچه آن حالت x نباشد!
تمیز کردن مبل پارچه ای با جوش شیرین فقط مخصوص مبل هایی با برچسب W و WS است
آموزش شستن و تمیز کردن مبل پارچه ای با جوش شیرین در خانه
حالا که در خصوص نکات اصلی برای تمیز کردن مبل پارچه ای با جوش شیرین اطلاعاتی به دست آورده اید، می توانیم به آموزش روش کار بپردازیم :
- مقداری جوش شیرین را روی سطح مبل خود بریزید و یک ساعت صبر کنید.
- با جارو برقی سطح مبل را جارو بکشید و جوش شیرین ها را کاملا از روی مبل پاک کنید.
به همین سادگی مبل شما مانند روز اول خواهد شد.
روش از بین بردن لکه از روی پارچه ی مبل
یکی از بهترین راهها برای از بین بردن لکه های پارچه ی مبل استفاده از جوش شیرین و سرکه است.برای این کار مقداری جوش شیرین را با سرکه مخلوط کنید و حدود ۵ دقیقه کنار بگذارید تا محلول آماده شود. بعد محلول را روی لکه های مبل بریزید و بگذارید حداقل ۴ ساعت بماند. در این مدت محلول خشک می شود و می توانید باقی مانده آن را با جارو برقی از روی مبل بردارید.
روش دوم : از بین بردن لکه های خیلی خاص از روی پارچه ی مبل که با روش گفته شده حذف نشده اند
این روش در واقع روش جوش شیرین خشک به انضمام صابون مایع است :
ابتدا تمام مبل را جارو بکشید.
سپس با روشی که از جوش شیرین گفته شد، با استفاده از یک الک، یک بسته از جوش شیرین را (در صورت لزوم، می توانید ۱۰ تا ۱۵ قطره عطر اضافه کنید) روی تمام سطح آن پخش کنید.
چند ساعت (ترجیحا یک روز) اجازه دهید جوش شیرین روی مبل بماند.
سپس آن را به دقت جارو کنید تا جوش شیرین ها جمع آوری شوند.
بعد یک ظرف مناسب بردارید و ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین و ۱ قاشق غذاخوری پودر شستشو (اختیاری است اما بهتر است صابون مایع باشد) را مخلوط کنید.
۱ فنجان آب جوشیده شده و ۴-۵ قاشق غذاخوری سرکه ۹٪ با جوش شیرین مخلوط کنید. (نکته مهم : مخلوط به دست آمده به صورت “فوم فعال” است، بنابراین از ظرف بزرگتر برای تهیه آن استفاده کنید.)
همه چیز را کاملا مخلوط کنید و محلول را در یک آب پاش بریزید.
محلول حاصل را روی مبل اسپری کنید و بین ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید.
سپس مایع را با یک اسفنج پاک کنید (در صورت لزوم، قسمت های لکه را بسایید).
گاهی لکه ها آنقدر مانده و عمیق شده اند که شاید لازم است ۲ تا ۳ بار در چند روز مختلف این روش را انجام دهید تا نهایتا مبل شما کاملا تمیز بشود.
دقت کنید که حتما تمام موارد گفته شده را، به خصوص اگر برچسب مبل شما روی آن حک نشده است، روی بخش کوچک و دور از دید پارچه مبل امتحان کنید تا خدای ناکرده اتفاق بدی برای پارچه مبلتان نیفتد.
در موج باز بخوانیم: