ماجرای مسافر خانم و قضیه اسنپ چیست؟
چند روزی است که فضای مجازی هشتک جدیدی با عنوان تحریم اسنپ را به خود می بیند که شاید خیلی ها هنوز نمی دانند دلیل تشکیل این کمپین چیست. با به وجود آمدن الگوی تاکسی های اینترنتی در ایران، که نمونه های مشابه آن سالهاست در کشورهای صنعتی و پیشرفته ی دنیا فعالیت می کند و روش سنتی آژانس گرفتنی که از قیمت و شرایط سفر نامشخص نباشد، منسوخ شده است. اما از همان ابتدای آمدن این تاکسی های اینترنتی انواع و اقسام مشکلاتی چه از بعد عملکرد و چه از بعد فرهنگ و اجتماع پیش آمده است و حالا چند روزی است که توییت یک خانم مسافر در مورد نحوه ی برخورد راننده با او و انتشار مشخصات و عکس راننده ی ماشین، جنجال های رسانه ای متفاوتی را به وجود آورده است.
قضیه اسنپ این روزها از اینجا شروع شد که یک خانم که مسافر یکی از ماشین های اسنپ بود، با انتشار عکس و مشخصات راننده اعلام کرده بود که راننده اسنپ وی را به دلیل بدحجابی در میانه ی یکی از بزرگراه های تهران پیاده کرده است.
توییت خانم مسافر استپ

این خانم که با انتشار عکس و مشخصات راننده، در خواست برخورد با وی را در صفحه ی توییتر خود اعلام کرده بود، عملا با زیر پا گذاشتن قانون احترام به حریم شخصی افراد واکنش های زیادی را به سمت خود کشاند که اجازه نداشته است اطلاعات خصوصی فرد دیگری را در صفحه های مجازی منتشر کند. این در حالی است که با توجه به عدم وجود شخص ثالث دیگری در میان، تیم اسنپ می بایست در خصوص حقیقت ماجرا تحقیق می کرد که البته در صورتیکه قضیه به صورتی باشد که خانم مسافر در توییتر خود منتشر کرده است، راننده اگر شخص بدحجابی را در سطح شهر جا به جا کند، نقض قوانین کشور است و علاوه بر آن از سوی راهنمایی و رانندگی جریمه هم خواهد شد.
ماجرای عذرخواهی اسنپ و ادامه یافتن قضیه اسنپ!
قضیه ی خانم مسافر و اسنپ در فضای مجازی داشت به فراموشی سپرده می شد که با انتشار یک توییت دیگر از سمت مسافر مجددا توجه خیلی ها به سمت این ماجرا کشیده شد اما اینبار خانم مسافر اعلام کرده بود که اسنپ به دلیل برخورد راننده اش با وی، از او عذرخواهی کرده است.

تشکیل کمپین تحریم اسنپ!
به محض انتشار این توییت توسط این خانم، واکنش جدید در فضای مجازی شکل گرفت و گروهی با تشکیل کمپین تحریم اسنپ و پاک کردن این اپلیکیشن از موبایل های خود، اشاره به موضوع قانون کرده و اعلام کردند که علاوه بر قوانین کشوری، بر اساس قوانین اسنپ مسافران باید متعهد شوند در حین استفاده از سرویسهای این شرکت تمامی قوانین اسلامی، شرعی، اخلاقی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران از جمله رعایت حجاب مناسب را رعایت کنند. لذا اگر این خانم قوانین کشوری را که در آن زندگی می کند رعایت نکرده است، اسنپ هم نباید از وی عذرخواهی می کرد. حتی برخی توییت کردند که می بایست راننده ای که نسبت به قوانین پایبند بوده است تشویق شود.
در این میان، رسانه ها هم واکنش های متفاوتی نشان دادند و نهایتا، آقای سعید عابد، راننده ی اسنپ به یک برنامه تلویزیونی دعوت شد تا در خصوص ماجرای پیش آمده توضیح دهد :
عقب نشینی خانم مسافر
ماجرا ادامه داشت تا اینکه نهایتا اسنپ با استناد به این موضوع که “به علت نقض حریم شخصی راننده و انتشار مشخصات کامل او توسط مسافر”، وی متخلف شناخته شده و از او شکایت خواهد کرد و همچنین اعلام کرد تماس با مسافر طبق رویههای معمول شرکت در مورد سفرهای ناتمام صورت گرفته است و به منزله تایید رفتار او نیست و از راننده مذکور به دلیل رعایت قانون و مقرارت اسنپ تقدیر و به دلیل انتشار اطلاعات شخصی اش از او عذرخواهی خواهد شد. این برخورد قاطع اسنپ باعث شد تا خانم مسافر با توییت دیگری اعلام کند که : «از تمامی کسانی که به واسطه این اتفاق احساساتشان جرحهدار شده بود، معذرتخواهی و اعلام کند که به قوانین کشورش پایبند است و به آن اهتمام خواهد ورزید.»
پس از انتشار این توییت نیز صفحه مجازی تاکسی اینترنتی اسنپ با انتشار پستی از اتفاق پیش آمده عذرخواهی و اعلام کرد با توجه به ابراز پشیمانی مسافر، این شرکت از حق شکایت خود صرف نظر میکند.

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان آمده است که : «کاربران فضای مجازی نیز پس از عذرخواهی مسافر متخلف و اسنپ، با انتشار کامنت هایی از موضع گیری درست و قانونی اسنپ و مسافر خانم تشکر کرده و همچنین از نصب دوباره اپلیکیشن تاکسی اینترنتی اسنپ به علت شفافیت و اقدام موثرش خبر دادند.» همچنین گفته شده است موج توییتهای کاربران فضای مجازی با هشتگ #تحریم_اسنپ به دو دسته کلی تقسیم میشد. در بازه زمانی شانزدهم خرداد ماه (روز شروع ماجرا) تا ساعت ۲۰ روز ۲۱خرداد ماه ۹۰هزار توییت در مورد رویدادهای حول محور اسنپ تولید شد که از میان این ٩٠هزار توییت، ١٩هزار توییت تولیدى و ٧١هزار ریتوییت بودند. اولین توییت #تحریم_اسنپ را سهیل کریمی که مستند ساز است، در ساعت ۱:۲۰ بامداد ۱۸خرداد منتشر کرد که توییت او پس از انتشار ۱۳۰۵ بار ریتوییت یا بازنشر شد و اوج واکنشها به قضیه اسنپ در ساعت ۱۲ روز ۱۹خرداد بود که کاربران در نقد عذرخواهی اسنپ از مسافر ۱۰۲۰ توییت منتشر کردند!
در حالیکه موج ایجاد شده پس از گذشت چند ساعت در حال فروکش کردن بود، بیانیه اسنپ در مورد عدم عذرخواهی از مسافر و تقدیر از راننده دوباره به آتش دامن زد! با این تفاوت که حالا جنس معترضان عوض شده بود! پس از بیانیه اول اسنپ، منتقدان قانون حجاب اجباری به مخالفت شدید با اسنپ پرداختند و به #تحریم اسنپ پیوستند! بیانیه دوم اسنپ در واپسین ساعات روز ۲۰ خرداد منتشر شد که در این بیانیه مسافر در اکانت توییترش، رسما از اسنپ عذرخواهی کرده بود و اسنپ نیز اعلام کرد از شکایت صرفنظر خواهد کرد که انتشار این مطالب سبب ایجاد موج دوم هشتگ #تحریم اسنپ شد. در این موج عدهای از کاربران واکنشهای مثبت و عدهای واکنشهایی منفی از خود نشان دادند.
در موج باز بخوانیم: