سد جبل کجاست و ماجرای شکستن سد جبل اصفهان چیست؟
سد جبل نام سدی در شهر کوهپایه اصفهان است که بر روی “رودخانه فصلی جبل” زده شده است. در پی بارش های اخیر در ایران که در منطقه ی کوهپایه اصفهان هم اتفاق افتاده است، دریاچه ی پشت این سد مملو از آب شده است و برخی کارشناسان احتمال شکستن سد جبل اصفهان را داده اند. براساس اخبار در پی بارش های شدید و پیاپی رودخانه فصلی جبل در شهر کوهپایه طغیان کرده، آب رودخانه فصلی این روستا سرریز کرده و توان کنترل آب سخت شده است. این در حالی است که پیشتر برخی منابع از احتمال “سرریز شدن سد جبل” خبر داده بودند و اما در گزارش های رسیده، سد خاکی این روستا سرریز کرده است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از منابع محلی : رودخانه فصلی جبل در شهر کوهپایه واقع در شرق اصفهان طغیان کرده است.
براساس صحبت های شاهدان عینی، هر لحظه بر شدت بارش ها افزوده می شود و حجم قابل توجهی از سد جبل پُر شده و میزان آب ورودی به آن نگران کننده است.
شهر کوهپایه کجاست؟
کوهپایه شهری است که در۶۵ کیلومتری شرق شهر اصفهان و ۴۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان ورزنه واقع شدهاست. این شهر از طرف شمال با شهرستان اردستان از طرف جنوب با شهر هرند (بخشهای جلگه، شهرستان ورزنه ) و جرقویه علیا و سفلی) و از طرف شرق با شهرستان نائین و از طرف غرب با شهرستان اصفهان در ارتباط است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی : تاکنون یک روستا بصورت کامل تخلیه و اسکان موقت اهالی صورت پذیرفته است.
حمیدرضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی : «با قوت گرفتن بارشها در شرق اصفهان و به ویژه منطقه جبل کوهپایه و سرریز شدن سد جبل کوهپایه، با هماهنگی با ستاد مدیریت بحران، سازمان آب، منابع طبیعی و آبخیز داری و کلیه ارگانهای مربوطه، تمامی نیروها بسیج شده اند تا عملیات استحکام بخشی به این سد صورت پذیرد.بر اساس آخرین اطلاعات رسیده از وضعیت بارشها و سرریز شدن سد جبل کوهپایه و با توجه به پیگیریهای مداوم و تلاش شبانه روزی همکاران و مسئولین بخش، تمامی اتفاقات احتمالی بررسی شده و سعی بر کنترل شرایط داریم.»
حمیدرضا فولادگر : «امیدواریم راهکارهای پیشگیری و مهار شدن شدن سد جبل به نتیجه برسد و هیچ گونه خطری منطقه را تهدید نکند، اما اگر خدای نکرده تلاشها و عملیات استحکام بخشی سد با توجه به ادامه دار بودن بارشها به نتیجه نرسید، تمام تدابیر اندیشیده شده و خدا رو شکر مشکلی بابت تخلیه و اسکان روستاهای در معرض خطر سیل نداریم.تمام سعیمان بر این است که خطرات و خسارات احتمالی به کمترین میزان خود برسد و مدیریت بحران این منطقه به شیوهای مدبرانه صورت پذیرد و حال که نعمت و رحمت الهی شرق اصفهان را فراگرفته این بارشها به سمت و سوی قوت گرفتن آب قنوات و چاهها سوق پیدا کند.»
در موج باز بخوانیم: