راه انتقال ویروس کرونا
از آنجاییکه ویروس کرونا به خانواده بزرگی از ویروس ها مرتبط است، به همین علت بسته به نوع کرونا ویروس، نحوه انتقال ویروس نیز متفاوت است. در برخی از موارد روشهای انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان است، یعنی حالتی شبیه به بیماری آنفلوآنزا که از طریق سرفه و عطسه منتقل می شود و احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود است و دقیقا به همین علت برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا توصیه می شود از قرار گرفتن در مکان های سرپوشیده ی شلوغ (مانند مترو، اتوبوس، باشگاه های ورزشی، مهمانی ها و دورهمی ها و …) تا زمان کنترل شیوع بیماری و یافتن روش های درمانی موثرتر جلوگیری شود.
براساس گزارش های معتبر،موارد انتقال انسان به انسان ویروس کرونا در مواردی رخ داده است که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند، مانند افرادی که در بیمارستان ها با بیماران در ارتباط هستند.
منشأ ویروس کرونا چیست؟
هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا جدید نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شده است یا روش انتقال از طریق لمس سطوح آلوده به ویروس، توسط انسان بوده است. هر چند که منشأ ویروسهای کرونا که در گذشته همه گیر شده بود، در حیوانات بود. به عنوان مثال “ویروس سارس” که یکی از انواع ویروس های کرونا است، اول در خفاش شروع شد و بعد به گربه های ولگرد منتقل شد و بعد هم به انسان رسید. یا “ویروس مرس” که این ویروس هم از خانواده ویروس کرونا است و از سال ۲۰۱۴ تا کنون در خاورمیانه موجب مرگ ۸۵۸ نفر شده است، از شتر به انسان منتقل شد و منشأ آخرین نوع آن، طبق تحقیقات پژوهشگران، مورچه خوار است. هرچند که ممکن است جانوران دیگری هم در شیوع ویروس نقش داشته باشند.
همچنین بخوانید : علائم ویروس کرونا چیست؟
علائم ویروس کرونا
با توجه به نوع کروناویروس، علائم میتواند از نشانه های سرماخوردگی عادی تا تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی باشد. همچنین بیمار ممکن است سرفه های چند روزه ظاهراً بدون دلیل نیز داشته باشد. کروناویروس مرس، برخلاف سارس، نه تنها دستگاه تنفس بلکه ارگان های حیاتی دیگر بدن مثل کلیه و کبد را نیز درگیر میکند و در موارد حاد موجب مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است که این مورد ممکن است بیمار را نیازمند “همودیالیز” کند.
درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا جدید چیست؟
از زمانیکه اولین بیماران به ویروس کرونا و البته منشأ بیماری آنها شناسایی شد،دانشمندان تلاش برای یافتن راه درمان این بیماری را آغاز کردند اما تا کنون گزارشی از کشف و تولید واکسن ویروس کرونا جدید که به قطعیت ادعای درمان کرونا ویروس را داشته باشد وجود ندارد و دانشمندان همچنان در تلاش برای یافتن راه مهار کردن این ویروس هستند. دقیقا به همین دلیل است که توصیه می شود پیشگیری را بسیار جدی تر از مراحل درمان در نظر بگیریم.
در موج باز بخوانیم: