نتیجه رای اعتماد امروز مجلس به وزرای پیشنهادی رییس جمهور تعیین کننده مسیر اجرا
از ساعت ۸ صبح امروز یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶، پنجمین و آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دکتر حسن روحانی (رییس جمهوری ایران) برای دولت دوازدهم در صحن علنی مجلس آغاز شد. برای این روز بررسی صلاحیت دو وزیر یعنی آقایان حبیبالله بیطرف(وزیر پیشنهادی نیرو) و سلطانیفر (وزیر پیشنهادی ورزش) باقی مانده بود که مطابق قانون ابتدا یک به یک نمایندگان موافق و مخالف صحبت کرده ، سپس وزیر پیشنهادی برای کسب رای اعتماد مجلس از خود دفاع میکند و در آخر رییس جمهور از وزرای پیشنهادی کابینه خود برای کسب رای اعتماد مجلس دفاع نهایی را کرده و پس از اتمام رای گیری برای جمع آوری رای اعتماد به وزرا آغاز میشود. اتفاقات امروز مجلس و رای اعتماد مجلس را به صورت لحظه به لحظه بخوانید:
تعداد نمایندگان مجلس (با رئیس مجلس) در دوره دهم مجلس شورای اسلامی ۲۹۰ نفر است و ریاست این دوره از مجلس به عهده علی اردشیر لاریجانی است.
تکمیلی – ۱۲:۳۲
وزرای پیشنهادی
سیدمحمد بطحائی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۳۸ رای موافق)
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات :رای اعتماد مجلس را گرفت (۱۵۲ رای موافق)
سید محمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۵۲ رای موافق)
مسعود کرباسیان، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی :رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۴۰ رای موافق)
محمد جواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۳۶ رای موافق)
حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۵۳ رای موافق)
علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی : رای اعتماد مجلس را گرفت (۱۹۱ رای موافق)
محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی : رای اعتماد مجلس را گرفت (۱۶۴ رای موافق)
سید علیرضا آوایی، وزیر پیشنهادی دادگستری : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۴۴ رای موافق)
امیر حاتمی، وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۶۱ رای موافق)
عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی : رای اعتماد مجلس را گرفت (۱۸۸ رای موافق)
محمد شریعتمداری، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۴۱ رای موافق)
سید عباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۴۲ رای موافق)
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر پیشنهادی کشور : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۵۰ رای موافق)
بیژن نامدار زنگنه، وزیر پیشنهادی نفت : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۳۰ رای موافق)
حبیبالله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو : رای اعتماد مجلس را نگرفت (۱۳۳ رای موافق – ۱۳۲ رای مخالف)
مسعود سلطانیفر، وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان : رای اعتماد مجلس را گرفت (۲۲۵ رای موافق)
تکمیلی – ۱۲:۲۲
تا دقایقی دیگر، نتایج شمارش آراء نمایندگان به وزرای پیشنهادی اعلام میشود.
- شمار حاضرین در مجلس ۲۷۹ نفر است.
- شرط گرفتن رای اعتماد مجلس : یک وزیر برای کسب رای اعتماد، باید رای موافق نصف حاضرین به علاوه یک را به دست بیاورد.
تکمیلی – ۱۱:۴۳
خروج رئیس جمهور و وزرای پیشنهادی از صحن مجلس شورای اسلامی و آغاز توزیع کارت برای رای اعتماد به وزاری پیشنهادی دولت دوازدهم.
تکمیلی – ۱۱:۳۷
رایگیری مجلس برای صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم آغاز شد.
تکمیلی – ۱۰:۴۲
روحانی خطاب به نمایندگان مجلس: تمام موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی، کارشناسانه و بر طبق مستندات صحبت کردند، جز این هم از مجلس توقعی نداریم – دولت دوازدهم فرای اصولگرایی، اصلاح طلبی و اعتدال گرایی است اما به اصول، اصلاح و اعتدال اهمیت میدهیم
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در دفاع آخر از کابینه پیشنهادی خود گفت: «از مجلس و هیئت رئیسه به ویژه ریاست مجلس تشکر میکنم. تمام کسانی که به عنوان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی صحبت کردند، کارشناسانه و بر طبق مستندات صحبت کردند. البته جز این هم از مجلس توقعی نداریم. مجلس و دولت هر دو کار سنگین انجام مطالبات مردم را بر دوش گرفتهاند، همه میدانیم شرایطمان آسان نیست. در شرایط امروز دنیا، مسیر حکمرانی برای دیگر قاره ها هم هموار نیست، چه رسد به ما در این منطقه پرآشوب که مشکلاتی هم از گذشته برای ما باقی مانده است. تمام بودجه ما حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است. به سازمان برنامه و بودجه گفته ام که شرایط جدید به تمام وزرا هم ابلاغ شود. ۴۰ هزار میلیار تومان در سال گذشته به صندوق های بازنشستگی دادیم با اینکه اینها به دولت مربوط نیست.
هیچ کدام از صندوقها امروز قادر نیستند به تعهدات خودشان عمل کنند. اگر بخواهیم بدهکاری دولت به بخش خصوصی، پیمانکارن و بانک مرکزی را هم حساب کنیم چیزی از بودجه باقی نمیماند. شرایط آسانی پیش روی ما نیست. در این شرایط هم ما و هم مجلس تصمیم گرفتیم که به مردم خدمت کنیم. این توفیق بزرگی است. اینکه شما می آیید پای صندوق به وزرا رای اعتماد می دهید یعنی ما با هم این کار را شروع کرده ایم. از مجلس میخواهم همانطور که وظایف نظارتی خود را انجام می دهند، از وزاری خودشان که به آنها رای اعتماد می دهند حمایت هم کنند. وزرا نیازمند حمایت مادی و معنوی شما هستند. حمایت مادی قوانین و حمایت معنوی تشویق های شماست.
دولت و مجلس هر دو بار سنگین انجام مطالبات ملی این مردم رشید را بر دوش داریم . راه صاف و سادهای پیش روی ما نیست/برای دنیا هم مسیر حکمرانی ساده و هموار نیست تا چه رسد به ما در این منطقه پرآشوب و مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده است. درآمد حاصله ما حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است
۴۰ هزار میلیارد تومان برای صندوق های بازنشستگی دادیم. علاوه بر خزانه، صندوق ها را نیز خالی تحویل گرفتیم. دولت دوازدهم فرای اصولگرایی، اصلاح طلبی و اعتدال گرایی است اما به اصول، اصلاح و اعتدال اهمیت خواهد داد. من مدعی نیستیم که وزرای پیشنهادی خالی از نقص نیستند، اما میگویم بهترین فردی که برای هر وزارتخانه پس از بررسی ها بود را انتخاب کردیم. خدا را گواه میگیرم انتخاب هیچ کدام براساس رفاقتی که با من داشته و یا حضور چهارساله در دولت یازدهم، نبوده است. انشاءالله به ۱۷ وزیر رای قاطع خواهید داد تا ما کارمان را زودتر شروع کنیم. خدا را گواه میگیرم گه اگر برای هر وزارتخانهای فردی قویتر پیدا میکردم تردید به خودم راه نمیدادم.»
حسن روحانی، در دفاع از وزرای پیشنهادی در پایان بررسی های مجلس و گرفتن رای اعتماد مجلس: «برنامهای که دولت خدمت مجلس میدهد، البته رییس جمهور یکبار این برنامه را در انتخابات به رای مستقیم مردم میگذارد. خوشبختانه اینبار تبلیغات صدا و سیما اینطور بود که مردم را تشویق میکردند که رای به برنامهها بدهید. رای به فرد ندهید. از کاندیداها برنامه بخواهید. البته دفعات قبل اینطور نبود اما خوشبختانه اینبار چنین شد. برنامهای که مردم یکبار رای دادند خیلی زیبا نیست که یکبار دیگر در مجلس به رای گذاشته شود اما نمایندگان نقد و بررسی میکنند و ماباید به نقدها توجه کنیم و اگر برنامه اشکالی دارد آن را تصحیح کنیم. وزرا برنامهای به شما میدهند که شما نقد و بررسی میکنید. بسیاری از نقدهای شما ایرادهای واردی است و باید تصحیح بشود. وزرا باید برنامه را مرور و اصلاح کنند. اینبار که احکام وزرا انشاالله با رای اعتماد شما صادر شد، البته خواست ما همه ۱۷ وزیر است که انشاالله رای قاطع می دهید که ما کارمان را شروع کنیم.
