برنامه ماه عسل جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ – ماجرای قتل و قصاص بین طایفه های بابایی و مرادی در روستای خرمنان در ماه عسل
میهمانان : دو نماینده از هر طایفه (طوائف بابایی و مرادی – ۴ نفر : جمشید بابایی و … ) ، آقای سیف الدین (از اهالی روستای خرمنان) و خانم موحد – قاضی اجرای احکام شهرستان تیران در نجف آباد اصفهان که در اطراف نجف آباد در دادگستری تیران مشغول به کار هستند – خانم موحد در خانواده ای کاملا مذهبی و معمولی به دنیا آمده اند. یک خواهر کوچکتر از خود دارد.
در کودکی و نوجوانی بیشتر درس میخواند تا در رشته مورد علاقه اش که حقوق بود قبول شود. به قول مادرش انگار از بچگی برای قضاوت بزرگ شدی چرا که از همان بچگی در هر مورد و قضاوتی دخالت میکرد و به ذات قضاوت را دوست داشت و پدر مادر هم همیشه به او بسیار بها میدادند چرا که حق گو بود. به گفته خودش پدر و مادرش همیشه اجازه صحبت به او میدادند و در همه چیز با او مشورت میکردند. با پدرش هرگز به مشکلی برنخورده است و در خانواده گفتگو فرهنگی جا افتاده است…
شروع داستان
خانم … با پایان دوره تحصیلات متوسطه رشته حقوق را که متناسب با روحیه ماجراجویش بود و با توجه به اینکه علو انسانی خوانده بود تصمیم گرفت حقوق بخواند. در ابتدای انتخاب رشته تصور درستی از رشته حقوق نداشت و میران تناسبش با روحیاتش را نمیدانست و معتقد است کارش آنقدر سخت است که اگر به گذشته برمی گذشت در خصوص انتخاب رشته بیشتر فکر میکرد. دانشکده علوم غذایی قبول شده و مجبود بود قاضی شود در نتیجه قاضی اجرای احکام شد. از آنجاییکه شهر تیران شهر کوچکی است خیلی از کارهای دیگر دادستانی را هم انجام میدهد. در اصل خانم… جانشین دادستان هستند.
پرونده مربوط به روستای خرمنان(خورمنان) با موضوع یک قتل که منجر به قصاص میشود
این پرونده مربوطه به اتفاقی در ۹ سال پیش است. بین دو جوان که بسیار با یکدیگر دوست بودند و همدیگر را دوست داشتند قتلی اتفاق می افتد و حدود ۵ سال از قتل گذشته و قاتل در زندان است. در این ۵ سال که قاتل در زندان است فعلا هیچ اتفاقی نیفتاده است. بین این دو طایفه روستایی ازدواجهای زیادی اتفاق افتاده بودد وو جدایی این دو طایفه ممکن نبود.
در این بین خانواده مقتول شرایطی را برای خانواده قاتل میگذارند تا از قصاص بگذرند. حتی چندین بار خانواده مقتول شرایط را هم سبکتر میکنند و به گفته قاضی اساسا تمایلی به قصاص نداشتند تا اینکه حالا چه اتفاقی می افتد که خانواده مقتول از قصاص نگذشته و ۳۳۳ سال و نیم پیش قاتل قصاص میشود.
بعد از قصاص
ضرب و جرح و پرونده های مختلفی که حتی باعث به کما رفتن افراد میشود اتفاق می افتد. حتی تا آتش زدن ماشین ها و خانه ها و … که منجر شده است تاکنون ۹۱ پرونده شکل بگیرد. در این ماجرا بسیاری زن و بچه پاسوز شدند، شاید ۱۰۰ نفر درگیر پرونده قضایی شدند اما حدود ۱۰۰۰ نفر ساکنین روستا قهر و جدایی و ناراحتی پیش آمده بود. حتی بچه های روستا که هم مدرسه ای بودند نیز دچار داستانهای بسیاری شدند و در بازه زمانی اوج درگیری ها نیروهای امنیتی کاملا آماده باش بودند تا خدای نکرده قتل دیگری اتفاق نیفتد…
در حال حاضر ۱۰۰ نفر که مرتبط با پرونده های بعد از قصاص هستند به قید وثیقه آزاد هستند و اگر حکم قضایی اجرا شود این ۱۰۰ نفر (چه زن و چه مرد) باید به زندان رفته و یا تبعید شوند.
داستان از زبان آقای سیف الدین
به دلیل بزرگ بودن داین روستا نسبت روستاهای اطرافش و داشتن حدود ۲۰۰۰ نفر جمعیت ، حتی روستاهای اطراف هم تلاش میکنند کدورت ها و اتفاقات پیش آمده حل شود و خسارات و ترس و شرایط مختلف از این روستا حذف شود. سیف الدین مردی است که با هر دو طایفه نسبت فامیلی دارد.
وضعیت پرونده ها
در حال حاضر مجموعه ای رضایت های اولیه طرفین اتفاق افتاده است و اما هنوز هم رضایت هایی مورد نیاز است تا در دادگاه تجدید نظر درخواست ارائه شده و احکام معلق شود. ۴ رضایت که جزء نفرات اصلی این ماجرا بودند هنوز باقی مانده اند که هسته ی مرکزی دعوا هستند.
آشتی
برنامه ماه عسل با تلاش دادسرای مربوطه، ۴ نفر اصلی دعوا را که رضایتشان باقی مانده بود به برنامه ماه عسل آورده و نهایتا متنی را که نشان از آشتی مادام العمر نفرات دو طایفه بود به امضای آنها رسانده و قرانی که شامل متن عهد و پیمان به امضا رسیده بود به بزرگ طوائف تقدیم کرد. در این میان قاضی مربوطه نیز متنی مبنی بر درخواست تجدید نظر در احکام صادره را جهت ارسال به دادگاه تجدید نظر آماده کرده بود تا پی از دریافت رضایت ها، بتواند به وسیله آن برای هر ۱۰۰ نفر تقاضای تعلیق حکم کند.

لحظه آشتی دو طایفه در ماه عسل
روستای خرمنان کجاست؟
روستای خرمنان در مسیر جاده اصفهان به سمت خوزستان وحد فاصل۶۵ کیلومتری غرب اصفهان واقع گردیده است.فاصله ی این روستا تا مرکز شهرستان تیران و کرون حدود ۱۸۸۸ کیلومتر میباشد که از طرف شمال به روستای هومان و از طرف غرب به روستای خیر آباد و از طرف شرق به روستای خمیران منتهی میگردد.
شهرستان تیران
شهرستان تیران از شهرستانهای استان اصفهان محسوب میشود و در دورههای مختلف باستانی و تاریخی سکونتگاه بشر بوده است. مدرک این ادعا وجود سنگ نگارههای ۶۰۰۰۰۰ ساله در اطراف شهرستان تیران و کرون میباشد.

شهرستان تیران