معنی اسم ریرا (ری را)
- ریرا : نام پرندهای کوچک شبیه به گنجشک
- ریرا : نام زن تیزهوش و کاردان (ری را به معنی زن می باشد)
- ریرا : نام یکی از شعرهای نیما یوشیج
- ریرا : مطابق یک افسانه قدیمی در شمال بانویی است که باعث زیبایی جنگلهای مازندران می شود.
- ریرا : نوعی باران در شمال است.
- ریرا : نام قدیمی شهر بابل بوده است.
“ری را“، در زبان مازندرانی به معنای “هان!” ، “آگاه باش!” ، “بیدار باش!” و “هشدار” است و به همین دلیل، ریرا در بازی سنتی و محلی و کودکانه مترادف “بپا و هوشیار باش” به کار میرود. شب، «مضمون» بسیاری از شعرهای نیماست،از آنجاییکه نیمایوشیج خودش هم اصالتا مازندرانی است (متولد دهکدهٔ یوش، بخش بلده از توابع شهرستان نور استان مازندران)، از ری را در شهرهای خود استفاده کرده است. شب «ریرا» رابه گونه دیگری میبیند:در «ریرا» شب یک «صدا» است که در «محور شعر قرارمیگیرد». این صدا از شب بر میخیزد و «شعر را می چرخاند». مفسر «ریرا»، سپس با استناد به نظریات «یونگ» («ضمیر ناخودآگاه مشترک» و «صورت ازلی») و نیز آرای «پایهگذاران نقدادبی پایه اسطورهها» نتیجه میگیرد که این صدا- این «ریرا» میتواند یک «صدای اسطورهای» باشد. صدایی از درون«روان جمعی آدمی»- او میگوید:
«این صداگویی صدای درونی شاعر است که از اعماق هستی برمیآید…گویی این صدا جمع نالههای کل بشریت است که درشبی تیره به شاعری میرسد که خود از رنج های گذرنده درآن مینالد…»
نیما، شعر پراز رمز و راز خود، «ری را» را چنین پایان میدهد:
«ریرا… ریرا… دارد هوا که بخواند در این شب سیاه او نیست با با خودش، او رفته با صدایش اما خواندن نمیتواند!…»
مازیار میری کارگردان سینما و تلویزیون نیز نام دختر خود را ریرا گذاشته است.

عکس ریرا دختر مازیار میری
شعر کامل «ری را» نیمایوشیج
«ری را… صدا می آید امشب
از پشت کاچ که بندآب برق سیاه تابش تصویری از خراب در چشم می کشاند گویا کسی ست که می خواند…
اما صدای آدمی این نیست با نظم هوش ربایی من آوازهای آدمیان را شنیده ام در گردش شبانی سنگین ز اندوههای من سنگین تر و آوازهای آدمیان را یکسر من دارم از بر.
یک شب درون قایق دلتنگ خواندند آن چنان که من هنوز هیبت دریا را در خواب می بینم.
ری را… ری را…
دارد هوا که بخواند در این شب سیا (او نیست با خودش او رفته با صدایش) اما خواندن نمی تواند.»
“ری را “ را اولین بار نیما یوشیج تو اشعارش به معنی صدای دریا استفاده کرد. بعد از اینکه شعر های نیما وسید علی صالحی (پایه گذار جنبش شعر گفتار) را می خوانیم در می یابیم هر دو شاعر ری را را معشوقه خیالی خود می دانند و با او گفتگو های زیادی میکنند تا جائیکه درد ورنجهای خود وزمانه خود ورازهای درونی خود را با او در میان میگذارند وفقط اورا محرم اسرار و رازهای خود می دانند و چه بسا نقاشان نیز که شمایل او را به تصویر کشیده اند او را دختری زیبا دلربا و معشوقه ای افسانه ای تصور نمودنند.
اسم پسر مشابه ری را