نرم افزار waze چیست؟
ویز (Waze) نام نرمافزاری بر مبنای سامانه موقعیت یاب جهانی است که از سیستم ناوبری ترن بای ترن استفاده میکند. اپلیکیشن یا نرم افزار ویز بهترین مسیر را از مبدع تا مقصد و همچنین نقاط پرترافیک و بسته شدن جادهها را لحظه به لحظه به کاربران اطلاع میدهد. نرمافزار Waze توسط یک شرکت استارت آپ اسراییلی به نام ویز ایجاد شد و گوگل در ۱۱ ژوئن ۲۰۱۳، ویز را به قیمت ۱٫۰۳ میلیارد دلار آمریکا خریداری کرد. بر طبق این قرارداد، هریک از ۱۰۰ کارمند ویز، مبلغ ۱٫۲ میلیون دلار کسب میکنند. این بزرگترین پرداخت به کارمندان یک شرکت فناوری اسراییلی در تاریخ است. نرم افزار waze اطلاعات نقشه، زمان سفر و اطلاعات ترافیکی را از کاربران جمع آوری میکند و به سرورهای نرم افزار ویز بدون هیچ هزینه ای میفرستد. کاربران ویز یا «ویزرها» (Wazers) میتوانند تصادفات، ترافیک، سرعت و تلههای پلیس را گزارش دهند و از طریق ویرایشگر نقشه آنلاین میتوانند جادهها، نشانهها، شمارههای خانه و غیره را به روز رسانی کنند. سپس ویز بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، در موقعیتی قرار میگیرد که مسیریابی و به روز رسانیهای ترافیکی در زمان واقعی را ارائه دهد. ویز همچنین میتواند ایستگاه سوخت را در نزدیکی یک کاربر یا در طول مسیر خود تشخیص دهد. نرم افزار ویز را میتوان در هر نقطه از جهان استفاده کرد، اما نیاز به کاربران اولیه کافی برای ایجاد نقشهها و بهطور مداوم به روز رسانی دادهها برای آن مفید است. در حال حاضر تنها ۱۳ کشور دارای نقشه پایه کامل هستند، دیگران بهطور کامل نقشه برداری شدهاند، و نیاز به کاربران برای ضبط جادهها و ویرایش نقشهها دارند.
نرم افزار waze (ویز) با استفاده از ناوبری صحیح صدا، ترافیک در زمان واقعی و سایر هشدارهای مکان خاص ارائه میدهد. ویز کاربران را تشویق میکند تا با ارائه امتیازات ترافیک یا خطرات جاده ای را گزارش دهند. افزودنیها توابع را گسترش میدهند و این تعامل را با برنامه شخصی میکنند. به عنوان مثال، افزونهها میتوانند دوستان فیس بوک را به ویز متصل کنند. البته باید بدانید که Waze تنها یک اپلیکیشن جهتیابی صرف نیست، بلکه یک برنامهی اجتماعی هم هست. Waze با ایجاد ارتباط بین رانندگان، کمک میکند که کاربران و رانندگان بتوانند گروههای محلی را شکل داده و موجب افزایش کیفیت روزانهی رانندگی شود. بعد از اجرای برنامه، نقشهی محل فعلی قرارگیری شما، نمایش داده میشود. میتوانید موقعیت فعلی خود و زمان تقریبی رسیدن به مقصد یا آدرس خانه و محل کار خود را با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید. البته به یاد داشته باشید که استفاده از این قابلیت به این اپلیکیشن اجازهی دسترسی و جستوجو در مخاطبان را میدهد. بعد از تایپکردن مقصد مورد نظر، کاربران میتوانند از اطلاعات جادهها و ترافیک مسیر خود آگاه شوند. ولی وجه تمایز این اپلیکیشن با اپلیکیشنهای مشابه این است که شما میتوانید اطلاعاتی را به نقشه اضافه کنید. اگر در مسیر خود شاهد تصادفی بودید که منجر به ترافیک و مسدود شدن خیابان شده بود، میتوانید آن را ثبت کنید تا کاربران دیگر از آن مطلع شوند. همچنین میتوانید حضور پلیس، ساختوسازها و غیره را نیز به نقشه اضافه کنید.
نرم افزار waze تنها به شما در زمینهی ترافیک کمک نخواهد کرد بلکه، رستورانها، موزهها و پمپ بنزینها را هم نمایش میدهد. هنگامیکه به یک حادثه نزدیک شوید، یک پنجرهی کوچک (Pop Up) باز شده و میتوانید برای دیدن اطلاعات کاملتر روی آن کلیک کنید. میتوانید تراکم ترافیک را گزارش کنید و حتی از ترافیک عکس بگیرید. البته اگر در موقعیتی قرار گرفتید و متوجه شدید که اطلاعات نقشه نادرست است میتوانید آن را گزارش کنید. اگر بیش از یک مسیر برای رسیدن به مقصد وجود داشته باشد، Waze با توجه به اطلاعات ترافیکی، سریعترین مسیر را انتخاب میکند. البته اگر چندین بار در مسیرهای موردنظر خود رانندگی کنید، این اپلیکیشن مسیری که ترجیح میدهید را تشخیص خواهد داد. برخلاف گوگل مپس (Google Maps)، این اپلیکیشن مسیرهای حملونقل عمومی یا پیادهروی را نشان نمیدهد و بهطور اختصاصی برای رانندگی طراحی شده است. شما میتوانید دادههای این برنامه را ذخیره کرده و اگر گوشی خود را عوض کردید، بهراحتی با ارایهی شماره موبایل ثبتشدهی خود، اطلاعات را به گوشی جدید منتقل کنید. اگر با خودروی خود زیاد سفر میکنید و دوست ندارید که در ترافیک گیر کنید، این برنامه به کمک شما میآید؛ اگر معمولا از خودرو استفاده نمیکنید بهتر است گوگل مپس (Google Map) را انتخاب کنید.
پیام اسنپ به رانندگانی که از برنامه فیلتر شده Waze استفاده میکنند!…

پیام اسنپ به رانندگان
دستور قضایی به تاکسی های اینترنتی
تاکسی های اینترنتی فعال در کشور، از تاریخ ۳۰ آبان ماه جاری موظف به منع استفاده از اپلیکیشن مسیریاب ویز (Waze) شدند…
این در حالی است که ۱۷ مهرماه ۱۳۹۶ ، عبدالصمد خرمآبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره رفع فیلتر Waze گفته بود : «نرم افزار waze (ویز) رفع فیلتر شد و از وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت خواستیم تا ترتیبی بدهد مجدد فیلتر شود، یک تیمی هم گذاشتند برای فیلتر کردن آن زیرا ویز دارد از زیرساخت هایی استفاده می کند که متوقف کردنش زمان بر است.»
در این اطلاعیهها آمده که به دستور مقام قضایی، از تاریخ مشخص شده تمام اپلیکیشنهای درخواست خودرو موظف به منع استفاده از مسیریاب ویز توسط کاربران خود هستند. بر این اساس تاکسی یابهای اینترنتی از رانندگان خود خواستهاند که برای جلوگیری از غیرفعال شدن اپلیکیشن، درصورتی که ویز را روی موبایل خود دارند تا قبل از ۳۰ آبان ماه به حذف این مسیریاب اقدام کرده و در عوض از سایر مسیریابهای جایگزین و بومی استفاده نمایند.
رفع فیلتر نرم افزار waze – هفتم مهرماه ۱۳۹۶
اپلیکیشن نقشه و مسیریابی Waze که اواخر سال گذشته در ایران فیلتر شده بود، ظاهرا از ساعاتی پیش رفع فیلتر شده و با اضافه شدن زبان فارسی، مجددا در دسترس کاربران قرار گرفته است!…
جمعآوری اطلاعات نرم افزار waze
یکی از جنبههای منحصر به فرد ویز این است که توانایی هدایت کاربران بر اساس اطلاعات کلاسیک را فراهم میکند. کاربران ویز قادر به گزارش بسیاری از حوادث مربوط به ترافیک از حوادث به تلههای پلیس. این دادهها توسط ویز برای کمک به دیگر کاربران یا با هشدار دادن به آنها از شرایط پیش رو یا حتی تغییر مجدد کاربر برای جلوگیری از منطقه بهطور کامل استفاده میشود. علاوه بر ورودی کاربر، ویز همچنین به اطلاعاتی از سازمانهای دولتی برای رویدادهای ترافیکی مانند ساخت جادهها متکی است. ایده پشت این است، بیشتر افرادی که اطلاعات را ارائه میدهند دقیق تر میشوند. ویز علاوه بر استفاده از اطلاعات ذخیره شده برای هشدارهای ترافیکی، کاربران مجاز را نیز قادر میسازد دادههای نقشه خود را از طریق ویرایشگر نقشه ویز تغییر دهد. ویراستاران نقشه مجاز به تغییر در نقشه بر اساس جایی که آنها در زمان استفاده از ویز و همچنین رتبه خود را که بر اساس امتیازات دریافت شدهاست نقشه را تغییر دهند.

عملکرد نرم افزار Waze

عملکرد نرم افزار Waze
برداشتن نرم افزار Waze از کافه بازار – ۱۳ اسفند ۱۳۹۵
مطابق با دستور مقامات قضایی کشور جمهوری اسلامی ایران، اپلیکیشن مسیریابی Waze از مارکت اندرویدی اول ایران، کافه بازار برداشته شده است و اختلال شدیدی در عملکرد این نرم افزار کاربردی به وجود آمده است. در ادامه با تکرا همراه باشید تا به این موضوع بیشتر نگاهی داشته باشیم. اپلیکیشن بسیار کاربردی Waze یکی از محبوبترین و برترین نرم افزارهای مخصوص رانندگان در سراسر جهان است که با استفاده از آن میتوان رانندگی خوبی را تجربه کرد. این نرم افزار امکاناتی از جمله نمایش لحظهای ترافیک، نمایش بهترین مسیر برای رسیدن از مبدا به مقصد و نمایش دوربینهای پلیس و … را دارد و کاربران در آن اطلاعاتی از جمله میزان ترافیک در یک مسیر، ایستادن پلیس و تصادف را گزارش میکنند تا دیگر کاربران Waze بتوانند با توجه به آن رانندگی کنند.
بر همین اساس اسنپ در تاریخ ۱۸ اسفندماه ۱۳۹۵ طی بیانیه ای، اعلام کرده که از مدتی پیش با اتکا به دانش بومی و نخبگان علمی و دانشگاهی، در حال آمادهسازی یک نرمافزار کاملاً بومی و امن بدون هیچگونه خروج اطلاعات از کشور، برای استفاده در سرویسهای ناوبری این شرکت است. آنچه اسنپ تأکید بسیار زیادی روی آن دارد این است که نرمافزار یادشده دارای یک نقشه کاملاً بومی و سیستم ناوبری طبق استانداردهای جهانی است و تمامی سرورهای مربوط به این نرمافزار داخل دیتاسنترهای ایرانی قرار دارد که از بالاترین پروتکلهای امنیتی بهره میبرند. و حالا اسنپ همزمان با تولید و توسعه این نرمافزار نقشه و راهبری بومی، از تمامی شرکتها و شخصیتهای علاقهمند به همکاری در توسعه اپلیکیشن یاد شده دعوت کرده تا به این شرکت ملحق شوند.
در موج باز بخوانیم :
- آزمایش هارپ چیست؟
- پدافند غیر عامل چیست؟
- راز مثلث برمودا
- علت جرقه زدن بدن
- شهاب سنگ چیست؟
- یوفو چیست؟
- اسطرلاب چیست؟
- زردپی چیست؟
- RFID چیست؟
- NFC چیست؟