تاریخ تولد استقلال چه زمانی است؟
باشگاه استقلال تهران از باشگاه های پرطرفدار ایرانی است که در میان تمام رشته های ورزشی که از ابتدا به آنها وارد شده بود، امروزه فوتبال اش شناخته شده تر است. تاریخچه تشکیل باشگاه استقلال به سال های پایانی جنگ جهانی دوم بر میگردد. ماجرا از این قرار بود که در سال های پایانی جنگ جهانی دوم چند دوچرخه سوار جوان باشگاه دوچرخه سواران برای سامان دهی امور مربوط به این رشتهٔ ورزشی در تهران گرد هم آمده و یک تشکل صنفی را پایه گذاری نمودند. زمینهسازی برای شکلگیری باشگاه از یک سال پیش از آن فراهم شده بود. در سال ۱۳۲۳ گروهی از دوچرخهسواران باسابقه که عناوین قهرمانی کشور را در این رشته در اختیار داشتند، بر آن شدند که با ایجاد کانونی برای گردهمآییهای دوستانه، یک تشکل صنفی را پایهگذاری کنند. این مرکز، محل تصمیمگیری و سازماندهی امور مربوط به دوچرخهسواری بود. بیشتر این دوچرخهسواران نظامی و دانشجو بودند و نام دفتر مرکزی خود را کلوب دوچرخهسواران گذاشتند. این کانون دوچرخه سواری که ابتدا نتشکل از پنج نفر به نامهای میرزایی (نجار)، نواب (دوچرخه ساز)، خشایی (نگهبان بانک)،خسروانی (افسر) و جانان پور (کارمند تربیت بدنی) بود،به تدریج ساختار باشگاهی پیدا کرد و در ۴ مهر ۱۳۲۴ با نام «باشگاه دوچرخه سواران» در خیابان فردوسی تهران اعلام موجودیت نمود، البته زمینه سازی برای شکل گیری باشگاه از یک سال پیش از آن فراهم شده بود و از میان این پنج نفر پرویز خسروانی، ستوان یکم وقت، بعدها نقش پررنگی در تاریخ باشگاه استقلال فعلی ایفا کرد. بنابراین تولد استقلال در تاریخ ۴ ام مهرماه هر سال جشن گرفته می شود.
***متن زیبا تولد استقلال***
آبی یعنی غرق در خوشحالیم
عشق می ورزم که استقلالیم
آسمان گفتا ز قرمز خالیم
گر سرم را از تنم سازی جدا
باز می گویم که استقلالیم
***متن زیبا تولد استقلال***

عکس کیک تولد استقلال سال ۹۷
همچنین بخوانید : دانلود آهنگ استقلال همیشه تو قهرمانی استقلال (آهنگ استقلال قهرمان)
بنیان گذاری باشگاه استقلال به فاصلهٔ کمتر از یک ماه از پایان جنگ جهانی دوم رخ داد و ایران که در جریان جنگ مورد اشغال نیروهای متفقین قرار گرفته بود، در آن هنگام تحت تأثیر رویدادهای پس از جنگ و خروج نیروهای متفقین قرار داشت. پرویز خسروانی از جملهٔ بنیان گذاران باشگاه بود و در سال های بعد با در اختیار گرفتن امتیاز باشگاه نقش پررنگی در رشد و توسعه آن ایفا نمود. در ۴ سال نخست حیات دوچرخه سواران دامنهٔ فعالیت های باشگاه گسترش پیدا کرد و در رشتههای گوناگون ورزشی صاحب تیم شد. از این رو در اواخر سال ۱۳۲۸ نام باشگاه با تصمیم هیئت مدیره از دوچرخه سواران به “تاج” تغییر یافت و تا هنگام وقوع انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ ایران با همین نام به فعالیت ادامه داد. تشکیل تیم فوتبال دوچرخه سواران به فاصلهٔ چند ماه پس از تأسیس باشگاه در دستور کار قرار گرفت. هستهٔ نخست تیم فوتبال دوچرخه سواران با ادغام تیم نادر به سرپرستی محمد جاویدان و تیم شهاب به سرپرستی پرویز عمو اوغلی شکل گرفت. با پیوستن علی دانایی فرد به دوچرخه سواران تیم فوتبال باشگاه تکامل یافت و آمادهٔ رقابت با باشگاه های دیگر تهران شد. علی دانایی فرد تا اواخر سال ۱۳۴۸ − مگر در دورههایی کوتاه − سکان رهبری تیم اول باشگاه تاج را در اختیار داشت و دارای طولانی ترین دوران مربی گری در تاریخ باشگاه استقلال است. او در کنار هدایت تیم اصلی تاج، از میانه های دههٔ ۱۳۲۰ تا سال های پایانی عمرش در اواخر دههٔ ۱۳۵۰ به مدت بیش از ۳ دهه در تیم های پایه و زیر مجموعهٔ باشگاه استقلال به فعالیت و مربی گری پرداخت و از این رو به عنوان نخستین چهرهٔ دوران ساز تاریخ باشگاه استقلال شناخته میشود.

عکس های جشن تولد استقلال در ۴ مهرماه سال ۹۷
نخستین بازی تیم فوتبال باشگاه استقلال فعلی (دوچرخه سواران) در ۳۱ فروردین ۱۳۲۵ بود که در یک دیدار دوستانه برابر تیم گیو بندرانزلی با یک گل به پیروزی رسیدند. تیم فوتبال دوچرخه سواران از سال ۱۳۲۵ در مسابقات فوتبال تهران شرکت کرد. اولین بازی رسمی دوچرخهسواران نیز در آذرماه همان سال و در چهارچوب هفتهٔ نخست دستههای آزاد تهران در برابر تیم سرباز برگزار شد که با شکست ۱−۳ تیم علی دانایی فرد همراه بود. آغاز رویارویی تاریخی با تیم شاهین نیز در این جام بود که به تساوی ۱−۱ انجامید. دوچرخهسواران و سرباز در دیدار پایانی این مسابقات در جمعه ۴ بهمن ۱۳۲۵ بار دیگر برابر هم قرار گرفتند که این بار نیز برتری با تیم سرباز بود. در اواخر سال ۱۳۲۵ مسابقات جام حذفی تهران میان ۸ باشگاه مطرح این شهر برگزار گردید. جام نقرهای این مسابقات از سوی شورای فرهنگی سفارت انگلستان در تهران به فدراسیون فوتبال ایران اهدا شده بود و به همین دلیل این مسابقات به نام جام سفارت انگلستان معروف شد. دوچرخه سواران در دور اول تیم فاتح را شکست داد و در نیمه نهایی برابر شاهین صفآرایی کرد و این تیم را از پیش رو برداشت. بازی فینال میان دوچرخهسواران و دارایی برگزار شد که با برتری ۱−۲ دارایی همراه بود. در فهرست بازیکنان دوچرخهسواران در این مسابقات نام حسنعلی منصور نیز در صف مهاجمان تیم به چشم میخورد.
به این ترتیب دوچرخه سواران در سال نخست حضور خود در مسابقات قهرمانی باشگاههای تهران و جام حذفی تهران به مقام نایب قهرمانی رسیدند. نخستین قهرمانی باشگاه، سال بعد از آن و در مسابقات جام حذفی تهران ۱۳۲۶ به دست آمد. این مسابقات با حضور ۱۶ تیم از اواخر سال ۱۳۲۶ تا خرداد ۱۳۲۷ برگزار گردید و دوچرخهسواران به همراه تیمهای دارایی، شاهین و عقاب به مرحلهٔ نیمه نهایی راه یافتند. دوچرخهسواران و عقاب با پیروزی بر حریفان به فینال رسیدند، اما عقاب در بازی فینال حاضر نشد و جام به دوچرخهسواران رسید. پیش از این بازیها و در اسفند ۱۳۲۶ دوچرخهسواران برای انجام چند دیدار دوستانه به آبادان سفر کرد. آنها در این سفر تیم انگلیسیهای مقیم آبادان را ۲−۱ شکست دادند. در سال ۱۳۲۷ تیم فوتبال دوچرخهسواران به دلیل مشکلات مالی و نبود بودجه، در هیچ رویدادی شرکت نکرد. شروع سال ۱۳۲۸ با دو رویداد مهم همراه بود. از ۱۵ فروردین ۱۳۲۸ انتشار مجلهٔ اختصاصی باشگاه به صاحب امتیازی پرویز خسروانی و سردبیری صدری میرعمادی آغاز شد و دوچرخهسواران بعد از باشگاه نیرو و راستی دومین باشگاهی بود که اقدام به انتشار مجلهٔ اختصاصی برای هواداران و مخاطبان خود مینمود. رویداد دیگر برگزاری اولین انتخابات هیئت مدیرهٔ باشگاه در فروردین ۱۳۲۸ بود که طی آن علی داناییفرد، گرائیلی، ملکی، پرویز عمواوغلی و آشوت آودیان به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب شدند. در مهر ماه سال ۱۳۲۸ تیم سرباز منحل گردید و بازیکنان این تیم که بیشتر آنها نظامی و ملیپوش بودند به تیم دوچرخهسواران پیوستند. محمد خاتم، حسین سرودی، حسن کردستانی، امیر خلیلی، خسروپناه و فتحالله مینباشیان از حمله بازیکنانی بودند که از سرباز به دوچرخهسواران آمدند. محمد خاتم در کنار جاویدان نخستین کاپیتانهای تیم فوتبال باشگاه بودند. ورود این بازیکنان قدرت تیم دوچرخهسواران را دو چندان کرد. پس از این دگرگونیها باشگاه با نام و نشان تازهای در مسابقات شرکت نمود.
همچنین بخوانید : نتایج دربی های استقلال و پرسپولیس

عکس های جشن تولد استقلال در ۴ مهرماه سال ۹۷
تغییر نام باشگاه از دوچرخه سواران به تاج : ۳۵–۱۳۲۸
چهار سال پس از تشکیل تیم فوتبال دوچرخهسواران، پرویز خسروانی در سال ۱۳۲۸ امتیاز باشگاه دوچرخهسواران را خریداری کرد و نام آن را با تصویب هیئت مدیرهٔ باشگاه به تاج تغییر داد. نام «دوچرخهسواران» برای باشگاهی که به دست گروهی از ورزشکاران دوچرخهسواری پایهگذاری شده بود و بهطور اختصاصی در این رشته فعالیت میکرد، از هر جهت مناسب بود. اما دوچرخهسواران طی چهار سال رشد شتابان خود در رشتههای گوناگون ورزشی صاحب تیم شده بود و با توجه به گسترش دامنهٔ فعالیتها و افزایش هواداران تغییر نام باشگاه اجتنابناپذیر به نظر می رسید. پرویز عمواوغلی، گرائیلی، ناصر ملکی، علی دانایی فرد و سید آقا جلالی اعضای گروه تصمیمگیرندهای بودند که در بهمن ۱۳۲۸ با تغییر نام باشگاه از دوچرخه سواران به تاج موافقت کردند. طبق مدارک موجود، تاریخ تغییر نام باشگاه یکم اسفند ماه سال ۱۳۲۸ هجری خورشیدی بوده است.
- رویداد دیگر اسفند ۱۳۲۸ پیروزی ۱−۰ تاج در برابر شاهین بود که راه را برای نخستین قهرمانی تاج در جام باشگاههای تهران هموار کرد. دو ماه بعد و در اردیبهشت سال ۱۳۲۹ جام قهرمانی این مسابقات به تیم تاج رسید.
- در سال ۱۳۲۹ مسابقات قهرمانی باشگاه تهران برگزار نشد و در مسابقات حذفی نیز تاج به مراحل پایانی نرسید. در مرداد ماه همان سال تیم تاج برای شرکت در جشن استقلال افغانستان راهی این کشور شد. این نخستین سفر برونمرزی یک باشگاه ایرانی تا آن هنگام بود.
- تاج در شهریور ۱۳۲۹ تیم ملی فوتبال افغانستان را با نتیجه ۳ بر ۲ شکست داد. این بازی در حضور ۹ هزار تماشاگر و محمد ظاهر شاه پادشاه این کشور برگزار گردید. آنها بازی دیگر برابر تیم دانشگاه کابل را واگذار کردند. این سفر از راه زمینی انجام گرفت و بازیکنان به صورت نوبتی بر روی سقف اتوبوس میخوابیدند. ماجرای دیگر خراب شدن اتوبوس تیم در دشت دل آرام افغانستان بود که موجب سرگردانی و گرسنگی بازیکنان گردید. این سفر ۲۴ روز به طول انجامید.
- در اسفند ۱۳۲۹ نخستین دورهٔ بازی های آسیایی در دهلی نو برگزار گردید و ۲۲ ورزشکار از کاروان ۶۴ نفرهٔ ایران از باشگاه تاج بودند و ایران در فینال بازی های آسیایی برابر هند میزبان مسابقات تن به شکست داد و به مدال نقرهٔ بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ دست یافت.

عکس های جشن تولد استقلال در سال ۹۷
***متن زیبا تولد استقلال***
می خوام دنیا نباشه / اگه اس اس نباشه
می خوام فوتبال نباشه / اگه اس اس نباشه
می خوام این لیگ نباشه / اگه اس اس نباشه
نباشه هر کی می خواد / تیم اس اس نباشه
***متن زیبا تولد استقلال***

عکس های جشن تولد استقلال در ۴ مهرماه سال ۹۷

کیک تولد استقلال
***متن زیبا تولد استقلال***
این مایه سرور و خوشبختیست که فلک از رنگ قرمز خالیست
تلاءلو آسمان را می بینی؟
گویند که خدا هم استقلالیست!
***متن زیبا تولد استقلال***

تم تولد استقلال