داستان سریال بانوی سردار
سریال بانوی سردار که به قلم پرویز شیخ طادی نگارش شده است، در واقع برای معرفی و گرامیداشت بی بی مریم سردار بانوی مبارز بختیاری ساخته شده است. براساس مصاحبه های پرویز شیخ طادی، وی ابتدا با مطالعه ی دست نوشته های شخصی بی بی مریم، برداشت هایی از زندگی او داشته و سپس با قلم خود برشی از زندگی مریم سردار را به تصویر کشیده است. شیخ طادی با اشاره به اینکه بی بی مریم نه تنها بانوی سردار و فخر بختیاری ها است بلکه حقیقا یک اسطوره ی ملی است که ساخت زندگی وی نیازمند بودجه و شرایطی حداقل به اندازه ی ۱۲۰ قسمت دارد. بی بی مریم سردار دلیر بختیاری در سال ۱۲۵۳ در منطقه بختیاری به دنیا آمد. خانواده ی وی از بزرگان ایل بختیاری بودند و پدرش حسین قلی خان از بزرگان تاثیرگذار ایل بختیاری بود.
داستان سریال بی بی مریم، بانوی سردار که در ۱۲ قسمت تدوین شده است، فقط اشاره ای کوتاه به بخشی از زندگی بی بی مریم دارد که وی تلاش می کند در مسیر انقلاب مشروطه گام بردارد. اما اتفاقاتی که در سریال به تصویر کشیده شده است بر اساس مستندات تاریخی نیست.

پرویز شیخ طادی، کارگردان سریال بانوی سردار : «مینی سریال بانوی سردار به مقطع کوتاهی از مبارزه های بی بی مریم میپردازد ولی مستند نیست پس نمیتوان گفت کاملا با تاریخ انطباق دارد ما در برخی قسمت ها برای به تصویرکشیدن وقایع زندگی او محدودیت داشتیم.»
علت مرگ بی بی مریم بختیاری چه بود؟
سردار مریم بختیاری در سال ۱۳۱۶ یعنی سه سال پس از آنکه پسرش “علیمردان خان بختیاری” به دستور رضاشاه تیرباران شد، از دنیا رفت. قبر بی بی مریم در تخت پولاد اصفهان قرار دارد.

پانته آ سیروس بازیگر نقش بی بی مریم : «جز مردم قوم بختیاری کسی بی بی مریم را نمی شناخت! من زمانیکه پذیرفتم نقش بی بی مریم را بازی کنم، وقتی با مردم در مورد شخصیت ایشان صحبت می کردم، از من می پرسیدند بی بی مریم کی هست؟! به همین دلیل من خیلی خوشحالم که در شناساندن و به تصویر کشیدن نقش این بانوی سردار سهم کوچکی داشته ام. بختیاری ها به اسم بی بی مریم قسم میخورند و میگویند به “سر بی بی مریم” و همین قسم ها و میران احترام مردم به بی بی مریم باعث شد که بازی در نقش بی بی مریم برای من اهمیت زیادی پیدا کند.»




در موج باز بخوانیم: