ماجرای دعوای مازیار میری و مریلا زارعی و حواشی آن چه بود؟
در جشن انجمن منتقدان مرداد ماه سال ۱۳۹۳ که هشتمین جشن انجمن منتقدان سینما بود که در تالار ایوان شمس برگزار شد دعوای مازیار میری و مریلا زارعی خبر ساز شد. در جشن انجمن منتقدان که هر سال برگزار میشود اعضای آکادمی داوری انجمن، برگزیدگان خود را از میان آثار شرکت کننده در جشنواره فیلم فجر سال گذشته انتخاب و معرفی میکنند. معمولا جشن انجمن منتقدان حواشی خاصی دارد و اتفاقات میان هنرمندان و سینماگران از نوع مثبت و منفی زیاد می افتد اما بعضی از این اتفاقات تا مدت ها نقل محافل شده و حواشی زیادی را به دنبال می آورد. در این جشن مریلا زارعی که برنده جایزه بهترین نقش اول زن بود توسط مازیار میری معرفی شد. مازیار میری با آمدن پشت تریبون و با گرفتن پاکتی را که نام برنده در آن قرار داشت و در واقع اشاره به نام داخل پاکت داشت، جملات خود را اینگونه شروع کرد که : «آقای کسایی این همونیه که به من گفتید دیگه نه…چون معمولا تغییر میکنه…این همونه؟ که با شنیدن جمله تایید آره همونه سخنان خود را اینگونه ادامه داد:
مازیار میری: «من چون می دونستم کی برنده میشه اصلا به خاطر همین هم آمدم. برای اینکه بگم که ما قراره با هم حرف بزنیم با هم گفتگو بکنیم و همدیگرو تحمل بکنیم. خانم زارعی … بفرمایید…»
مریلا زارعی که به این گونه به روی سن برای دریافت جایزه خود دعوت شده بود با آمدن روی سن و پاکتی را که نام برنده در آن بود از دست مازیار میری نگرفت و تقدیرنامه خود را دریافت کرده و پشت تریبون رفته و بعد از چند ثانیه سکوت گفت:
مریلا زارعی : «…دارم تحمل میکنم…برای من همیشه منتقدین، نقدشون و نظری که در مورد حضور من در سینما دادند از اولین حضورهای کوتاهم در سینما تا الان بسیار مغتنم و محترم بوده، اما آقای میری جمله ای گفتند با اینکه عهد کرده بودم هیچی نگم چون حرف خیلی دارم و متاسفانه فضای رسانه الان فضای خیلی خوبی نیست و من هرچی میگم هر کسی هر چی دلش خواست را بر میداره و روزها برای خودش خوراک کلیک و کامنت و اینا داره خواستم تحمل کنم و سکوت کنم ولی آقای میری مطلبی را گفتند که : “چون من میدونستم که کیه اومدم که بگم که ما باید با هم گفتگو کنیم و همدیگرو تحمل کنیم”…»
مریلا زارعی : «واقعیت اش اینه که در زندگی اصل بر تحمله…اگر تحمل نکنیم چه کنیم؟ ولی خوب، چون ایشون توصیه کردند من هم باری که گفتگوی ایشون داشت و صحبت ایشون داشت را هضم میکنم و اونچه که الان در دلم هست و کنترل میکنم و نمیگم و میخوام برای همه ی ناگفته هایی که یک روزی از زبان یک انسانی مثل آقای عباسی ۲۰ سال آینده، قرار بیرون بیاد و شما ۲۰ سال آینده برای دلشکستگی های ۲۰ سال قبل و ۳۰ سال قبل قراره بلند بشید و تشویقشون کنید لطفا برای همه ی اون ناگفته ها، اون آدم هایی را که سکوت کردند را لطفا تشویق کنید.»
فیلم دعوای مازیار میری و مریلا زارعی
فیلم دعوای مازیار میری و مریلا زارعی
توضیحات مازیار میری در برنامه خندوانه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ در مورد دعوای خودش و خانم مریلا زارعی
مازیار میری : «به نظر من برای ایشون سوء تفاهم پیش اومد به نظرم، من روی استیج قرار بود جایزه ی ایشون رو بدم و یک جمله ای گفتم که ایشون فکر کرد من منظورم به خودشه که قراره جایزه را بگیرن. در صورتیکه من توصیه کردم که از این به بعد با همدیگه حالمون خوب باشه، با هم دوست باشیم و او دورانی بودش که یکمی تو سینما اختلافات زیادی بود و من خواستم قبل از اینکه جایزه را اعلام بکنم دلم میخواد بخوام از همه که همدیگرو تحمل بکنیم و منتقد همدیگرو دوست داشته باشیم و … نمیدونم چرا به ایشون برخورد و واکنش بدی داشت… واکنش تندی داشت…»
مازیار میری : «یعد جشنواره ی شهر شد (دو دوره ی قبل) و در بخش ویدئو ای من به عنوان داور انتخاب شدم و خانم زارعی هم در آن برنامه بودند و خوب نشستیم و ایشون اومدند و ما دیدیم که خیلی خوب و دوست و عادی هستند … و من از ایشون معذرت خواهی کردم و گفتم که من واقعا منظورم به تو نبود و الان هم خیلی با هم دوست هستیم و خیلی هم دلم میخواد با ایشان به کار انجام بدم چون معتقدم خیلی بازیگر خوبی هستن.»
توضیحات مازیار میری در مورد دعوای خودش و خانم مریلا زارعی در برنامه خندوانه
توضیحات مازیار میری در مورد دعوای خودش و خانم مریلا زارعی در برنامه خندوانه
انتقاد “وطن امروز” به مازیار میری با عنوان جوابیهای برای تمسخرکننده مریلا زارعی
علیرضا پورصباغ با اشاره به اینکه مازیار میری در مورد خانم مریلا زارعی از لحنی طعنه آمیز استفاده کرده بود، لحن مازیار میری را توهین آمیز دانست و متن ذیل را علیه این کارگردان در صفحه فرهنگی روزنامه وطن نوشت:
علیرضا پورصباغ خطاب به مازیار میری : «پس از تعطیلی خانه سینما، گلو میدرانٔد و فریاد وا اصنافا سر میداد و حال تمام تلاش خود را به کار میبندد تا بازیگری ملی – مردمی را بابت حرکتهای انساندوستانه اخیرش به تمسخر گیرد و به او نیش زنبور زند. در گزارش یک جشن که هفته پیش انجمن منتقدان برگزار کرده بود تا جوایز سالانهاش را اهدا کند، یکی از کسانی که مدعی نگارش کتاب قانون است و شعار حمایت از صنف لقلقه زبان اوست نیش زنبوری برون آورد و به سرکار خانم مریلا زارعی طعنه تلخی زد. این بخش از هتاکی صاحب مدعی کتاب قانون از برنامه هفت پخش و موجب خشم اهالی سینما و رسانه شد. اگر آقای بیادب به همان اصول صنفی – هنری که از آن دم میزند پایبند و معتقد باشد ـ که تصور میکنم نیست ـ میداند نه تنها در محافل سینمایی بلکه در فضای عمومی جامعه، مردانی مردند که در مقابل بانوان ادب و حیا پیشه میکنند. بیادبی و طعنه زدن به بانویی که کارنامه فعالیتش موجب فخر سینمای ملی است و تن به ایفای هر نقشی نمیدهد، چه دلیلی دارد؟ چرا اینچنین باید از جانب «بیادب» مورد غضب قرار گیرد؟
بیادبان عاشق آب گلآلودند. در شرایط کنونی بهانه ندارند اما بهانهجویی میکنند. خودشان هم بهایی ندارند. بر سر ندیدن آثارشان چوبکشی میشود، آنوقت مدعی هنرند(!) به عظمت پروردگار عالم قسم، هنر ریشه در ادب دارد. مگر نبود همین آقا که سینهچاک میداد در خانه سینما که «ادب مرد به ز دولت اوست» و زیر بیرق این شعار ایستاده بود، حالا چه شده بیادبی پیشه کرده و بقیه حاضران در آن جشن خود را به بیراهه زدهاند؟ باری! بیادب که هنرمند نمیشود. ضد مردم است و همهچیز برای فروش در چنته دارد، آنوقت مدعی اصلاح و بازنگری در کتاب قانون است. واعجبا!
واقعا امثال ایشان که برای بازگشایی خانه سینما گلو میدراندند منظورشان از حمایت صنف و همکاران سینمایی این بود؟ میخواهد به ایشان اتهام موجسواری بزند که از پهنای این باند به پهنای دیگر میرود و ارتفاع موجش را تغییر میدهد. رنگ به رنگ و ملون، افتادهاند در حوض نقاشی و هر روز با یک رنگ از آن بیرون میآیند. نه خود سعادتمندند، نه میدانند سعادتآباد انسانی سینما کجاست، چون شرط سعادتمند شدن ادب است. آنچه میکنند مشخص و واضح است؛ در خفا و به آهستگی، یک روز پاچه این مدیر را تا ته میخارانند، فردا پا رکابی مدیر دیگری میشوند. نگارنده شاهد بود که پس از بازگشایی خانه سینما، زمانی که حجتالله سخنران تالار سیفالله بود، بیادب هتاک، قطعه ناتمام دیگری از سیر پاچهخاریهایش را عیان کرد.
او مثل سایر هنرمندان در میان صندلیهای تالار سیفالله جلوس نکرد. چنان با اشتیاق حس پارکابی بودن در وجودش فوران کرده بود که از کنار میز حجت تکان نخورد، ایستاده بود و برای اهل رسانه میکروفنکشی میکرد. همین تصویر موصوف مبین چهره کسانی است که مدعی روشنفکریاند. خودشان میکروفنکشی میکنند اما کافی است یکی از هنرمندان سینما کاری انجام دهد که دلخواه مدعیان نباشد. حالا کارش به جایی رسیده که برای نقد رفتار خانم زارعی چاک دهان میکشد و لغز و لنترانی روانه جشن انجمن قلم میکند و منظورش این است که زارعی این سوی جوق است و ما آن سوی جوق. چه قصد پنهان و مستتری پشت این یاوهسراییها وجود دارد؟ قصد و منظورش این است که زارعی با آن چیزهایی که در این مدت بر زبان رانده در منش و سلوک هنریاش تغییر ژانر داده یا اینکه آقای بیادب به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره فجر همچنان کینه شتری مانده در کوهانش را از این محفل به آن محفل میبرد. میکروفنکش محترم باید بداند تا جایی که یادم میآید و گفتوگوهای مریلا زارعی را مطالعه کردهام در اغلب اشاراتش به این مهم تاکید کرده که تحصیلکرده مدرسه علوی است. پس ادعای تحصیل در خارج از کشور را ندارد و مشخص است مدرک قلابی فیلمسازی هم با خودش نیاورده. زارعی در سینما کارنامه پر و پیمانی دارد و نشان داده چپ و راست نمیشناسد. او صراط خود را میپیماید. یادمان باشد، زارعی فارغ از جو ملتهب سیاستزده کنونی سینما، در فیلم دستهای خالی طالبی بازی کرد و به فاصله بسیار کمی جلوی دوربین اصغر فرهادی ظاهر شد. طعنهاش به فرهادی بابت انتشار «کشتن همنوع» این بود که تکلیف را روشن کن. قصد و نیتت را عیان کن. منظورت کشتن کدام همنوع است؟ آن وقت برخی تصور میکنند که مریلا قصد برافروختن آتش کینه با کسی را دارد. زارعی اگر در راهپیمایی روز قدس حاضر میشود قصدش نمایش نیست. این حضور را نباید شوی سیاسی بازیگر تفسیر کرد. در مقام یک انسان در میان جماعت معترض به کشتار غزه حاضر میشود، او مثل شما نیست که صبحگاهان در حضور مدیران رسانه ملی و حوزه هنری مداح نظام باشد و شبانگاهان…
حضور زارعی در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) حاوی یک پیام غیرسیاسی است که قضاوت درباره فعالان زن در سینما نباید مبتلا به کجاندیشی و مرض باشد. آیا حضور زارعی در شیار ۱۴۳، «چ» فیلم بزرگ حاتمیکیا، اعتراضش به کشتار غزه و رفتن به حرم حضرت معصومه را بیادبان رادیکال، سیاسی تفسیر میکنند؟ آن را موجسواری تلقی میکنند؟ اگر چنین باشد سخت در اشتباهند. امثال آقای بیادب در سینما چنان کردهاند که تودههای مردم به جاآوردن فریضه نماز توسط زارعی را در حرم حضرت معصومه با بهت و حیرت تماشا میکنند. آخ… چقدر از این هوای رندانه سیاستزده روزگارانی که امثال آقای بیادب برایمان فراهمآوری میکنند آشفتهام. آقای بی ادب را اگر سینماگران و علاقهمندان هنر ببخشند، مردم نخواهند بخشید. ایشان با فرافکنی در هیات انتخاب جشنواره، در هر محفل و مجالی که حضور مییافت فریاد میزد فیلم شیار ۱۴۳، سیاه است. متاسفم که بهترین فیلم جشنواره از نگاه مردم، هنوز به نمایش عمومی درنیامده است. اگر اکران شود قطعاً زارعی پاداش سکوتش را درباره هتاکان به خویش و فیلم شیار ۱۴۳ از مردم خواهد گرفت.»
در موج باز بخوانیم:
- هارپ چیست؟
- علت انقراض دایناسورها
- بزرگترین جزیره روی زمین
- پدافند غیر عامل چیست؟
- موشک بالستیک چیست؟
- زلزله چگونه بوجود می آید؟
- بزرگترین جغد ایران چه نام دارد؟
- علت مرگ هاشمی رفسنجانی
- علت صدای مهیب در کرمانشاه
- چرا زلزله در شب اتفاق می افتد؟
- علت غرق شدن کشتی سانچی
- آیا کشتی سانچی مورد حمله امریکا قرار گرفته است؟