نمیخواهم بگویم وزیری که معرفی شده بینقص است همه ما نقص و نقاط ضعف داریم اما من همه تلاشم را کردم. مشورت کردم و حرف بسیاری را به جان خریدم. با فراکسیونهای سه گانه مجلس هم حرف زدیم که نکاتشان برای من ارزشمند بود. بهترینهایی که ما توانستیم انتخاب کنیم همین ها هستند. خدا را گواه میگیرم گه اگر برای هر وزارتخانهای فردی قویتر پیدا میکردم تردید به خودم راه نمیدادم. خدای من اینجا گواه است که هیچگاه بر مبنای اینکه این فرد با من رفاقت قدیمی داشته یا در چهار سال دولت چگونه با هم رفتار کردیم یا از چه جناح و حزبی است برای من مطرح نبوده. دولت دوازدهم فرای اصولگرایی، اصلاح طلبی و اعتدالگرایی است اما به اصول، اصلاح واعتدال اهمیت میدهد و با همه توان مراقبت خواهد کرد که آن اصول و اصلاحات و میانه روی مورد انتظار را به کار بگیرد.
ما بهتر از این افراد در تلاش خودمان پیدا نکردیم . شما هم بررسی و تحقیق کردید. البته پیشنهاد با ماست و رای با شماست. آیین نامه به این صورت است که برای تک تک وزرا رای گرفته میشود، گرچه از بعضی جاها در قانون اساسی میشود استفاده کرد که رای به کل وزرا باشد. رییس جمهور هیات وزیران را معرفی میکرد، رای یا مثبت بود یا منفی. البته این شیوه فعلی هم امتیازات خودش را دارد.امید ما بر این است که هر چه سریعتر این دولت را شروع کنیم. یک وزیر اگر بخواهد شروع به کار نکند رییس جمهور باید سرپرست بگذارد، دوباره فرد جدید معرفی بشود، خود به خود ۴ الی ۵ ماه کار به تا خیر میافتد. امروز اولویت اول ما سرعت کار ماست. من در دولتهای قبلی یادم نمیآید، برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری در سخنرانی خطبههای نماز عید فطر امسال تاکید کردند که هر چه سریعتر دولت تشکیل شود. قبل از اینکه بیاییم برای نماز ایشان به من گفتند دولت را کی معرفی میکنید؟
تاکید مقام معظم رهبری برای چیست؟ برای اینکه ما وظایف سنگینی پیش رو داریم. در اشتغال گرچه توفیق نسبی داشتیم اما گامهای مهمی باید برداریم. در طول ۵ سال قبل از دولت یازدهم آمار اشتغال خالص صفر بود و این بار بر دوش دولت یازدهم قرار گرفت. من با تک تک وزرا حرف زدم و گفتم اولویت اول ما اشتغال است.
آقای زنگنه آمد به من یک پشنهاد داد؛ جوانی را آورد، گفت این وزیر بشود، خودم کنار دستش هستم و میشوم مشاورش. پیشنهادش وسوسه کننده بود. اما من گفتم آقای زنگنه، من ۱۰۰میلیارد دلار سرمایه خارجی میخواهم. وزیری میخواهم که اسمش برند باشد. همه دنیا را را بشناسند تا بتواند برود و سرمایه خارجی بیاورد. آقای دکتر ظریف را همه جای دنیا میشناسند و جذاب است. برای من مهم است که وزرای من کسانی باشند که بتوانند سرمایه خارجی بیاورند بدون اینکه از دولت گارانتی بخواهند. من آقای آخوندی را می خواهم که وقتی خواستیم هواپیما بخریم، هر روز نیاید به من بگوید پولش را از کجا بیاورم. وزیری می خواهم که بیاید بگوید، هواپیما می خرم، پول کشور را نیاز ندارم، قرارداد بزرگ می بندم، دنیا هم می آید اعتماد می کند، درست است که دنیا به مردم ایران اعتماد می کند، به دولت یازدهم اعتماد کرد اما وزیر در جای خودش نقش ارزشمندی دارد. یک وقتی میخواستیم بدویم درِ تحریم جلویمان بود، الان در بازشده اما هنوز برای رسیدن به تحرک، سرمایهگذری خارجی و فناوری نیاز داریم.
حسن روحانی، رئیس جمهور در ادامه دفاع آخر از کابینه پیشنهادی برای کسب رای اعتماد مجلس گفت: «یکی از بحث های مهم ما با وزاری جدید بحث اشتغال بود. گفتم اولویت ما اشتغال است و باید فرصت بیشتری به وجود بیاید. اول امنیت، آزادی، آرامش و پشت سر آن پیشرفت است. این برنامه دولت ما است. باید گامهای بلند برداریم. اکنون زمان جهش است. یک وقتی میخواستیم بدویم دری جلوی مان بود، درِ تحریم. برخی میگویند الان که در باز شده چرا نرسیدیم؟ اما هنوز به حرکت نیاز است. اینجا دیگر موافق و مخالف و ۲۴ میلیون و غیر از آن نباید داشته باشیم. همه باید اقدام کنیم. اشتغال جز از طریق سرمایه و فن آوری ممکن نیست. باید سرمایه داخلی و خارجی و فن آوری بیاوریم. نمی توانیم تنها بر اساس فناوری داخلی حرکت کنیم. ۵۰ سال است که ما خودرو میسازیم. اما توانستید با خودرو بازرار صادراتی و بازار اروپا و آسیا و شرق و غرب را بدست بیاوریم؟ به مرور این فن آوری تغییر می کند. نمی شود تنها روی یک تکنولوژی ایستاد.
باید صادرات غیر نفتی داشته باشیم. نمیتوانیم به درآمد نفت متکی باشیم. باید به غیر از نفت ارزآوری داشته باشیم. ما به کنولوژی پیشرفته نیاز داریم. اگر میخواهیم از منبع نفتی و گازی خود درست استفاده کنیم و تحرک داشته باشیم، به تکنولوژی و سرمایه نیاز داریم. برای نفت و گاز حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم که اکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد از پروژه هایش آماده است. در فضای مجازی فناوری میخواهیم. چرا وقتی شبکه ایرانی کاربرش به ۵ میلیون می رسد نمی تواند اداره کند؟ چون ضعف تکنولوژی دارد. وظایف وزارت خارجه در دولت جدید از نظر رئیس جمهور: از نهال نوپای برجام حراست کند و راه را برای ورود سرمایهگذاری خارجی هموار کند.»
حسن روحانی، رئیس جمهور در ادامه دفاع آخر از کابینه پیشنهادی برای کسب رای اعتماد مجلس : «اشتغال منوط به فناوری است. هیچ کشوری در انزوا رشد نکرده است. در این دوره بزرگترین وظیفه وزارت خارجه ما این است که کنار برجام بایستد و نگذارد آمریکا و دشمنان ایران موفق شوند. آن وقت قهرمان مبارزه در برابر استکبار می شویم. حراست از نهال نوپای برجام وظیفه مهم وزارت خارجه است. باید روبه روی آمریکا و کسانی که مقابل منافع ملی ما هستند بایستد و از شوخی و حرف برخی هم نترسد. دومین وظیفه مهم او بخش اقتصادی است. باید راه را بازکند تا سرمایه و فناوری خارجی به داخل بیاید. نمیتوانیم در شرایط امروز برای پیشرفت ایران به سمت سعی و خطا برویم. اول انقلاب سن ما کم بود، ما که جزو انقلابیون اول بودیم آن موقع ۳۰ سالمان بود. ولی اکنون اینطور نیست. امروز باید از تجربه ۴۰ ساله خودمان و جهان بهرهبرداری کنیم. نمیخواستم امروز ۱۷ قهرمان ناهماهنگ معرفی کنم، می خواهم تمام وزرا به هم کمک کنند و هم افزایی داشته باشند.»
