سقوط فضاپیمای چین ” تیان گونگ ۱ ” + فیلم
ایستگاه فضایی تیان گونگ متعلق به کشور چین که در حدود ۸ تن وزن دارد برای چندماه است که از کنترل خارج شده و از مدت ها قبل پیش بینی شده بود که بین ۱۰ تا ۱۳ فروردین ماه به کره زمین سقوط کند. حال با نزدیک شدن به این زمان؛ مهندسان پیش بینی دقیق تری دارند و گفته می شود بامداد ۱۳ فروردین این فضاپیما در کره زمین سقوط کند. اما جای نگرانی نیست. قبل از رسیدن تیانگونگ به زمین به احتمال بسیار زیاد به قطعات بسیار زیادی تبدیل شده و قطعات بزرگی به زمین برخورد نخواهد کرد. ضمن اینکه در هنگام ورود به کره زمین بخشی از آن تبدیل به نور درخشانی می شود.
کلمه ” تیانگونگ ” به معنای ” کاخ آسمانی ” نخستین ایستگاه فضایی آزمایشی چین بود که در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۱ و طی قسمتی از برنامه فضایی تیانگونگ به فضا پرتاب شد. ماموریت اصلی تیانگونگ ۱، آزمایشگاهی برای آزمایش تکنولوژیها و ایجاد یک ایستگاه فضایی بزرگ در سال ۲۰۲۳ بود.

تصویر فضاپیمای چینی تیانگونگ
بیشترین احتمال سقوط در حال حاضر توسط کارشناسان آژانس فضایی اروپا برای حوالی ساعت ۲۳:۴۵ روز اول آوریل به وقت جهانی (۴:۱۵ بامداد ۱۳ فروردین به وقت تابستانی ایران) محاسبه شده است.
کارشناسان ناسا اما ساعت ۲ بامداد روز ۲ آوریل به وقت جهانی مقارن با ساعت ۶:۳۰ بامداد ۱۳ فروردین به وقت تابستانی ایران پیشبینی شده است.

کشورهای در معرض خطر برای سقوط فضاپیمای چینی
علت سقوط فضاپیمای چین ” تیان گونگ ” چیست؟
چینی ها ارتباط با فضاپیمای خود را در سال ۲۰۱۶ از دست دادند و کم کم این ارتباط به صورت کامل قطع شد و کنترل تیانگونگ در اختیار مهندسان نبود. به همین دلیل برنامه ریزی اولیه که قرار بود در پائیز ۱۳۹۶ فضاپیمای تیانگونگ در اقیانوس آرام جنوبی فرود آید به تعویق افتاد تا اینکه کلا امکان کنترل آن از دست رفت. با از دست رفتن کنترل فضاپیما؛ مدت هاست که کنترل تیانگونگ در اختیار نیروهای آیرودینامیکی و اصطکاک با لایههای مختلف جو زمین است.
شاید این پرسش برای شما پیش آمده است که چطور تیانگونگ توانسته است چند ماه بیشتر از پیشبینیها در فضا دوام بیاورد. شاید باور نکنید، ولی مقصر «خورشید» است! چرخه ۱۱ ساله خورشید هماکنون به وضعیت کمینه فعالیت خود نزدیک شده و تعداد لکههای خورشیدی به حداقل رسیده است؛ ازاینرو، فعالیتهای مغناطیسی خورشید و تشعشعات فرابنفش سخت آن هم کاهش یافته است. با افت شدت این پرتوهای پرانرژی، لایههای فوقانی جو هم خنک و منقبض شدهاند، درنتیجه با کاهش اصطکاک این لایهها با تیانگونگ-۱ (و البته دیگر فضاپیماها)، ایستگاه فضایی چین به جای آنکه در اواخر پاییز ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) از مدار خارج شود، حدود ۴ ماه بیشتر عمر کرده است.
محل سقوط فضاپیمای چین ” تیان گونگ ” کجاست؟
گرچه پیشگویی زمان و مکان دقیق سقوط غیرممکن است ولی این ایستگاه جایی در بین عرض جغرافیایی ۴۲٫۷ درجه شمالی و ۴۲٫۷ درجه جنوبی، سقوط میکند. در حال حاضر، تمام نقاط زمین که بین عرضهای جغرافیایی ۴۳ درجه شمالی تا ۴۳ درجه جنوبی واقع شدهاند، بالقوه در مسیر سقوط این فضاپیما قرار دارند. البته «تیانگونگ-۱» با ورود به جو زمین، به شکل آذرگویی درخشان میسوزد و به قطعات کوچکتر خرد میشود؛ اما امکان دارد که برخی از این قطعات به سطح زمین برخورد کنند و روی بیضی کشیدهای به طول هزاران کیلومتر و پهنای ۱۰ کیلومتر پراکنده شوند
بازه زمانی سقوط فضاپیما به وقت تابستانی ایران، از ساعت ۲:۳۰ بامداد ۱۲ فروردین تا ساعت ۱۰:۳۰ روز ۱۳ فروردین را شامل میشود. در حال حاضر، فضاپیمای چینی در ارتفاع ۱۷۷ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد و هر ۸۸ دقیقه یکبار زمین را دور میزند. با توجه به گردش مداری سریع و بازه ۳۲ساعته ورود، هنوز نمیتوان مسیر سقوط فضاپیما را بهدقت مشخص کرد. ولی این احتمال وجود دارد که کشور ایران نیز مقصد سقوط فضاپیمای چینی باشد.
با توجه به ساختار و ابعاد تیانگونگ-۱، بسیار بعید است که این فضاپیما بتواند به شکل یکپارچه به سطح زمین برسد و به احتمال فراوان، به قطعات متعددی تقسیم میشود که سختترین بقایای آن در محدودهای بیضویشکل به طول هزاران کیلومتر و عرض دهها کیلومتر پراکنده میشود. با توجه به وسعت خشکی و دریاهای زمین در عرضهای جغرافیایی مشخصشده و تراکم جمعیت، احتمال برخورد این قطعات با مناطق مسکونی زمین بسیار کم است.
فیلم فضاپیمای چینی ” تیانگونگ” در حال سقوط
در موج باز بخوانیم :
- پدافند غیر عامل چیست؟
- موشک بالستیک چیست؟
- نظریه استیون هاوکینگ درباره خدا
- علت انقراض دایناسورها
- رادیواکتیو چیست؟