علت شهادت حضرت فاطمه (س) چه بود؟
فاطمه (س) مشهور به فاطمه الزهرا، دختر پیامبر اسلام، همسر امام علی (ع)، یکی از چهارده معصوم و یکی از پنج تن آل عبا (اصحاب کساء) بود. فاطمه (س) در جریان فدک و در دفاع از خلافت حضرت علی علیه السلام خطبه ای خواند که به فدکیه معروف شد. فاطمه (از ریشه فطم) به معنای جدا کردن و بریدن چیزی از چیز دیگر است. از امام صادق (ع) روایت شده است: «فاطمه (س) نزد خداوند ۹ اسم دارد: فاطمه، صدّیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، راضیه، مرضیه، محدَّثه و زهراء».
البته در احادیث و زیارات، القاب متعددی برای حضرت فاطمه (س) بیان شده است. جالب است بدانید سوره کوثر، آیه تطهیر (بخشی از آیه ۳۳ سوره احزاب)، آیه مودت (بخشی از آیه ۲۳ سوره شوری، آیه اطعام و احادیثی چون حدیث بِضعه، در شأن و فضیلت فاطمه (س) نازل و نقل شدهاند.

تسبیحات معروف حضرت زهرا(س) ذکری است که حضرت محمد (ص) به دخترش آموخت و در روایات آمده که مصحف فاطمه (س) نام کتابی است شامل الهاماتی که فرشته الهی به حضرت فاطمه داشته و علی(ع) آنها را نوشته است. این صحیفه بنابر روایات، هم اکنون نزد امام زمان(عج) است.
فاطمه (س) و علی (ع) دو دختر و دو پسر داشتند به نام های حسن، حسین، زینب و ام کلثوم. البته پسری به نام محسن هم در شکم حضرت فاطمه در جریان شهادت فاطمه (س) به شهادت رسید.
داستان شهادت فاطمه (س)
در منابعی از شیعیان نقل شده دستگاه خلافت پس از بیعت گرفتن از مردم به سراغ علی (ع) رفتند تا از آن حضرت بیعت بگیرند. عمر و عدهای دیگر از طرف خلیفه آن زمان مامور شدند تا به خانه امام علی رفته و وی را برای بیعت با ابوبکر به مسجد ببرند.
فیض کاشانی در نوادر الاخبار اینگونه شرح داده که عمر به دستور خلیفه آن زمان همراه با گروهی به منزل علی (ع) رفتند و فریاد زدند علی خارج شو! خلیفه می خواهد تو را ببیند و چون در خانه به روی آن ها باز نشد هیزم آورده و پشت در خانه ریختند تا آتش بزنند و به سمت خانه فریاد زدند اگر در را باز نکنید خانه را آتش میزنیم. حضرت فاطمه چون میدانست آنها منزل را آتش میزنند برخاست و در را باز کرد و چون متوجه شد هنوز علی (ع) از دید آنها پنهان نشده، خود را پشت درب قرار داد تا آنها به سادگی به خانه ورود نکنند. در همین حین عمر در را به شدت کنار زد و فاطمه را به دیوار فشرد و آنچنان فشار داد که محسن که در شکم فاطمه (س) بود شهید شد و خود فاطمه نیز زخمی شد و پس از چند روز به شهادت رسید.

درباره روز شهادت حضرت فاطمه در میان روایات چندین نظر وجود دارد که برخی مورخین آن را چهل روز پس از فوت پیامبر و برخی آن را شش ماه بعد از آن ذکر کردهاند. البته بسیاری از علمای شیعه این تاریخ را ۳ جمادی الاخر سال یازدهم هجری در مدینه می دانند.

فاطمه به علی وصیت کرد افراد مخالف او، پدرش و همسرش نباید بر پیکرش نماز بخوانند و نباید در مراسم تدفین او شرکت کنند و از علی خواست تا او را شبانه دفن کند و به همین دلیل هیچکس از محل دفن وی اطلاعی ندارد. در واقع فاطمه (س) به دلیل حمایت از همسر و نشان دادن اعتراض خود به کسانی که به دنبال علی (ع) آمدند تا او را به بیعت اجباری با ابوبکر ببرند به شهادت رسید.
در موج باز بخوانیم :