طرز استفاده قهوه سبز برای لاغری (قهوه سبز را چگونه مصرف کنیم؟)
میوهٔ نارس قهوه به رنگ سبز است و در ادامه تبدیل به رنگ زرد میشوند و در هنگام رسیدن تبدیل به رنگ قرمز میشوند، هر میوهٔ قهوه شامل دو دانه است و در ۵ تا ۱۰ در صد میوهها تنها یکدانه وجود دارد، انواع میوههای قهوه در گونهٔ عربیکا بین ۶ تا ۸ ماه میرسند و قابل چیدن هستند در حالی که در قهوهٔ روبوستا حدود ۹ تا ۱۱ ماه زمان میبرد، میوهها را معمولاً به کمک نور خورشید خشک میکنند اما روشهای صنعتی هم برای این کار وجود دارد. قهوهٔ عربیکا عمدتاً خودش گرده افشانی میکند و قهوهٔ کانیفورا و لیبریکا نیاز به پیوند دارند و باید رویشی تکثیر شوند از جمله قلمه زدن و پیوند و جوانه زدن که از روشهای معمول تکثیر رویشی است. خواصی که از قهوه سبز برای کاهش وزن می شنویم شامل چربی سوزی قوی، کاهش اشتهای موثر، سریع الاثر بودن، کاهش وزن باور نکردنی، انرژی دهنده در طول روز و بدون اثرات منفی و… ازجمله خواصی است که برای این نوشیدنی عنوان می شود. خواصی که ممکن است وسوسه تان کند حداقل برای مدتی هم که شده آن را امتحان کنید. اما آیا این خواص واقعیت دارد و خوردن قهوه سبز لاغر می کند و اینکه روش مصرف قهوه سبز چیست؟ را آنچه حقیقت دارد این است که قهوه سبز اگر به طور معقول مصرف شود، می تواند منافعی داشته باشد. یکی از خواص قهوه سبز این است که تا حدی باعث کاهش اشتها می شود. مهم تر از آن، چیزی که درباره قهوه سبز گفته می شود این است که قهوه به دلیل دارا بودن کافئین، می تواند تا حدی متابولیسم بدن را افزایش دهد. همین افزایش متابولیسم، چربی سوزی را افزایش می دهد، بنابراین واقعیت این است که قهوه سبز روی کاهش وزن تاثیر دارد اما این خاصیت زمانی است که قهوه به طور منطقی مصرف شود. به علاوه این تاثیرات به شکل اعجاب انگیز نیست و نمی تواند کاهش وزن چند کیلو در ماه ایجاد کند.
خواص قهوه سبز
ویژگی دیگر قهوه سبز این است که حاوی نوعی آنتی اکسیدان قوی است. مطالعات نشان داده که این آنتی اکسیدان می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند. به علاوه این نوشیدنی به مقاومت نسبت به انسولین و کنترل قند خون کمک می کند. قهوه سبز حتی تا حدی برای دفع صفرا و به دنبال آن کاهش کلسترول در بدن هم مفید است. علاوه بر موارد ذکر شده، گفته می شود که قهوه سبز مانع جذب برخی قندها می شود. در نتیجه اختلال در جذب قندها، انرژی زیادی وارد بدن فرد نمی شود و لاغری اتفاق می افتد. تمام این خواص لاغری درباره قهوه سبز گفته می شود اما اینکه چقدر واقعیت دارد باید تحقیقات و مطالعات بیشتری انجام شود. اما باتوجه به همین خواص هم سوال این است که آیا می توانیم هر اندازه که خواستیم قهوه مصرف کنیم؟ باید بدانید که برای کسب خواص مفید قهوه سبز باید آن را در حد منطقی مصرف کنید وگرنه به جای فایده، ضرر می بینید.
مضرات زیاده روی در مصرف قهوه سبز
اگر قهوه سبز بیش از اندازه مصرف شود نه تنها مفید نیست بلکه مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت. مصرف افراطی این نوشیدنی باعث افزایش ماده در خون می شود که یکی از عوامل سفت شدن دیواره قلب و عروق است. یعنی قهوه ای که می تواند برای بدن مفید باشد، با مصرف افراطی به یک ماده ایجاد کننده بیماری های قلبی تبدیل می شود. به علاوه حتما می دانید که اکثر افراد بر اثر مصرف قهوه مشکلات گوارشی پیدا می کنند، بنابراین کسی که مشکل گوارشی مثل ریفلاکس یا روده تحریک پذیر دارد با مصرف قهوه به وخیم تر شدن اوضاع خود دامن زده است. بسیاری از افراد هم هستند که با نوشیدن یک فنجان قهوه حتی ممکن است نتوانند یک شبانه روز به خواب بروند. اختلال در خواب هم یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد قهوه است. مقدار زیاد قهوه به شدت اضطراب آور است؛ مشکلات بی قراری و… از مشکلات خلقی افرادی است که به طور افراطی قهوه می خورند به این امید که لاغر شوند. همچنین لازم است بدانید که اگرچه قهوه می تواند نقش مثبتی در کاهش کلسترول خون داشته باشد؛ اما در قهوه ترکیبی وجود دارد که مصرف بیش از اندازه آن کلسترول خون را افزایش می دهد. فشار به سلول های داخل چشم یکی دیگر از عوارض مصرف بیش از حد کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین می تواند باعث دفع کلسیم نیز شود که همین موضوع در دراز مدت پوکی استخوان را به وجود می آورد. باید یک نگاه معقول و منطقی نسبت به همه غذاها داشته باشید و تاثیرات عجیب و غریب از هیچ خوراکی نخواهید. با صحبت های وسوسه کننده نمی توان با مشکلات برخورد کرد. حتی اگر یک خوراکی برای حل مشکلی مفید است باید آگاهی داشته باشیم که ۱۰مشکل دیگر اضافه نمی کند، پس از آن باید درباره مصرف آن تصمیم گرفت.
روش مصرف قهوه سبز برای لاغری
در روز نباید بیش از دو فنجان قهوه مصرف کرد، در این صورت می توان از فواید آن بهره گرفت. اما این یک موضوع کلی است؛ مهم این است که در همان دو فنجان قهوه چقدر کافئین وجود دارد. ممکن است یک قهوه کافئین کمی داشته باشد و بتوان بیش از دو فنجان در روز نوشید. اما قهوه دیگری میزان کافئین بالایی داشته باشد و بیش از یک فنجان در روز نتوان مصرف کرد. این است که میزان کافئین مصرفی بسیار مهم تر از تعداد فنجان های قهوه در روز است. نکته مهم این است که هیچ غذایی لاغر کننده نیست؛ در حقیقت غذاهای مختلف فقط ممکن است روی لاغری تاثیر گذار باشند. مثلا تصور این است که آب کرفس باعث لاغری می شود اما این طور نیست. در حقیقت وقتی میزان زیادی کرفس می خورید حجم معده خود را با فیبر پر می کنید. فیبر دیر هضم می شود، بنابراین زمان بیشتری احساس سیری خواهید کرد. به همین ترتیب غذای کمتری می خورید و انرژی کمتری دریافت کرده و لاغر می شوید. بنابراین همان طور که دیدید کرفس به خودی خود لاغر کننده نیست، بلکه به طور غیر مستقیم این کار را انجام می دهد. ثابت شده که کافئین می تواند باعث افزایش سوخت وساز شود اما در این مورد هم صحبت های زیادی وجود دارد.
کلروژنیک اسید چیست؟
قهوه سبز در حقیقت همان قهوه معمولی خودمان است که هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به علت کال بودن و نرسیده بودن آن است. قرصهای مکمل و یا نوشیدنیهای قهوه سبز، از این قهوه سبز و کال تهیه میشوند. قهوه سبز، آن طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یک نوشیدنی گیاهی شبیه است. قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و در حدود ۲۰ درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛ درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی ازکافئین در آن کمتر میباشد و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید میباشد. کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت میشود. ۵۰۰-۸۰۰ میلی گرم کلروژنیک اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت میشود و میزان کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است. کلروژنیک اسید همچنین در میوههایی چون: سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی، بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت میشود. کلروژنیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت میکند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب مینماید و به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.