حسن روحانی، در ادامه دفاع از کابینه خود برای گرفتن رای اعتماد مجلس : «از اهداف من در تیم دولت دوازهم این بوده که تمام وزرا به هم کمک کنند و هم افزایی داشته باشند. من به دنبال این نبودم که امروز ۱۷ قهرمان ناهماهنگ معرفی کنم، من میخواهم تیم ۱۸ نفره (با احتساب وزیر علوم) هماهنگ معرفی کنم. اینکه میگویم کاش به تمام وزرا یکجا رای داده شود برای این است که کل این تیم هماهنگ در کنار هم باشند.»
پاسخ روحانی به برخی توجیهها برای رای اعتماد ندادن به تعدادی از وزرای پیشنهادی
حسن روحانی، رییس جمهور در واکنش به اینکه برخی نمایندگان گفته بودند با «عدم رای اعتماد به وزرای ضعیف منتظر معرفی وزرای قوی تری از سوی دولت باشیم» گفت: بله، ممکن است این اتفاق هم بیفتد، اما بهترین گزینهها را انتخاب کردیم. ضمن اینکه اگر هر کدام رای نگیرند، ۵-۶ ماه شروع کار عقب می افتد. اولویت ما سرعت است. رهبر انقلاب هم برای اولین بار در خطبه های عید سعید فطر خواستند دولت هرچه زودتر معرفی شود و شروع به کار کند.»
تکمیلی – ۱۰:۳۸
رییس جمهور پس از اطتمام صحبت های وزرای پیشنهادی برای کسب رای اعتماد مجلس ، شروع به دفاع از کابینه پیشنهادی خود کرده و سپس مجلس برای رای اعتماد به وزرا، وارد شور میشود.
روحانی در دفاع از کابینه پیشنهادی: من مدعی نیستیم که وزرای پیشنهادی خالی از نقص نیستند، اما میگویم بهترین فردی که برای هر وزارتخانه پس از بررسی ها بود را انتخاب کردیم. اگر فردی بهتر بود، تردید میکردیم. خدا را گواه می گیرم انتخاب هیچ کدام براساس رفاقتی که با من داشته و یا حضور چهارساله در دولت یازدهم، نبوده است.
تکمیلی : ذکر سابقه رای اعتماد مجلس

رای اعتماد مجلس
دولت اصلاحات رکورددار اخذ رای اعتماد
دولت احمدینژاد، رکورددار رای عدم اعتماد
تکمیلی – ۱۰:۱۶
وزیر پیشنهادی ورزش (سلطانیفر) : ورزش را زبان گویای ملت و ورزشکاران را سفیر این مهم می دانم
مسعود سلطانیفر (وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان) در دفاع از برنامههای خود گفت: «از پس از انقلاب وظایف مختلفی داشته و در دوران وزارتم در دولت یازدهم سعی کردم رایزنی با نخبگان فرهنگی و ورزشی را در صدر برنامه های خود قرار داده و ظرفیت بی پایان جوانان را در عرصه ورزش شناسایی کنم. ورزش را زبان گویای ملت و ورزشکاران را سفیر این مهم می دانم. شرط موفق برنامه ریزی جوانان این است که مسئله جوان مهم تلقی شود و ورزش به عنوان مصداقی برای این موضوع است. گفتمان ملی باید در مورد سرمایه اجتماعی جوانان و تقویت اثربخش آن با نهادهای رسمی قرار گیرد. ناهمگونی در فهم موضوع جوانان و مشکلات ازدواج و اشتغال آنان برطرف شود. امروز نظر مجلس بر تداوم روند ساختار فعلی این وزارتخانه است. اما اگر نظرتان بر تفکیک وزارت ورزش و جوانان باشد، ما تمکین میکنیم و همه چیز را در اختیار سازمان جوانان قرار میدهیم.»
