طور سینا در کدام کشور است؟
طور (کوه) سینا کوهی است که بنی اسرائیل سه ماه پس از ترک مصر به آنجا رسیدند و در آنجا اردو زدند. مطابق روایات سنتی ادیان ابراهیمی خداوند شریعت را آنجا به بنیاسرائیل عطا کرد. گوساله طلایی سامری در این کوه ساخته شد. در این کوه، یهوه (یَهُوَه : نام اختصاصی خدا در زبان عبری) نخستین بار بر موسی وحی کرد و در درخت زیتون به وسیلهٔ آتش بر وی تجلی نمود و از خداوند به وی وحی شد که در سرزمین مقدس نعلین از پا بکند. این کوه حوریب، جبل الله ، کوه طور و جبل موسی نیز نامیده شده و در قرآن به این کوه سوگند یاد شده است.
طور سینا در جنوب صحرای سینا قرار گرفته و صحرای سینا نیز در بخش شمال شرقی کشور مصر و هممرز با فلسطین، اردن و عربستان است. در آن ناحیه، کوههای متعددی وجود دارد که کوه سینا در میان آنها است.
ابن منظور، طور سینا را به عنوان کوهی در شام معرفی میکند.
برخی احتمال دادهاند که مقصود از طور سینا، مجموعه ای از کوهها بوده است و وقایع مختلف طور سینا، در مجموعه این کوهها رخ داده است نه یک کوه خاص.همچنین بنابر اعتقاد برخی محققان، استفاده قرآن از دو تعبیر «سیناء» و «سینین» اشاره به همین نکته دارد؛ زیرا یاء و نون در انتها کلمه دلالت بر کوچک بودن دارد و طور سینین در واقع بخشی از طور سیناء است.امروزه در جنوب صحرای سینا، کوهی به نام کوه سینا وجود دارد که در نزدیکی دِیر کاترین مقدس قرار گرفته است.
قرآن یک بار از تعبیر “طور سینا” استفاده کرده و در آن به درختی که درآنجا رشد میکند و روغن میدهد، اشاره کرده است. در یک مورد نیز تعبیر “طُورِ سینینَ” وجود دارد که به آن قسم خورده و مفسران مقصود از آنرا همان طور سینا دانستهاند. با این حال در بسیاری آیات تعبیر به “الطور” وجود دارد که مفسران مقصود از آن را همان طور سینا دانسته اند.
در مورد نام گذاری کوه سینا، شیخ صدوق حدیثی را از ابن عباس نقل میکند و در آن، علت نامیدن شدن به سینا را وجود درخت در آن دانسته است.
در موج باز بخوانیم: