بیوگرافی ترانه علیدوستی بازیگر
ترانه علیدوستی متولد ۲۲ دی ماه سال ۱۳۶۲ در تهران است. وی بازیگر سینما و تئاتر، دوبلور و همچنین مترجم فمینیست است. ترانه تحصیلات خود را در مقطع دیپلم کامپیوتر به پایان رسانده. در سال ۷۹ نیز دورهٔ فیلمنامه نویسی را در کلاس های حوزه هنری گذرانده. به زبان انگلیسی کاملا مسلط است و گاهی کار ترجمه انجام میدهد. علیدوستی به بیماری کلاستروفوبیا (ترس از محیط بسته) مبتلاست و به همین دلیل نمی تواند از مترو یا اتوبوس استفاده کند!

خانواده ترانه علیدوستی
مادر ترانه، “نادره حکیم الهی” سنگ تراش و مجسمه ساز است. پویان علیدوستی تنها برادر ترانه در چهارشنبه سوری سال ۱۳۸۳ زمانی که ترانه در فیلم چهارشنبه سوری بازی می کرد، فوت کرد. پدر ترانه “حمید علیدوستی” بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و از مربیان فوتبال است.

شروع فعالیت هنری ترانه علیدوستی
زمانی که در دبیرستان مشغول تحصیل بود در کلاس های بازیگری استاد امین تارخ نیز شرکت می کرد و سال ۷۹ از طریق همین کلاس برای بازی در نقش من ترانه ۱۵ سال دارم انتخاب شد. البته پس از آن تا سال ۸۲ در هیچ فیلمی حضور پیدا نکرد. پس از آن در ۱۶ فیلم سینمایی، ۲ تاتر و همچنین به مدت ۴سال در سریال نمایش خانگی شهرزاد حضور پیدا کرد.

ترانه علیدوستی و همسرش
ترانه علیدوستی با علی منصوری ازدواج کرده است. این زوج صاحب یک دختر یه نام حنا هستند.

دلیل بازی نکردن ترانه در تلویزیون از زبان خودش
ترانه علیدوستی : «من در تلویزیون بازی نمیکنم. ۱۲ سال هم هست که بازی نمیکنم. چون معتقدم یک خیانت فرهنگی است. قبلاً هم گفته ام. انتخاب کرده ام. حتی سریال های سطح بالاتر ما نهایتاً دستخوش یک جهت گیری بی موردی در پخش میشوند. من کسانی را که در تلویزیون کار میکنند قضاوت نمیکنم ولی مردم حق دارند قضاوت کنند. ما در این جایگاه قرار داریم که قضاوت شویم.»

تحریم اسکار توسط ترانه علیدوستی!
سال ۲۰۱۷ ترامپ دستور لغو ویزاهای ایرانیان و هفت کشور دیگر را صادر کرد و در اعتراض به این حرکت ترامپ، ترانه نیز اسکار را تحریم کرده و در گفت و گویی ایمیلی با نیویورک تایمز اعلام کرد: «تصمیم گرفتم حتی اگر بتوانم در این مراسم شرکت نکنم، چون این مرا عمیقاً متأثر میکند که میبینم مردم معمولی هموطنم از دیدن فرزندانشان یا ادامه تحصیل در آمریکا محروم میشوند در حالی که این حقِ قانونی شان است.»

ترانه علیدوستی : «مطمئنم آمریکا چندین برابر از حضور ایرانیان مهاجر و خدمات آنها در آن کشور سود برده است؛ بنابراین برای من قابل قبول نیست به دولتی احترام بگذارم که برای مردم کشور من احترامی قائل نیست.»

نظر ترانه علیدوستی در مورد جشنواره فیلم فجر
ترانه علیدوستی : «راستش را بخواهید چون چند سالی است فیلم هایی که بازی کردم اکران نمیشود، در نتیجه خیلی ناراحت این قضیه نیستم که فیلمی در جشنواره ندارم. من قبلا جشنواره را خیلی دوست داشتم به خاطر دورهمیهایش! فضایی که برای دیدن همدیگر وجود داشت ضمن اینکه ارزیابی کلی برای کارنامه یک سال کار سینمایی ایران بود.میشد درباره فیلم ها صحبت کرد، نقد و بررسی وجود داشت.»

