طرز تهیه سرکه سیب خانگی
سرکه فراورده ای طبیعی که برای مصارفی مانند خواراکی ، پزشکی و پاک کنندگی استفاده میشود محبوبیت خاصی در بین افراد و به خصوص علاقه مندان به سالادهای گوناگون دارد. در این میان سرکه سیب که از آب سیب تازه و باکتریهای اسید استیک سازش یافته تهیه میشود دارای ارزش غذایی بالایی بوده و با توجه به میزان کمتر ترشی آن (بین ۴% تا ۷%) و عطر و طعم خاص برای تهیه سس سالاد استفاده میشود. سرکه سیب که از تخمیر آب سیب به دست میاد، از خواص و مواد مفید فراوانی است. اسیدهای کربولیک، آنزیم ها و مواد معدنی موجود در سرکه سیب، تعادل اسید و باز را در بدن حفظ می کند. علاوه بر این با استفاده از سرکه سیب می توانید ترشی جات و چاشنی های مختلفی تهیه کنید و از خواص سرکه سیب برای درمان های مختلف بهره ببرید.
خواص سرکه سیب
- سرکه سیب به دلیل خاصیت قلیایی،شماری از بیماری هایی مثل آرتروز،رماتیسم،سردرد،سوزش معده و گرفتگی عضلات رو تسکین میده.
- این سرکه نیز با افزایش هضم چربی ها،متابولیسم و سم زدایی بدن به کاهش وزن کمک میکنه.
- سرکه سیب غیر از همه خواصی که برای زیبایی و سلامت پوست و مو دارد
- سرکه سیب به عنوان یک آنتیهیستامین علائم آلرژی را کمرنگ میکند : اگر دچار آلرژی فصلی هستید، میتوانید با خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب با یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل، بهتر نفس بکشید و از شر آبریزش بینی خلاص شوید.این معجون ضدآلرژی را میتوانید تا سه بار در روز بنوشید.
- سرکه سیب برای ناراحتی های قلبی مفید است.
- سرکه سیب برای مشکلات استخوانی و عدم تعادل الکترولیت های بدن بسیار مناسب و مفید است.
- سرکه سیب به هضم راحت تر غذا کمک میکند.
- سرکه سیب با کلسترول،پیری،فشار خون بالا،عفونت مقابله می کند.
- مصرف سرکه سیب با عسل و آب گرم، نوشیدنی معجزه آسایی برای درمان گلو درد است.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از نان سنگک
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب با نان سنگک
- سیب زرد : ۳ کیلوگرم
- نان سنگک : ۳۰۰ گرم
طرز تهیه سرکه سیب
سیبها را خوب بشویید و هسته و دمش را بگیرید و به چهار قسمت برش بزنید. حالا سیبهای برش خورده را درون دبه پلاستیکی بریزید و بگذارید حدود یک چهارم از سر دبه خالی بماند. سپس نان سنگک را روی سیبها بگذارید تا به تخمیر سیبها کمک کند و دبه را برای ۴ تا ۵ ماه در جای گرمی قرار دهید. بعد از این مدت نان را از روی سیبها برداشته و سیبهای له شده را از صافی رد کنید و مجددا به مدت ۱۵ روز بگذارید بماند. سپس میتوانید سرکه را مصرف کنید. توجه داشته باشید اگر میخواهید سرکه سیب زودتر عمل بیاید میتوانید سیب ها را قبل از ریختن درون دبه چرخ کنید تا به شکل پوره در بیاید.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از مخمر نانوایی
سیب ها را کاملاً شسته و به چهار قسمت برش داده و دم و هسته های آن را جدا کنید. سیب آماده را درون دبه می ریخته و مقدار یک قاشق مخمر نانوایی را در آب ولرم آب نموده به مواد اضافه می کنیم و یا مقدار یک کفه دست نان روی مواد قرار می دهیم و ۴/۱ روی ظرف را خالی نگه می داریم تا زمانی که براثر تخمیر بالا آمد جای کافی داشته باشد. ظرف را در جای گرم نگهداری می کنیم. بعد از تخمیر شدن سیب ها حدود ۷-۸ ماه سیب تخمیر شده را صاف می کنیم. مایه صاف شده را در ظرف در بسته می ریزیم بعد از مدت ۱۵ روز قابل مصرف می باشد. در این روش از آب استفاده نشده است.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی در مدت کمتر از ۴۰ روز