تکمیلی – ۱۰:۰۹
حسن روحانی رییس جمهوری برای دفاع از وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم وارد مجلس شورای اسلامی شد.
تکمیلی – ۱۰:۰۳ صبح یکشنبه
قربانی، نماینده موافق وزیر پیشنهادی ورزش:سلطانی از وزرای میدانی دولت بود که آرامش را به ورزش برگرداند.
نماینده مجلس (قربانی) : «متاسفانه نگاه به این وزارتخانه فقط ورزشی است در حالیکه باید به عنوان یک نهاد فرهنگی و متولی امور و ساماندهی جوانان به آن نگاه کرد. چه کسی باید چنین وزارتخانهای را مدیریت کند؟ آقای سلطانی فر در مدت کمتر از ۹ ماه ارتباط خوبی با نمایندگان داشت و از جمله وزاری میدانی این دوره بود. توانست آرامش را به حوزه ورزش بازگرداند ورزشی که نگاه به آن سیاسی بود. توجه به بانوان یعنی ایجاد یک معاونت در وزاتخانه در این ۹ ماه در برنامههای ایشان بود. برنامههایی که ارائه دادند منطبق بر سند چشمانداز، برنامه ششم و سیاستهای کلی است. مناسب سازی خدمات با وضعیت جانبازان از جمله برنامههای ایشان است. در حوزه جوانان ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج ازدواج آسان و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی هم از برنامههای ایشان است.»
تکمیلی – ۹:۳۳ صبح یکشنبه
وزیر پیشنهادی ورزش بدون مخالف
در ادامه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس، وزیر ورزش و جوانان مخالفی در بین نمایندگان مجلس نداشت. مسعود سلطانیفر، سومین وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای دولت دوازدهم است که هیچ مخالفی ندارد. به همین دلیل فقط موافقان او به مدت ۳۰ دقیقه نطق میکنند و سپس وزیر پیشنهادی از برنامههایش دفاع میکند
تکمیلی – ۹:۲۷ صبح یکشنبه
پاسخ بیطرف به ایرادات نمایندگان به دوره وزارتش در دولت اصلاحات
حبیب الله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو در دفاع از برنامههای خود گفت: «همانگونه که در برنامه هایم گفتهام، تعهد نسبت به مطالبات مردم، به کارگیری استعداد خود در مسئولیت، رعایت اخلاق حرفه ای و تعهدات دینی و تقدم منافع ملی بر منافع بخشی، گروهی رعایت حقوق شهروندی، صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نماینگان مجلس، داشتن روحیه انقلابی همراه با انتقاد پذیری، پاسخگو کردن واحدهای زیر مجمعه به مردم، تلاش برای شفافیت و مقابله با فساد اداری، رعایت شایسته سالاری در انتخاب مدیریت ها همیشه در اولویت کارهای من است. برای انتخاب یک مدیر من همیشه به سه “ب” توجه داشتهام: بداند، بخواهد، بتواند.من پاسخگوی دوره مدیریتی خود هستم و عملکرد دوره گذشته در حیطه وظایف من نیست. مشارکت در تامین آب و برق را علاوه بر خدمت بی منت جزو ذخایر اخروی خود می دانم.»
بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو: راهکار اساسی خروج از بحران آب بهبود، اصلاح و ارتقای مدیریت آب است
بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو : «همه به خوبی واقف هستیم که امروزه مسئله آب یک دغدغه جدی در آستانه بحران است. منابع آب تجدید پذیر کشور از ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده به این ترتیب بخشهایی از سرزمین ایران وارد شرایط آبی شدهاند. ۶۲ درصد از مساحت کل کشور از مرز تنش آبی عبور کرده و ۵۴ درصد متاسفانه وارد شرایط تنش آبی شده است. رودخانهها و قنوات و چاهها و تالابها خشکیده، دشتها نشست زمین داشته و فرو چالهها بروز کردهاند. اما متاسفانه مصرف بیرویه آب همچنان ادامه دارد. ۱۰۰ میلیارد متر مکعب مصرف آب روزانه داریم که درصد از ۴۰ درصد از منابع سطحی تامین میشود و ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی. منابع زیر زمینی که تامین کننده بخش عمده آب کشور هستند، دچار مشکلات عدیده شدهاست. اگر چه در سالهای قبل با سرمایه گذاری دولت کارهای قابل توجهی صورت گرفته و آب رسانی شده است باید بگوییم ما امروز در آستانه بحران قرار داریم و باید عاقلانه اندیشه کنیم و مجدانه تلاش کنیم. باید بتوانیم کشور را از این مرحله عبور بدهیم. راهکار اساسی برای خروج از بحران چیست؟ راهکار اساسی بهبود و اصلاح و ارتقای مدیریت در بخش آب کشور است. در سالهای گذشته سیاست مدیریتی وزارت نیرو مهار حداکثری از روانآبهای کشور بود. سال ۸۹ به این نتیجه رسیدیم مدیریت یکجانبه و تامین پاسخگو نیست.»
تکمیلی – ۸:۴۴ صبح یکشنبه
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نیرو : راهی برای حل مشکلات آب و برق کشور دیده نشده است
موسوی بیوکی مخالف حبیبالله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو: «به دلیل اتخاذ سیاست های غلط در زمینه آب در دولت های نهم و دهم، این موضوع به یک تنش سیاسی و امنیتی تبدیل شد و به دولت یازدهم هم ادامه پیدا کرد، اگر سدی در این دوران ساخته شده برای حل آن باید راهی اندیشیده شود. آنچه در برنامه بی طرف دیدم، راهی برای حل مشکلات آب و برق کشور دیده نشده است. آقای بیطرف! ۸۰ درصد سطح آبهای زیر زمینی یزد مورد استفاده قرار گرفته است، در این شرایط برای تامین حقآبه زیست محیطی چه برنامهای دارید؟ صادقانه بگویید در موضوع مهم سد گتوند چه می خواهید بکنید و باید برنامه دقیق را مطرح کنید. سدهایی که در دوران قبلی وزارت شما احداث شده همه با مشکل مواجه است. حتما مسائلی را بین استان ها این نوع سد ها و سیاست هایی که شما دارید ایجاد می کند. بعد از این عملکرد در چهارسال پیش رو چه کار مهمی باید انجام دهید که مشکل آب حل شود. ما نتوانستیم قنات ها را حفظ کنیم همه از بین رفته است.»
تکمیلی – ۸:۳۴ صبح یکشنبه
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی نیرو (بیطرف) : چرا در دوره وزارتتان در دولت اصلاحات، با سدسازی ترکیه مخالفت نکردید؟
خبرآنلاین؛ هادی قوامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: «مخالفت من با بیطرف به دلیل مسئله آب است. شما در دولت اصلاحات هشت سال وزیر نیرو بودید. ما، دولت اصلاحات را به دلیل شاخص های اقتصادی با ثبات ترین دولت بعد از انقلاب میدانیم. اما در همین مدت شما دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شدید شما باید از سیاستهای دیپلماسی استفاده می کردید و وقتی که سدهای ترکیه ایجاد شد مخالفت می کردید، سدهایی که موجب ریزگردها و خشک شدن دجله و فرات شده است. گفته می شود که ما به اندازه ۹ میلیارد آب های سطحی را مهار کردیم. الان حجم آب جمع شده کجاست؟ سد گتوند که آمریکایی ها ایجاد کرده بودند، اما کارشناسان شما آن را جا به جا کردید و بعد آب لین سد از آب دریا هم شورتر است. شما صادقانه بگویید که مقصر بودیید. در نقاط مختلف ایران هم سدهایی ایجاد شده که بی فایده بوده اند. در چهار سال پیش رو چه کاری میخواهید بکنید که مشکلات ساختاری از بین رود؟ تلنولوژی قنات و این میراث بیش از ۲۵۰۰ ساله باید حفظ شود. چاه عمیق ها امروز مشکلات زیادی ایجاد کرده اند. امروز بین استانها تنش ایجاد شده که باید حل شود.»