ترانه علیدوستی : «خوب مسلما ما هم دلمان میخواهد کاری که یک سال برایش زحمت کشیدیم دیده شود و بحث و بررسی هایش را هم بشنویم. منتهی چند سالی است که جشنواره از این فضا خارج شده است.فکر نکنید منظورم فقط فیلمهایی است که خودم در آن بازی کردم. من فیلمهای دیگران را هم دیدم و این فاصله گرفتن را حس کردم. چیزی که بیشتر در فضای جشنواره وجود دارد، حواشی فیلمهاست تا خود فیلمها. در نتیجه ترجیح میدهم درباره کاری صحبت کنم که مردم آن را میبینند و دربارهاش صحبت میکنند.»

افتخارات ترانه علیدوستی
ترانه در جشنواره فیلم وزول فرانسه سال ۲۰۱۴ ، جشنواره فیلم هانوی ویتنام سال ۲۰۱۲ و همچنین جشنواره بین المللی فیلم توکیو سال ٢٠١٨ به عنوان داور حضور داشته است. وی همچنین برای فیلم من ترانه ۱۵ سال دارم جایزه بهترین بازیگر زن پنجاه و پنجمین جشنوارهٔ فیلم لوکارنو سوئیس و همچنین سیمرغ بهترین بازیگر زن جشنواره فجر را از آن خود کرد.

تسلط ترانه علیدوستی به انگلیسی
ترانه علیدوستی به زبان انگلیسی مسلط بوده و مترجم ادبی است.او جایزه ادبی پروین اعتصامی را در پنجمین دوره برگزاری آن در قسمت ادبیات داستانی با ترجمه رؤیای مادرم، تألیف آلیس مونرو کسب کرد. ترانه علیدوستی در ویژه نامه شماره ۱۰۰ ماهنامه «صنعت سینما» که نگاهی است به سینمای ایران در دهه هشتاد به انتخاب ۱۳۰ نویسنده و منتقد سینمایی بود؛ به عنوان بهترین بازیگر زن دهه انتخاب شد. در سال ۱۳۹۰ نیز ماهنامه سینمایی فیلم ترانه علیدوستی را به عنوان بهترین بازیگر زن دهه ۸۰ انتخاب کرد.

ترانه علیدوستی با ترجمه داستان رؤیای مادرم اثر «آلیس مونرو» در نوزدهمین دوره کتاب فصل، در گروه ادبیات شایسته تقدیر شناخته شد. در آذر ماه سال ۹۵ ترانه علیدوستی با ترجمه رمان تاریخِ عشق به قلم نیکول کراوس توانست صدر نشینی پر فروش ترین کتاب توسط نشریات نشر مرکز را به خود اختصاص دهد و با استقبال بی نظیر مردم و طرفدارانش رو به رو شد.

صفحه مجازی ترانه علیدوستی
ترانه علیدوستی با ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر دنبال کننده که جزو اکانت های تایید شده توسط اینستاگرام (Verified های اینستاگرام) بوده و از پرطرفدارترین زنان ایرانی در اینستاگرام است.

آدرس پیج اینستاگرام ترانه علیدوستی
https://www.instagram.com/taraneh_alidoosti

ترانه در پستی در اینستاگرام در مورد استادیوم رفتنش نوشته : «شاهد به عمل اومد از کِی میرفتیم استادیوم؟ از ۱۹۸۶. بازی بابام اینا با فورتونا کُلن. بچه شیشه به دست منم. حالا چرا رو نیمکتیم نمیدونم.»

در موج باز بخوانیم:
1 دیدگاه
نازنین
سلام خانوم ترانه شما واقعا علی هستین خیلی دوستون دارم