روش تمیز کردن کابینت ام دی اف
با مدرن شدن سبک آشپزخانه ها و آمدن نسل جدید و چیدمان کابینت های آشپزخانه، کابینت ام دی اف جای خاصی در میان خانه های ایرانی به خود اختصاص داد و همین باعث شد تا موضوع نگهداری و روش تمیز کردن کابینت ام دی اف سوال خانم های خانه دار باشد. در این مطلب از موج باز سعی شده است علاوه بر پرداختن به روش تمیز کردن کابینت ام دی اف به روش های صحیح نگهداری از این نوع کابینت ها نیز پرداخته شود. برای تمیز کردن کابینت ام دی اف، ابتدا گرد و خاک آن را یک دستمال خشک و نرم بگیرید. یکی از مهمترین نکته ها در نگهداری از کابینت ام دی اف استفاده از “دستمال نمدار” و “آغشته به مواد شوینده” است اما با یک شرط بسیار مهم! باید توجه داشته باشید که دستمال نم دار شما نباید آغشته به مواد شوینده ی غلیظ با اسید زیاد مانند وایتکس, مواد شوینده الکل دار و.. باشند چرا که قطعا رنگ کابینت ام دی اف شما را خراب کرده و حتی خواهد بود و علاوه بر این می تواند باعث خراب شدن کابینت و از بین رفتن شفافیت و زیبایی آن شود. بعد از کشیدن دستمال نمدار آغشته به ماده شوینده مناسب، با یک دستمال تمیز خیس چندین بار کابینت را تمیز کرده و سپس کاملا خشک کنید و حواستان باشد که رطوبت زیادی در کابینت باقی نماند، چرا که موجب بو گرفتن و از بین رفتن کیفیت کابینت شما خواهد شد. دقت کنید که برای تمیز کردن کابینت ام دی اف به هیچ هنوان نیازی به استفاده از مقدار زیادی آب نیست و دستمال خیس یا نمدار کافی است. دستمال هایی را که برای تمیز کردن کابینت های ام دی اف به خصوص کابینت های ام دی اف براق استفاده می کنید تا حد امکان با پودرهای لباس شویی شستشو نکنید و با نرم کننده ها و یا مایع ظرف شویی که باعث زبری دستمال نمی شوند استفاده کنید. از مواد پیشنهادی برای استفاده در پاک کردن کابینت ام دی اف شامپو فرش است. برای این کار کافی است مقداری شامپو فرش را در آب حل نموده و با اسفنج بر روی کابینت بکشید تا به خوبی تمیز شود. در “تمیز کردن کابینت ام دی اف” هرگز از اسکاچ های زبر یا سیم های ظرفشویی استفاده نکنید، چون این لوازم باعث خش افتادن روی سطح کابینت میشود. به جای این کار از یک اسفنج نرم یا دستمال های مخصوص کمک بگیرید.
روش های تمیز کردن لکه های چربی از کابینت ام دی اف
برای این کار نیاز به تهیه یک خمیر ساده پاک کننده دارید این خمیر ساده را به سادگی می توانید با آب، جوش شیرین و روغن گیاهی خودتان بسازید. برای تهیه خمیر نصف پیمانه جوش شیرین و نصف پیمانه روغن کفایت می کند این میزان را می توانید با توجه به مساحت کابینت های خود بیشتر کنید، اگر احساس می کنید خمیرتان غلیظ است از آب به سبب رقیقتر شدن آن کمک بگیرید.حال که خمیر شما آماده شده است با کمک یک مسواک نرم روی لکه ها را تمیز کنید سپس با ابر و دستمال خیس آن را پاک کنید و قدرت جادویی این خمیر را در تمیز کردن سطوح چوبی خود ببینید.
- نکته ۱ : برای استفاده از روش ذکر شده برای کابینت های ام دی اف ابتدا روی قسمت کوچکی تست کنید و سپس باقی کابینت را با این محلول تمیز کنید.
- نکته ۲ : اگر صنایع چوبی از نوع خاصی چوب یا مواد به کار رفته ساخته شده است حتما همراه دستور العملی عرضه شده اند که آن ها را با دقت دنبال کنید.
روشی دیگر که برای تمامی کابینت ها می توان به کار برد، استفاده از محلول نصف آب و نصف سرکه است که می توانید استفاده کنید و تاثیر شگفت انگیز آن را ببینید. استفاده از جوش شیرین و آب هم محلول معجزه آسا دیگری است که آن را هم با خیال راحت می توانید استفاده کنید. لکه ها را هر چه زودتر تمیز کنید کار راحت تری برای از بین بردنشان خواهید داشت پس زمان را از دست ندهید.
بسیاری شوینده ها و سفید کننده های مختلفی را برای تمیز کردن کابینت ها پیشنهاد می دهند ولی حواستان باشد که بسیاری از مواد شوینده و تمیز کننده خیلی راحت می توانند کابینت مخصوصا نوع MDF را دچار دردسر و خرابی کنند.
روش های نگهداری بهتر از کابینت ام دی اف
- برای تمیز کردن کابینت و دیگر سازههای mdf از یک اسفنج مرطوب استفاده فرمائید و از اسکاچ و شویندههای اسیدی جداً خودداری کنید، زیرا استفاده از این مواد به کابینت و یراق آلات آن آسیب میرساند.
- قبل از قرار دادن مواد خوراکی که حاوی سرکه هستند حتما از اینکه نشتی در اطراف آن رخ نمی دهد مطمئن شوید.
- در باز و بسته کردن درب های کابینت های ام دی اف دقت کنید و آنها را بیش از درجه مورد نیاز باز نکنید.
- برای پاک نمودن کابینت یا سازههای mdf از یک دستمال نمدار آغشته به مواد شوینده استفاده نمائید و پس از آن با یک دستمال نمدار چندین بار پاک و در انتها خشک نمائید.
- هرگز دستمالهای خیس آشپزخانه را برای خشک شدن از دربها یا دستگیره کابینت آویزان نکنید، زیرا تماس طولانی رطوبت با کابینت، باعث آسیب جدی به آن میشود.
- برای پاک نمودن دربهایی که قاب پروفیل mdf یا آلومینیومی دارند، مراقب باشید مواد شوینده و آب به داخل درزها نفوذ نکند. زیرا با نفوذ آب به مرور باعث کپک زدگی و ایجاد باکتری خواهد نمود و در آخر باعث خرابی دربها خواهد شد.
- هرگز درب های کابینتهای دیواری را باز نگذارید. زیرا بخار و گرمای حاصل از پخت و پز باعث آسیب دیدن آنها میشود.
- درب را بیش از زاویه معمول باز ننمائید، زیرا رگلاژ دربها بهم خورده و باعث سائیدگی بین دربها و بدنه خواهد شد.
- برای پاک کردن لک، اثرات دست، جوهر و ماژیک هرگز از موادی چون وایتکس، آستون؛ الکل صنعتی، مستقیمآ استفاده نفرمائید. زیرا این مواد میتواند به سطح رو کش دار mdf آسیب برساند. برای استفاده از این مواد بهتر است آن ها را با آب رقیق کرده و مورد استفاده قرار دهید.
- شیشههای حاوی سرکه ، روغن، مربا و ترشیجات را قبل از اینکه داخل کابینت بگذارید مطمئن شوید، زیر آن تمیز و یا درب آن باز نباشد زیرا در بلند مدت باعث ایجاد لک و تغییر رنک کابینت شما خواهد شد.
صفحات کابینت از جنس hpl یا کرین (سنگ مصنوعی) آنتی باکتریال میباشد که مقاومت خوبی در برابر ضربات و گرما دارد اما در بعضی از مواقع بنا به درخواست مشتری به خاطر ارزانتر شدن قیمت کابینت از همان جنس درب کابینت که لبه آن به مقدار ۸ سانت دوبل شده و pvc میشود را مورد استفاده قرار میدهند. که مقاومت آن مانند صفحه به اصطلاح ما کابینتسازها شرکتی نمیباشد. بنابراین هم در مورد صفحه شرکتی و کرین و هم در مورد صفحه دوبل شده باید به نکات زیر توجه فرمائید:
- از بریدن نان و دیگر مواد غذایی بر روی میز کابینت بطور مستقیم خوداری کنید و در زیر نان از یک پارچه ضخیم استفاده کنید.
- از تراشیدن لک و غذاهای ریخته شده خشک یر روی صفحه و شستشوی آن با مواد شوینده اسیدی جدآ خودداری نمائید.
- از تجمع آب دور سینک و گوشههای صفحه کابینت به مدت طولانی جلوگیری کرده و با دستمال خشک نمائید، زیرا در طولانی مدت باعث از بین رفتن آب بندی و ایجاد پوسیدگی در کابینت شما خواهد شد.
- ظروف داغ را مستقیمآ روی صفحه کابینت قرار ندهید و از زیر قابلمه ای که در همه منازل متداول است استفاده فرمائید.
- از گذاشتن اجسام سنگین بر روی قسمتی از صفحه که زیر آن خالی است (لباسشوئی) صفحه جدآ خودداری نمائید.