یوتیوب چیست؟
یوتیوب که فارسی واژه ی انگلیسی YouTube است و با تلفظ یوتوب نیز خوانده می شود، یک وب سایت اشتراک گذاری ویدئو امریکایی است که در ماه فوریه سال ۲۰۰۵ توسط سه کارمند سابق PayPal به نام های چاد هارلی (Chad Hurley)، استیو چن (Steve Chen) و جاوید کریم (Jawed Karim) ایجاد شد. هولدینک پی پل (PayPal Holdings)، شرکت آمریکایی برای سیستم پرداخت آنلاین بوده و جایگزینی الکترونیکی برای روش های سنتی کاغذی مانند چک و سفارشات پولی است که از انتقال پول به صورا آنلاین نیز پشتیبانی می کند. محل شرکت یوتیوب در سان برونو، کالیفرنیا امریکا است. گوگل در نوامبر ۲۰۰۶ سایت یوتیوب را به مبلغ ۱٫۶۵ میلیارد دلار خریداری کرد و یوتیوب در حال حاضر به عنوان یکی از شرکت های تابعه گوگل فعالیت می کند. یوتیوب (youtube.com) بعد از گوگل (youtube.com) با رتبه ۱ دنیا و فیس بوک (facebook.com) با رتبه ۳ دنیا، دومین سایت پربازدید در دنیا است و محبوبیت بسیاری در میان کاربران دارد. در سال ۲۰۱۰ پس از کنارهگیری چاد هرلی از سمت مدیریت کل یوتیوب، سالار کمانگر، یکی از ایرانیان آمریکا به عنوان مدیر کل یوتیوب منصوب شد. سالار کمانگر متولد سال ۱۳۵۵ در تهران،فارغ التحصیل رشته بیولوژی از دانشگاه استنفورد و از کارمندان شرکت گوگل و مدیرعامل سابق یوتیوب و جانشین چاد هورلی بود.

بنیان گذاران یوتیوب
از راست به چپ: جاوید کریم، استیو چن و چاد هرلی
روش کار و کاربرد یوتیوب چیست؟
سایت یوتیوب با استفاده از تکنولوژی ادوب فلش (Adobe Flash) ویدئو و اچ تی ام ال ۵ (HDML5) به کاربران اجازهٔ بارگذاری، مشاهده و اشتراک گذاری انواع ویدئوها مانند کلیپ های فیلم، کلیپ های تلویزیون و کلیپ های موسیقی و هم چنین ویدئوهای وبلاگ ها، ویدئو های اوریجینال کوتاه و ویدئوهای آموزشی می دهد. علاوه بر این یوتیوب قابلیت پشتیبانی از ویدئوهای سهبعدی و آناگلیف را دارد و با فرمتهای مختلفی از جمله فلش ویدئو سازگاری دارد و در حال حاضر می توان ویدئوهای اشتراک گذاری شده در یوتیوب را در پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، وی، و ایکس باکس لایو تماشا کرد. همزمان با پیشرفت گوشی های هوشمند، یوتیوب نیز نسخه نمایش موبایل خود را ایجاد کرد و نسخهٔ تلفن همراه سایت یوتیوب به صورت یک نرم افزار بر روی پلت فرم اندروید و IOS در دسترس است.
بیشتر ویدئوهایی که در یوتیوب منتشر میشوند توسط افراد عادی و تعدادی از آنها توسط شرکت ها و رسانه هایی مانند سی بی اس، بی بی سی، هیولو، ویوو و برخی سازمان های دیگر و برخی توسط خود یوتیوب بارگذاری شوند.افرادی که در یوتیوب ثبت نام نکرده اند میتوانند ویدئوها را تماشا کنند اما فقط افرادی که ثبت نام کرده باشند میتوانند ویدئو مورد نظر خود را در یوتیوب بارگذاری نمایند و فقط کاربران ثبت نام شدهٔ که اثبات میکنند به سن ۱۸ سال رسیدهاند اجازهٔ بارگذاری ویدئوهایی با محتواهای خاص را دارند. در واقع هر شخص میتواند با عضو شدن در یوتیوب با یک نام دلخواه برای خود کانالی بسازد و ویدئو های خود را در آن کانال بارگذاری کند. بدین شکل تمام ویدئوهای آن شخص در یک جای مشخص بوده و افرادی که علاقمند به تماشای ویدئوهای او هستند می توانند در کانال ساخته شده همه ی ویدئوها را تماشا کنند.
ویاکوم از شرکت های علیه یوتیوب بود که با رای دادگاه به منظور انتشار ویدئوهای خصوصی اش در یوتیوب، ۱ میلیارد دلار از یوتیوب خسارت گرفت. ویاکوم (Viacom) یک شرکت آمریکایی چند رسانه ای فعال در زمینه ی رادیو، تلویزیون و فیلم سازی است که در سال ۲۰۱۲، این شرکت چهارمین مجتمع رسانه ای جهان پس از والت دیزنی، تایم وارنر، و نیوز کورپوریشن بود. هر چند که یوتیوب مجهز به سیستم تشخیص حق تکثیر (کپی رایت) است و ویدئوهایی که کپی رایت را رعایت نکرده اند منتشر نمیکند اما با این حال سیستم گاهی اوقات دچار اشتباه میشود.

مقر فعلی یوتیوب در سان برونو، کالیفرنیا
یکی از معروف ترین ویدئوهای یوتیوب چیست؟
ویدئوی چارلی انگشت منو گاز گرفت پربازدیدترین ویدئوی یوتیوب است که در ماه مه سال ۲۰۱۱ بیش از ۳۷۵ میلیون بار بازدید شد. این ویدئو ۲ برادر اهل کشور انگلیس را نشان میدهد که یکی از آنها به نام چارلی (۱ ساله)، دست برادرش هری (۳ ساله) را گاز میگیرد. این ویدئو در ماه مه سال ۲۰۰۷ توسط پدر این کودکان در یوتوب بارگذاری شد.
تیراندازی نسیم نجفی اقدم، دارنده کانال نسیم سبز در یوتیوب
شامگاه روز ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۷ برابر با سوم آوریل ۲۰۱۸ خبر تیراندازی یک فرد در محل شرکت یوتیوب منتشر شد. پس از تحقیقات پلیس آمریکا مشخص شد که فرد تیراندازی کننده صاحب کانال نسیم سبز و یک ایرانی تابعه امریکا بوده است که در اعتراض به عدم نمایش ویدئوهای او در سایت یوتیوب به ساختمان شرکت یوتیوب در کالیفرنیا حمله کرده و در نهایت نیز خود را کشته است. نسیم نجفی اقدم که با داشتن کانال نسیم سبز اقدام به انتشار ویدئوهای خود می کرد، پیش از اقدام خود برای تیراندازی در یوتیوب، ویدئویی ضبط کرده و دلیل اقدام خود را توضیح داده بود.
سالار کمانگر کیست؟
سالار کمانگر متولد سال ۱۹۷۷ (سال ۱۳۵۵) در تهران یک ایرانی–آمریکایی و فارغ التحصیل در رشته بیولوژی از دانشگاه استفورد آمریکا است. کمانگر در ۲۲ سالگی به گوگل پیوست و بعد از ۷ سال به یکی از کارمندان کلیدی و اصلی این شرکت بزرگ تبدیل شد. یکی از مهم ترین موفقیتهای وی ابداع سیستم تبلیغات گوگل یا همان ادوردز است که سهم عمدهای در پیشرفت و موفقیت وی و همچنین توسعه گوگل داشت. کمانگر در مصاحبهای که حدوداً ۴ سال پیش با مجله معروف “بلومبرگ بیزنس ویک” انجام داد درباره اینکه چه طور وی از علم پزشکی به فناوری اطلاعات روی آورده گفته: «اوایل که به مدرسه میرفتم، بسیار مشتاقانه خیال پزشک شدن را در سر میپروراندم، تا اینکه زمانی را به تماشای طبابت پزشکان اختصاص دادم. از آن به بعد بسیار مشتاق شدم که دانشمند شوم؛ اما یکی از دوستانم به نام حمیدایروانی که از مشاورین سرشناس خانواده در ایران است نقش بسیار مهمی در هدایت من بسوی رشته ای داشت که هیجان انگیز باشد لذا روز به روز بیشتر متوجه میشدم که این کار هیجانآور نیست. بعدها وقتی دو هفته به صورت پارهوقت در گوگل مشغول شدم، فهمیدم که اعمالی که این کار من را با آنها درگیر میکند، به من انرژی میدهد. درسی که من آموختم این بود که تنها تصور و خیالی که از یک کار داریم کافی نیست و باید از اینکه یک حرفه به صورت روزانه هیجان و انگیزه لازم را فراهم میکند، مطمئن شویم.»
سالار کمانگر که پیش از این جوانترین مدیر گوگل بوده اکنون به سمت مدیرعاملی یکی از مهم ترین زیرمجموعههای گوگل یعنی یوتیوب رسیدهاست. سایتی که این روزها بی شک قوی ترین سایت برای به اشتراکگذاری ویدئو است که قطعاً همه اهالی وب با آن آشنا هستند. کمانگر رمز موفقیت خود را شروع کار در سنین پایین و رسیدن به مرز تجربه کامل در جوانی و استخدام شدن در گوگل میداند. وی درباره گوگل میگوید: «گوگل جایی است که میتوانند در آن متفاوت شوید و همیشه مورد توجه قرار گیرید.»
سالار کمانگر همچین به جوانان و کسانی که دوست دارند مثل وی شوند توصیه میکند که: بعد از فارغالتحصیل شدن در رشته خود؛ ذهنتان را مشغول بدست آوردن یک شغل و کار عالی نکنید. به سمت شغلی بروید که علاقه دارید و به آن جذب شوید و بعد از مدتی در آن شغل پیشرفت کرده و به مقامهای بالای آن برسید. همانطور که وی برای این کار گوگل را برگزید و بعد از رسیدن به سمت معاون این شرکت اکنون در صدر یکی از مهم ترین زیرمجموعههای آن یعنی یوتیوب قرار دارد. اکنون کمانگر مدیریت پروژهٔ گوگل تیوی که تحت زیرمجموعه یوتیوب قرار گرفته نیز است. سالار کمانگر به همراه امید کردستانی، پریسا تبریزی، پدرام کیانی، ترانه رضوی، رضا بهفروز، مایک جزایری، شیرین اسکوئی، شمیم صمدی و مریم کامور یکی از ده مدیر بلندپایه ایرانی تبار شرکت گوگل است.

عکس سالار کمانگر
سایت های ایرانی مشابه یوتیوب چیست؟
در حال حاضر سایت آپارات ، نماشا و جعبه در ایران، کاری مشابه یوتیوب انجام میدهند و با توجه به فیلتر بودن یوتیوب در ایران، کاربران ایرانی میتوانند با عضو شدن و ساختن کانال شخصی خود در این دو وب سایت، ویدئوهای مورد نظر خود را آپلود کنند.
در موح باز بخوانیم:
- نسیم سبز کیست؟
- پینترست چیست؟
- هشتگ یعنی چه؟
- بیت کوین چیست؟
- بلاک چین چیست؟
- دانلود اپلیکیشن روبیکا
- دانلود اپلیکیشن پولیک
- درآمد تلگرام از کجاست؟
- بلاک چین تلگرام چیست؟
- پیام رسان داخلی چیست؟
- جلوگیری از هک شدن تلگرام
- علت باز نشدن عکس در تلگرام