سیب ها را تمیز مشویید. سیب را به چهار قسمت تقسیم می کنید و هسته و دم آن را جدا می کنید. سیب آماده شده را به وسیله آب میوه گیری آب آن را می گیرید. آب سیب را درون ظرف ریخته به ازای هر یک کیلو آب سیب یک لیوان سرکه اضافه می کنید. در جای گرم نگهداری می کنید. مدت کمتر از ۴۰ روز قابل استفاده می باشد. در این روش از آب استفاده نمی شود و نیاز به صاف کردن ندارد و اگر مدت طولانی نگهداری شود به عنوان سرکه مادر استفاده می کنند.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از سرکه های بهداشتی
مطابق روش های قبلی سیب ها را شسته، به ۴ قسمت تقسیم کرده و به هر میزان که سیب داخل ظرف می ریزید نصف ظرف را آب ریخته و به ازای هر سه کیلو سیب یک کیلو سرکه به آن اضافه می کنید. می توانید از سرکه های بهداشتی که در بازار وجود دارد استفاده کنید و یا از سایر سرکه ها مثل سرکه انگور، سرکه گلابی و … که خودتان در منزل آماده دارید استفاده نمایید. ظرف را کاملاً پر نکنید مقدار ۴/۱ ظرف را خالی نگهدارید تا جای کافی برا تخمیر داشته باشد.در جای گرم ظرف آماده را قرار میدهید. هفته ای یکبار مواد را زیر و رو می کنید تا تخمیر سریعتر انجام شود. بعد از اینکه مواد کاملاً یک دست شد و آب بالا آمد با صافی تمیز صاف می کنید. مواد صاف شده را در جای تمیز قرار می دهید بعد از مدت ۱۵ تا ۲۰ روز آماده مصرف می باشد.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از سیب های چرخ شده
سیب ها را کاملاً می شویید. سیب ها را به چهار قسمت تقسیم می کنید. سیبها را چرخ می کنید. به میزان هر یک کیلو سیب چرخ شده یک لیوان سرکه به آن اضافه می کنید.مواد آماده را در جای گرم نگهداری می کنید. حدود دو ماه سیب ها کاملا له و یک دست شد آن را صاف کنید. مواد صاف شده را در ظرف می ریزیم مواد را در جای بهداشتی و تمیز قرار می دهید کمتر از ۱۵ روز قابل مصرف می باشد.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از ظروف پلاستیکی یا لعابی
۱- سیبها را کاملاً بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سیب ها در ظروف پلاستیکی یا لعابی بریزید و به ازاء هر کیلوگرم سیب که در فصل برداشت استفاده می شود ۵/۱ لیتر آب به آن اضافه می کنیم.
۳- اگر سیب ها چروکیده باشند و یک تا دو ماه از فصل برداشت آنها گذشته باشد به ازای هر کیلوگرم سیب دو لیتر آب به آن اضافه می شود. مخلوط سیب و آب را به مدت ۳ تا ۴ روز در جای تمیز می گذاریم و هر روز به هم می زنیم. مخلوط را در یک دبه پلاستیکی می ریزیم بطوری که ۴/۱ بالای دبه خالی باشد تا جای کافی برای تخمیر داشته باشد. دبه را در جای گرم نگهداری می کنیم تا زودتر تبدیل به سرکه شود و در مدت ۴ تا ۵ روز مرتب هر روز هم می زنیم تا زمانی که درب ظرف را بر می داریم مواد ته نشین شده و آب روی آن قرار بگیرد دربظرف را می بندیم به مدت ۲۵ تا ۳۰ روز می ماند تا تبدیل به سرکه شود پس از طی این مدت ۲۵ روز، مزه آن را می چشیم اگر مزه مناسبی داشت سرکه را صاف می کنیم تا مایع زلال سرکه بدست آید.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی با استفاده از پوره سیب و مخمر نانوایی
۱- سیب را کاملاً بشویید و توسط چرخ گوشت به پوره تبدیل کنید. پوره حاصل مقدار یک تا دو قاشق مخمر نانوایی اضافه کنید (طریه آماده سازی مخمر نانوایی یک یا دو قاشق از مخمر را در نصف لیوان آب ولرم اضافه کنید تا حل شود). محلول حاصل را بحدود ۵ تا ۱۰ کیلو پوره سیب آماده اضافه کنید. مخلوط حاصل را در یک جای که دمای آن حدود ۲۷ درجه سانتی گراد است بگذارید بماند. حدود ۲ تا ۳ هفته مرحله الکلی و به همین مدت مرحله ترش شدن زمان خواهد برد. بعد ازترش شدن محصول حاصل ار صاف کرده و برای مدت چند هفته به حال خود بگذارید تا کاملاً برسد بعد ازاتمام مراحل فوق سرکه حاصل آماده مصرف خواهد بود.
در موج باز بخوانیم: