آیا کشتی سانچی مورد حمله امریکا قرار گرفته است؟
کشتی سانچی که در ذهن مردم ایران به نفتکش عرق شده ی مظلوم و دریادلان بی پناهش معروف شده، بعد از ۹ روز سوختن در بالاترین درجه ی آتش، غرق شد و خاطراتش را در دریای چین مدفون کرد! بعد از تمام بحث ها و ابهامات موجود از کمک رسانی ضعیف و بی برنامه و تعطیل کردن امداد توسط چینی ها و علت برخورد کشتی باری چینی با سانچی و موارد دیگر حالا زمزمه های توطئه ای جدید به گوش میرسد! هر چند که طبق آمار ارائه شده توسط شرکت بیمه بین المللی الاینز، دریایی که محل حادثه نفتکش سانچی است، محل وقوع ۴۰ درصد از کل حوادث دریایی دنیا است و گفته شده بیشترین حوادث کشتی رانی جهان در این منطقه رخ می دهد اما این نمیتواند دلیلی قانع کننده برای علت تصادف سانچی با کشتی باری چینی باشد. در روایت غیر تایید شده ی امروز دوشنبه ۲۵ دی ماه ۹۶ برخی خبرگزاری های ادعا کرده اند که بر اساس شنیده هایشان در راهروها و مذاکرات سرپایی در مجلس، برخی نمایندگان صحبت از مسیر سانچی برای حمل محموله به کره شمالی داشته اند و در پی آن برای برای ممانعت از این کار حمله آمریکایی ها به نفتکش سانچی را بیان کرده اند. حتی برخی خبرگزاریها پا را فراتر گذاشته و نوشته اند : موشک های آمریکایی سانچی را هدف قرار داده اند! این روایت ها ضمن رد برخورد نفتکش «سانچی» با کشتی فله بر “سیاف کریستال” چین، آتش گرفتن نفتکش سانچی که با پرچم پاناما تردد داشته و محموله بیش از ۱۳۰ هزار تنی میعانات گازی را حمل میکرد، ناشی از اصابت موشکهای شلیک شده از هواپیماهای آمریکایی ذکر میکند! حال آنکه سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص شایعات مطرح شده گفته است : «مقصد نفتکش سانچی کره جنوبی بوده و شایعات منتشر شده در فضای مجازی در این خصوص کذب و مردود است و هیچگونه کوتاهی توسط وزارت خارجه صورت نگرفته است.» درست است که غرق شدن سانچی و از دست دادن ۳۲ نفر از هموطنان عزیز ایرانی دردی بسیار عمیق است و همه یکدل و یکپارچه خواستار یافتن علت غرق شدن کشتی سانچی و دلیل تصادف سانچی هستند اما باید این موضوع را در نظر داشت که شاید شایعات همیشه درست نباشد!
محمود خاقانی کارشناس نفت و انرژی نیز در خصوص غرق شدن سانچی گفته است : نحوه برخورد کشتی چینی با سانچی ابهام دارد و مسائل حقوقی سانچی بسیار پیچیده است، به این دلیل که حادثه در آب های چین رخ داد و کشتی در آب های ژاپن غرق شده است و از طرفی پاناما شرایط اقتصادی فراهم کرده که از خیلی از شرکت ها مالیات نمی گیرد که نوعی درآمد زایی برای پاناما است و دقیقا به همین دلیل پرچم پاناما بر نفتکش سانچی نصب شده بود!
صحنه برخورد کشتی سانچی
صحنه برخورد کشتی سانچی
جعبه سیاه کشتی سانچی
جعبه سیاه کشتی سانچی با حضور نمایندگان سه کشور ایران، چین و پاناما پلمپ و به سازمان دریانوردی ایران ارسال شد.

جعبه سیاه کشتی سانچی
قطع ارتباط راداری نفتکش ایرانی و کشتی چینی چند ساعت قبل از حادثه
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابع مختلف گزارش داد : «نفتکش ایرانی سانچی و کشتی باری چینی شنبه (۱۶ دی ماه ۹۶) از چند ساعت قبل از حادثه هیچ سیگنالی برای ایستگاه کنترل ترافیک دریایی ارسال نکرده بودند. این منابع ذکر کردهاند که مشخص نیست آیا سیستم شناسایی خودکار هر دو کشتی پیش از حادثه خاموش شده بود یا عملکرد آن مختل شده بود و یا اینکه ایستگاه کنترل ترافیک دریایی نتوانسته سیگنال آنها را دریافت کند. به گفته یک منبع، سانحه برخورد مرگبار نفتکش سانچی با کشتی چینی ساعت ۸ شب به وقت محلی رخ داد اما آخرین سیگنالی که از سانچی دریافت شده بود مربوط به ۱۰:۴۶ صبح بود. کشتی باری چینی نیز آخرین سیگنال خود را ساعت ۳:۵۸ بعدازظهر ارسال کرده بود. گفتنی است سیستم شناسایی خودکار (AIS) کشتی همراه با سامانه راداری آن به دلیل اطلاعاتی که درباره سرعت و موقعیت مکانی کشتی ارسال میکنند از اهمیت فوق العادهای در ناوبری و جلوگیری از سوانح دریایی برخوردارند. هنوز هیچ منبعی در خصوص علت قطع شدن ارتباط راداری این دو کشتی پیش از حادثه اظهارنظر نکرده است.
تکذیب گرفتاری نفتکش سانچی در منطقه ای شبیه مثلث برمودا
معاون سازمان بنادر: اینکه از سوی برخی رسانهها اعلام میشود منطقه محل وقوع حادثه نفتکش سانچی شبیه مثلث برمودا است یا نقطه کور ارتباطات راداری و امواج است، صحیح نیست و زمان تقریبی برای بازخوانی جعبه سیاه یک ماه است اما ممکن است بیشتر یا کمتر شود.
شرایط غرق شدن سانچی و تناقض آن با امکانات خاص نفتکش ها که نقتکش سانچی هم قطعا دارا بوده است
کسانی که سیستمهای ایمنی نفتکشها را دیده اند بر این باور هستند که نقطه ای از نفتکش سانچی که کشتی چینی با آن برخورد کرده است حداقل ۵۰ تا ۸۰ متر از موتور خانه و خوابگاه نفتکش فاصله داشته است. محموله نفتکش سانچی هم ، میعانات گازی پارس جنوبی است که حاوی گاز سمی هیدروژن سولفوره می باشد و ممکن است انتشار گاز باعث خفگی آنی همه خدمه نفتکش شده باشد اما این در صورتی است که بپذیریم همه سیستم های ایمنی نفتکش سانچی از کار افتاده باشند،که فقط در این حالت می توان پذیرفت که همه خدمه دچار گازگرفتگی شده اند. اما همه نفتکش ها به نوعی طراحی و ساخته میشوند که اجازه ورود گاز به موتورخانه و خوابگاه داده نمی شود و به محض اینکه سنسورهای تشخیص گاز وجود گاز را در هوای ورودی تشخیص دهند کلیه دریچه ها و منافذ ورود هوا بسته می شوند. از طرفی دستگاههای تنفسی هم به وفور در کشتی وجود دارد و کشتی دارای دو قایق نجات است که در دو طرف کشتی و در نزدیکترین فاصله به خوابگاه نصب شده اند که بدون نیاز به برق امکان به آب اندازی آنها وجود دارد. این قایقها کاملا نفوذ ناپذیرند و می توانند از وسط آتش هم عبور کنند. علاوه بر این قایق ها،تعداد زیادی قایق باد شونده هم در جای جای کشتی نصب است که می توان آنها را به آب انداخت و خود را نجات داد و دهها جلیقه نجات هم در جای جای کشتی وجود دارند که می توان پوشید و خود را به آب انداخت.
سیستم های ناوبری کشتی ها و رادارهای آنها وجود هر شی فلزی ثابت یا متحرک را از فاصله حداقل ۸۰ کیلومتری تشخیص میدهند پس چگونه است که هیچ یک از این دو کشتی غول پیکر وجود دیگری را متوجه نشده است؟ سرعت کشتی ها هم معمولا به ندرت به ۳۰ کیومتر در ساعت میرسد و این یعنی به وجود آمدن این سوال که آیا واقعا فرصتی برای تغییر مسیر نبوده است؟
مخازن کشتی به صورت جدا از هم هستند. چگونه است که کل محموله در حال سوختن است در حالی که فقط مخازن وسط کشتی دچار حادثه شده اند؟ اینها همه سوالاتی هستند که فقط با رمز گشایی جعبه سیاه میتوان به آنها پاسخ داد.

عکس کشتی باربر چینی که سانچی را غرق کرد
ریشه مطرح شدن حمله آمریکا به سانچی چیست؟
دشمنی آمریکاییها با ایران و یادآوری رویداد شوم و به شدت دردناک حمله ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری کشورمان در گذشته و بالا گرفتن تنش میان آمریکایی ها و کره شمالی از عواملی هستند که به تقویت باورپذیری شایعه حمله آمریکایی به سانچی کمک کرده اند! مؤلفه هایی که اگر نبودند هم، طرح این روایت جدید از زبان نمایندگان مجلس برای پیچیده کردن اوضاع کفایت میکرد. آیا ممکن است آمریکاییها بیخ گوش چین نفتکش کشورمان را مورد حمله تمام عیار قرار دهند و این اتفاق در کشورمان به شکل دیگری روایت شود؟ روایتی تا این اندازه تغییر کرده که در آن به جای موشکهای آمریکایی، از تصادف دو کشتی سخن به میان بیاید و هشت، نه روز این روایت جعلی مطرح شود و هیچ کس، حتی رسانههای خارجی واقعیت را برملا نکند؟ همین اشارات کافی است تا دریابیم که شایعه مطرح تا چه اندازه بی اساس است. شایعهای که میتوان با مراجعه به برخی مراجع آنلاین، رصد شناورها در سراسر جهان نیز آن را صحت سنجی کرد. از جمله پایگاه آنلاین «مارین ترافیک» که نشان میدهد، کشتی فله بر چینی بعد از آن حادثه شوم به مسیرش ادامه داده و در بندری در یکی از جزایر مجاور استان چجیانگ لنگر انداخته و دو شناور گارد ساحلی به آن پهلو گرفته اند.
اطلاعاتی که نشان میدهد، این شناور چینی ساخته شده در سال ۲۰۱۱ میلادی، از مبدأ آمریکا به مقصد جزیره چوشان در شرق چین در حرکت بوده که در مسیرش تصادف با سانچی رخ داده است. رویدادی که احتمالا به دلیل برخورد این کشتی از قسمت سخت تر دماغه به پهلوی نفتکش ایرانی، به وارد آمدن خسارت خاصی به کشتی چینی منجر نشده، اما توانسته آسیب شدید یکی از مخزنهای حاوی سوخت قابل اشتعال سانچی را به دنبال داشته باشد. رویدادی که در رسانههای جهان، به ویژه رسانه هایی که در عرصه علوم دریایی به فعالیت مشغولند نیز بازتاب یافته و به رصد مدام وضعیت سانچی و انتشار اخبار مرتبط با آن منجر شده است. این در حالی است که علاوه بر این شواهد، راه های دیگری نیز برای رد آن شایعه عجیب و اثبات حقیقت ماجرا وجود دارد که از جمله آنها، مراجعه به شرکت های بیمه است. چون محموله ها و کشتی ها بیمه هستند، با بروز حوادث، کارشناسان و وکلای شرکت های بیمه ای برای کنکاش در خصوص ماجرا به سرعت در محل حادثه حاضر میشوند و تحقیقات خود را آغاز میکنند و در این حادثه نیز این روند آغاز شده است و اگر چیزی غیر از حادثه یاد شده در میان بود، قطعا قابل پنهان کردن نبود.
عکس های سانچی

عکس های سانچی

عکس های سانچی

عکس های سانچی

عکس کشتی چینی که سانچی را غرق کرد!

عکس های سانچی

عکس های سانچی

عکس های سانچی

عکس های سانچی
در موج باز بخوانیم:
- پدافند غیر عامل چیست؟
- موشک بالستیک چیست؟
- زلزله چگونه بوجود می آید؟
- علت مرگ هاشمی رفسنجانی
- علت غرق شدن کشتی سانچی
- چرا زلزله در شب اتفاق می افتد؟
- رئیس تشخیص مصلحت نظام کیست؟